Τα 10 κορυφαία νησιά στην Ευρώπη

Τα 10 κορυφαία νησιά στην Ευρώπη0 0 ψήφοι
Article Rating

“Από στόμα σε στόμα”, λένε γίνεται η καλύτερη διαφήμιση. Οι αναγνώστες του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler ψήφισαν τα τοπ 10 νησιά της Ευρώπης και σχολίασαν τα “ατού” τους. Η φυσική ομορφιά της Ελλάδας “μαγνήτισε” ξανά τα βλέμματα των τουριστών, βγάζοντας στην πρώτη θέση… τη Σαντορίνη! Μπορεί η μαγευτική Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Νάξος να μην βρίσκονται μέσα στη λίστα, όπως συμβαίνει συχνά, αλλά τη θέση τους παίρνουν η Κρήτη και η Μύκονος…

1. Σαντορίνη (Ελλάδα)

“Δεν υπάρχει κανένα άλλο νησί σαν τη Σαντορίνη“, μαρτυρούν

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
οι αναγνώστες του Conte Nast Traveler, βάζοντάς την στην κορυφή της λίστας. Η συνολική βαθμολογία της ήταν 86,6, με το τοπίο και την ατμόσφαιρα να βαθμολογούνται από 98,3 και 94,4 αντίστοιχα. Τι να πει κανείς για τη θέα στην Καλντέρα και τις παραλίες, ειδικά τη μαύρη και την κόκκινη παραλία; Παρόλα αυτά, οι παραλίες έλαβαν αρεκετά χαμηλή βαθμολογία (68.9).

2. Έλμπα & Αρχιπέλαγος της Τοσκάνης ()


Ένα νησί που βαθμολογείται με 84.2 για τα εστιατόριά του. Το τοπίο κέρδισε τον βαθμό 87.7, αλλά πιο ψηλά βρέθηκε η φιλικότητα των κατοίκων (89.6). Οι περισσότεροι αναφέρθηκαν σε ένα νησί που προσφέρει απολαυστικά πιάτα, προτείνοντας για φαγητό στην Marciana Alta και το παραδοσιακό παγωτό Zero Gradi.

3. Κάπρι ()

Το μυαλό της πλειοψηφίας έχει μείνει ακόμα στο κομψό θέρετρο, στα γευστικά εστιατόρια και τη διάσημη σπηλιά Blue Grotto. Η συνολική βαθμολογία του Κάπρι έφτασε το 83.7, με το τοπίο να παίρνει 97.4 και την ατμόσφαιρα 91.8. Ωστόσο, οι παραλίες πήραν χαμηλό βαθμό (58,8) και αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν για την “ακρίβεια” της αγοράς.

4. Μύκονος (Ελλάδα)

Τέταρτη ήρθε η Μύκονος με συνολική βαθμολογία 82.8, η οποία μοιράστηκε τη θέση με την Κρήτη και το Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης. “Πρόκειται για ένα Ελληνικό δροσερό νησί, με πανέμορφες παραλίες και υπέροχες ταβέρνες. Οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ φιλικοί”, σχολιάζουν. Άλλωστε, πως να μην εκτιμήσεις τους λευκούς ανεμόμυλους, τη θέα από το λιμάνι και τα φρέσκα θαλασσινά; Για αυτό, το τοπίο της έλαβε το βαθμό 93.2 και η ατμόσφαιρα το 90.0.

5. Κρήτη (Ελλάδα)

Με συνολική βαθμολογία 82,8, η Κρήτη κέρδισε τους τουρίστες με τον πολιτισμό και τους αρχαιολογικούς χώρους της. Από το Ηράκλειο Κρήτης ξεχώρισε η καταπληκτική θέα στο λιμάνι, τα παλιά ενετικά τείχη αλλά και η παραδοσιακή κουζίνα. “Δεν έχω γευτεί ξανά τόσο φρέσκα τρόφιμα“, δηλώνει ένας από τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού. Βέβαια, πολλοί ήταν αυτοί που επικεντρώθηκαν στο Κρητικό κρασί, τις παραλίες (71.9) και τα πανέμορφα τοπία που κέρδισαν το βαθμό 90.4… και όχι άδικα!

6. Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης (Σουηδία)

Το όμορφο φυσικό περιβάλλον του “αρχιπέλαγους” της Στοκχόλμης το έφερε στην τέταρτη θέση της λίστας (95.2). Μπορεί οι παραλίες του να “πάτωσαν” με τη βαθμολογία 52.6, αλλά η ατμόσφαιρα κέρδισε το 97.5. Η πλειοψηφία θεωρεί ότι το μέρος έχει αναδείξει τη μαγειρική της Ευρώπης, χάρη στη βιολογική γεωργία του, δίνοντας το βαθμό 66.7 στα εστιατόριά του.

7. Λίπαρι & Αιολίδες Νήσοι ()

Πρόκειται για το μοναδικό νησί που αγγίζει την τελειότητα στην κατηγορία “τοπία”, αποκτώντας το βαθμό 100. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η Unesco αναφέρεται σε αυτό ως ένα “Σημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς”, κυρίως χάρη στην ύπαρξη του ηφαιστείου της περιοχής. Οι περισσότεροι τουρίστες, ωστόσο, μένουν με το στόμα ανοιχτό μπροστά στους θεόρατους βράχους που υψώνονται μπροστά τους.

8. Τένεδος & Ίμβρος (Τουρκία)

Ποιός θα μπορούσε να αρνηθεί ότι η Τένεδος και η Ίμβρος διαθέτουν όμορφα ξενοδοχεία; Κανείς! Οι αναγνώστες του Conte Nast Traveler έδωσαν στα καταλύματα το βαθμό 100. Βέβαια, η ομορφιά τους δεν θα μπορούσε να μη συνδεθεί με το Αιγαίο πέλαγος… ειδικά μπροστά στη θέα των καθαρών παραλιών και των φιλικών κατοίκων. Άλλωστε, γι' αυτό καταλαμβάνουν την έκτη θέση!

9. Ίσκια & Φλεγραία Νησιά ()

Μιλάμε για τα νησιά στον κόλπο της Νάπολης, που απέκτησαν τον βαθμό 96,2 για τα τοπία και το 80.8 για την φιλοξενία. Ακόμα και εάν δεν αποτελούν τον πιο διάσημο προορισμό στην , καταφέρνουν και κλέβουν τις εντυπώσεις με τις παραλίες και το ζεστό κλίμα τους. Οι αναγνώστες αποκάλυψαν ότι βλέπουν τα συγκεκριμένα νησιά ως “διαμάντια”, ακόμα και εάν διαπρέπουν με την απλότητα της Ιταλικής κουλτούρας.

10. Krk (Κύρικον) & νησιά της Βόρειας Αδριατικής (Κροατία)

Μπορεί τα ξενοδοχεία των νησιών και τα εστιατόρια να απέκτησαν χαμηλό βαθμό από τους επισκέπτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η φυσική ομορφιά βρίσκεται στα ίδια επίπεδα.  Τα τοπία βαθμολογήθηκαν με 95,2, αποδεικνύοντας ότι αρκετοί τουρίστες θεωρούν ότι πρέπει να τα ενσωματώσουν στη λίστα με τα τοπ 10 Ευρωπαϊκά νησιά.

Πηγή: Ποιότητα ς

Link…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x