Τα ΚΤΕΛ μεταφέρονται στον Ελαιώνα

Τα ΚΤΕΛ μεταφέρονται στον Ελαιώνα


0 0 ψήφοι
Article Rating

«Ξεμπλοκάρει» το έργο της κατασκευής του ενιαίου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα, στον οποίο θα μεταφερθούν οι δύο υφιστάμενοι σταθμοί των ΚΤΕΛ στην Αττική, του Κηφισού και της Λεωφόρου Λιοσίων.

Προχθες υπεγράφη το «Σύμφωνο Συνεργασίας» για την υλοποίηση του κεντρικού σταθμού παρουσία του αρμόδιου υπηρεσιακού υπουργού Υποδομών, κ. Σίμου Σιμόπουλου, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Χρ. Τσίτουρα, τον δήμαρχο Αιγάλεω κ. Χρ. Καρδαρά και τον πρόεδρο του συνεταιρισμού με την επωνυμία «Κεντρικός Σταθμός Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδος» των ΚΤΕΛ κ. Σοφ. Φάτσιο.

Ο προϋπολογισμός του έργου, όπως αναφέρει το Έθνος, ανέρχεται σε 90 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο νέος σταθμός θα κατασκευαστεί πάνω από το αμαξοστάσιο του μετρό στην περιοχή και κοντά στον σταθμό «Ελαιώνας».

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η μελέτη καθηγητών του ΕΜΠ για τον νέο σταθμό προβλέπει τη μεταφορά των δύο ΚΤΕΛ (Κηφισού και Λιοσίων) σε μια έκταση 90 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 45 θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ΚΤΕΛ. Ο νέος σταθμός, ο οποίος θα είναι έτοιμος σε 17 μήνες από την έναρξη των εργασιών, θα κατασκευαστεί στα 22 στρέμματα, ενώ τα υπόλοιπα 23 στρέμματα θα χρησιμοποιηθούν για εμπορικές χρήσεις (ξενοδοχείο, τράπεζες, καταστήματα, φαρμακεία, σουπερμάρκετ).

http://www.newsbeast.gr

 


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x