ΤΑΝΤΡΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ

ΤΑΝΤΡΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ


5 1 ψήφος
Article Rating

 

Η Τάντρα είναι ένα ψυχο-πνευματικό σύστημα προσωπικής ανάπτυξης που προέρχεται από την Αρχαία και στη βασική του υπόσταση, αρκετά παρόμοιο με τον Ταοϊσμό της Κίνας. Και τα δύο συστήματα αποσκοπούν στην εξισορρόπηση των αρσενικών και θηλυκών ενεργειών για τη δημιουργία εσωτερικής αρμονίας και έχουν σαν ύστατο στόχο την ενότητα ή πνευματική έκσταση που είναι γνωστή ως Φώτιση. Στην Τάντρα, το άτομο  ενθαρρύνεται να διερευνήσει και να πειραματιστεί με κάθε πτυχή της ζωής. Κατά συνέπεια, η διερεύνηση, η μελέτη, η ενασχόληση και το συνειδητό βίωμα της σεξουαλικότητας δεν συμπεριλαμβάνεται απλά στην Τάντρα, αλλά ταυτόχρονα είναι αντικείμενο λατρείας και ιερού σεβασμού.

Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση της Τάντρα, ο έρωτας και το ερωτικό παιχνίδι ήταν ένα Θεϊκό δώρο. Η έννοια της καταπίεσης ή ενοχής σε σχέση με το σεξ ήταν ανύπαρκτη στην Αρχαία . Η Τάντρα δίδασκε, ότι όταν ένας άνδρας προσεγγίζει την αγαπημένη του, θα πρέπει να έχει ένα ιερό συναίσθημα, όπως όταν εισέρχεται σε έναν ναό. Η τέχνη της σεξουαλικής αγάπης ήταν η ευγενικότερη από τις τέχνες που θα έπρεπε κανείς να μελετήσει και στην οποία θα έπρεπε να εξειδικευτεί. Κάθε νεαρό άτομο στην Αρχαία , μπορούσε να πάει στους ιερούς ναούς και να μυηθεί στα μυστικά του έρωτα από τους Ντάκας και Ντακίνις, δηλ. τους ιερείς και τις ιέρειες του έρωτα. Ενώ η μελέτη της σεξουαλικότητας είναι πολύ πρόσφατη στη Δύση, τα πειστήρια γύρω από τις ιεροτελεστίες της Ταντρικής ιερής σεξουαλικότητας στην χρονολογούνται περίπου πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια. Κατά συνέπεια, υπάρχει μία αστείρευτη δεξαμενή γνώσεων που μπορούμε να αξιοποιήσουμε σήμερα για να εμπλουτίσουμε τις δικές μας γνώσεις γύρω από τον έρωτα και τις πολύ-επίπεδες προεκτάσεις του.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο Ταντρικός έρωτας μπορεί να εμπλουτίσει τους τρόπους που κάνουμε έρωτα σε 3 βασικές περιοχές:

Πρώτο: Προσφέρει τρόπους για να οδηγηθούμε σε υψηλά επίπεδα έκστασης και ηδονής πέρα από τη διάσταση του κοινού σεξ.

Δεύτερο: Διδάσκει τρόπους για να ανοίξουμε περισσότερο στην αγάπη, έτσι ώστε η καρδιά μας να είναι περισσότερο ανοιχτή στην /στον σύντροφο μας,


Τρίτο: Διδάσκει μέθοδες ιερού ερωτισμού για να μετατρέψουμε το ερωτικό παιχνίδι σε μία ιερή εμπειρία που θα αγγίζει όλα τα επίπεδα της ύπαρξης μας: σώμα, καρδιά και ψυχή.

Ένας άνδρας μπορεί να αυξήσει και να διευρύνει την ποσότητα έκστασης που μπορεί να απολαύσει και, ταυτόχρονα, να παρατείνει το χρόνο που κάνει έρωτα, έτσι ώστε η σύντροφος του να έχει την ευκαιρία να κατακτήσει υψηλότερα επίπεδα ηδονής, χαράς και εκπλήρωσης. Ο έλεγχος της εκσπερμάτωσης είναι μία από τις βασικές δεξιότητες που πρέπει να κατέχει, έτσι ώστε, κατά τη διάρκεια του ερωτικού παιχνιδιού, αντί να εκσπερματώνει στην πρώτη κορύφωση της ενέργειας (πράγμα που συμβαίνει σε πολλούς άνδρες) να είναι σε θέση να συγκρατήσει την ενέργεια, χρησιμοποιώντας τεχνικές για να διαμοιράσει και να κατευθύνει την οργασμική ενέργεια στο σύνολο του σώματος και να μην την βιώνει μόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Στη συνέχεια, καθώς η παρόρμηση για εκσπερμάτωση υποχωρεί, συνεχίζει να κάνει έρωτα και πάλι, έως ότου φτάσει στην επόμενη κορύφωση που θα είναι πολύ υψηλότερη και πιο έντονη απ' ότι ήταν η πρώτη, χρησιμοποιώντας και πάλι τεχνικές για να διαμοιράσει την ενέργεια στο σύνολο του σώματος. Καθώς συνεχίζει να το κάνει αυτό, κατακτάει όλο και υψηλότερα επίπεδα ερωτικής έκστασης και, ταυτόχρονα, η σύντροφος του οδηγείται σε όλο και υψηλότερα επίπεδα οργασμικής ευδαιμονίας.

Στα Ταοϊστικά σεξουαλικά κείμενα υποστηρίζεται ότι η γυναίκα είναι όπως το νερό και ο άνδρας όπως η φωτιά. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι, ότι το νερό σβήνει τη φωτιά πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα ο άνδρας να εξαντλείται και η γυναίκα να απογοητεύεται. Οι Ταοϊστές υποστηρίζουν, ότι ο οργασμός της γυναίκας έχει 9 επίπεδα και ότι μία γυναίκα θα πρέπει να διατρέξει και τα 9 επίπεδα για να μπορέσει να βιώσει απόλυτη οργασμική εκπλήρωση και ολοκλήρωση και να αφυπνιστεί πλήρως ο ερωτισμός της. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν οργασμό στο επίπεδο 4, όταν ένας άνδρας εκσπερματώνει, ενώ τα υπόλοιπα 5 επίπεδα τα πλησιάζουν σπάνια. Οι συνειδητοί άνδρες θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν έρωτα όσο διάστημα απαιτείται για να ικανοποιήσουν πλήρως τη σύντροφο τους και, ταυτόχρονα, οι ίδιοι να κατακτήσουν υψηλότερα επίπεδα οργασμικής έκστασης.

Υπάρχουν δύο ασκήσεις, δύο τεχνικές που διευκολύνουν τον έλεγχο της εκσπερμάτωσης. Η μία τεχνική έχει σχέση με την εξάσκηση των Ηβικό-κοκκυγικών μυών και η άλλη με τον έλεγχο της αναπνοής.

Αυτές οι ασκήσεις είναι, επίσης, ωφέλιμες και για τις γυναίκες για να μπορέσουν να βελτιώσουν και να παρατείνουν την οργασμική τους απόκριση, για να μπορέσουν να βιώσουν περισσότερη ηδονή και για να μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερη απόλαυση στον σύντροφο τους. Οι ΗΒ-μύες είναι οι κύριοι μύες που συσπώνται κατά τον οργασμό και των δύο φύλων. Κατά συνέπεια, η ενδυνάμωση αυτών των μυών αυξάνει την αίσθηση της απόλαυσης.

Οι ΗΒ-μύες εκτείνονται από τη βάση της σπονδυλικής στήλης όπου συνδέονται με τον κόκκυγα, και καταλήγουν στο μπροστινό τμήμα του σώματος, όπου συνδέονται με τη κόκαλο του εφηβαίου.

Ένας καλός τρόπος για να εντοπίσουμε τους ΗΒ-μύες, είναι να διακόψουμε τη ροή της ούρησης, την επόμενη φορά που θα επισκεφθούμε την τουαλέτα για το σκοπό αυτό. Θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι μύες που χρησιμοποιούμε και ενεργοποιούμε για αυτό το σκοπό, είναι οι Ηβικό-κοκκυγικοί μύες. Μετά τον εντοπισμό των ΗΒ-μυών, συνεχίζουμε την εξάσκηση τους, συσπώντας και χαλαρώνοντας ρυθμικά αυτούς τους μύες αρκετές φορές την ημέρα. Είναι χρήσιμο να ενσωματώσουμε αυτές τις ασκήσεις στην καθημερινή μας ρουτίνα. Μπορούμε να τις κάνουμε οποτεδήποτε, π.χ. όταν οδηγούμε, όταν εργαζόμαστε, όταν περιμένουμε σε οποιοδήποτε μέρος για οποιοδήποτε λόγο. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι κάνουμε αυτές τις ασκήσεις, ενώ ταυτόχρονα είναι και απολαυστικές. Ασφαλώς, οι κινήσεις αυτές των μυών μπορούν να γίνονται και όταν κάνουμε έρωτα.

Όταν ένας άνδρας αποκτήσει ισχυρούς ΗΒ-μύες, τότε είναι σε θέση να διαμοιράσει και να κατευθύνει τη σεξουαλική του ενέργεια σε όλο του το σώμα, κατά τη διάρκεια του ερωτικού παιχνιδιού, έτσι ώστε να μπορεί να βιώνει διαδοχικά οργασμικές κορυφώσεις χωρίς να εκσπερματώνει. Το αποτέλεσμα είναι να κάνει έρωτα όσο επιλέγει, ακόμη και για πολλές ώρες.

Ένα άλλο μυστικό είναι η χρήση της αναπνοής. Αυτό που οι περισσότεροι άνδρες κάνουν, όταν έχει αποκορυφωθεί η σεξουαλική τους διέγερση, είναι να κρατάνε την αναπνοή τους, καθώς προσεγγίζουν τον οργασμό. Αν ένας άνδρας επιθυμεί να ανακόψει την πορεία προς την εκσπερμάτωση, τότε ο καλύτερος τρόπος γι' αυτό είναι να αρχίσει να αναπνέει αργά, βαθιά και ρυθμικά.

Για τις γυναίκες, επίσης, αν θέλουν να αυξήσουν το επίπεδο της ερωτικής τους έκστασης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παραπάνω ασκήσεις. Μπορούν να τις κάνουν, όταν προσεγγίζουν την οργασμική κορύφωση για να διαμοιράσουν την οργασμική ενέργεια σε όλο τους το σώμα. Επίσης, για να βιώσουν περισσότερη ηδονή, μπορούν να εστιάζουν την προσοχή στα γεννητικά τους όργανα και να έχουν την αίσθηση ότι η αναπνοή εισέρχεται και εξέρχεται από τα γεννητικά τους όργανα. Αυτό βοηθάει να εστιάσουν τη σεξουαλική τους ενέργεια.

Μερικές γυναίκες χρειάζεται να εστιάσουν τη σεξουαλική τους ενέργεια αντί να την διαμοιράσουν, διότι αυτό μεγεθύνει και ενισχύει την οργασμική τους απόκριση και είναι ιδιαίτερα καλό για γυναίκες που έχουν δυσκολία με τον οργασμό. Για το σκοπό αυτό μία γυναίκα, απλά κάνει συσπάσεις στους ΗΒ-μύες χωρίς να διαμοιράζει την ενέργεια στο σώμα της. Παράλληλα με τη σύσπαση, είναι πολύ σημαντική και η χαλάρωση των ΗΒ-μυών μετά από κάθε σύσπαση, διότι  χαλάρωση αυτών των μυών ενισχύει τον εστιασμό της ενέργειας. Η χρήση όλων αυτών των στοιχείων, όπως της αναπνοής, των ΗΒ-μυών, του οραματισμού, καθώς επίσης της συνειδητής σωματικής κίνησης και του ήχου μπορούν να διευρύνουν το οργασμικό μας δυναμικό σε ένα, δύο, τρεις ή ακόμη περισσότερους οργασμούς. Όλες οι γυναίκες είναι σε θέση να διευρύνουν το οργασμικό τους δυναμικό. Η Σάκτι που σύμφωνα με την Τάντρα είναι η θηλυκή σεξουαλική ενέργεια, είναι πραγματικά απεριόριστη και αστείρευτη. Καθώς η Σάκτι αφυπνίζεται μέσα σε μία γυναίκα, ταυτόχρονα αφυπνίζεται και η ιέρεια, η θεραπεύτρια και η Θεά της αγάπης που υπάρχει μέσα σε κάθε γυναίκα.

Η σεξουαλική αφύπνιση μίας γυναίκας προωθεί την πνευματική της εξέλιξη. Σύμφωνα με τα Ταντρικά κείμενα η πνευματική φώτιση μίας γυναίκας επιταχύνεται από την ηλεκτρική φόρτιση της οργασμικής της φύσης.

Το επόμενο σημαντικό στοιχείο είναι η καρδιά. Αρκετοί άνθρωποι αποκαλούν τη σεξουαλική πράξη ως «κάνω έρωτα», όμως, κατά την άποψη μας, κάνω έρωτα είναι μία κατά πολύ υψηλότερη δόνηση, μία μοναδική συγχώνευση σεξουαλικού πάθους, φλογερής έξαψης των γεννητικών οργάνων σε συνδυασμό με βαθιά αγάπη και συναισθηματικότητα που βιώνουμε στο επίπεδο της καρδιάς. Η πρόκληση για ένα ερωτικό ζευγάρι είναι το ποσοστό αγάπης και συναισθηματικής επαφής που είναι σε θέση να διοχετεύσουν στο ερωτικό τους παιχνίδι και το μεγάλο μυστικό είναι ο τρόπος που ανοίγει η σεξουαλικότητα μίας γυναίκας. Ο δρόμος που αφυπνίζει τη γυναικεία σεξουαλικότητα και διεγείρει τα σεξουαλικά της όργανα περνάει μέσα από την καρδιά της. Πως μπορούμε, όμως, να φέρουμε περισσότερη συναισθηματική επαφή στο ερωτικό μας παιχνίδι, περισσότερη σύνδεση με την καρδιά μας;

Ένας τρόπος για να δημιουργήσουμε περισσότερη συναισθηματική επαφή είναι διαμέσου της επαφής με τα μάτια. Συχνά, κλείνουμε τα μάτια μας όταν κάνουμε έρωτα και υποχωρούμε στην υποκειμενική μας διάσταση, όμως για να έχουμε περισσότερη συναισθηματική επαφή, χρειάζεται να κοιτάμε περισσότερο στα μάτια την /τον σύντροφο μας και να εκφράζουμε με λόγια την αγάπη μας ο ένας για τον άλλο. Τα μάτια είναι κυριολεκτικά ο καθρέπτης της ψυχής. Κατά συνέπεια, χρειάζεται να κοιτάμε ο ένας τα μάτια του άλλου, να λέμε ο ένας στον άλλο την αγάπη που νιώθουμε για τον άλλο,  για το πόσο απολαμβάνουμε που είμαστε μαζί, για το πόσο πολύτιμη-ος είναι ο άλλος στη ζωή μας. Αυτός είναι ο δεύτερος τρόπος για να δημιουργήσουμε περισσότερη συναισθηματική οικειότητα. Η λεκτική αποκάλυψη της αγάπης μας για τον άλλο είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για να δημιουργήσουμε περισσότερη, ουσιαστικότερη και αυθεντικότερη συναισθηματική επαφή με τον άλλο.

Ένα άλλο πράγμα που μπορούμε να ενσωματώσουμε στο ερωτικό μας παιχνίδι για περισσότερη συναισθηματική οικειότητα, είναι ο ρομαντισμός. Ο ρομαντισμός είναι ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο για να ενθαρρύνουμε τη συναισθηματική επαφή. Μία ατμόσφαιρα ρομαντισμού συμβάλλει πάντα θετικά σε εμπειρίες υψηλού ερωτισμού και είναι ιδιαίτερα αρεστή στις γυναίκες. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούμε για το ερωτικό παιχνίδι πρέπει να είναι ασυνήθιστη και να πλησιάζει τα όρια του εκπληκτικού και του μαγικού.

Για το σκοπό αυτό, παίρνουμε αρκετό χρόνο χωρίς παρεμβάσεις ή διακοπές από εξωτερικούς παράγοντες και προετοιμάζουμε κατάλληλα το χώρο και τον ίδιο τον εαυτό μας, όπως κάνουμε μπάνιο μαζί, σκουπίζουμε ο ένας τον άλλο. Προσφέρουμε μασάζ ο ένας στον άλλο, ανάβουμε κεριά, αρωματίζουμε τον χώρο με αιθέρια έλαια και αρωματικά στικς, διαθέτουμε ιδιαίτερες έως εξεζητημένες γεύσεις για να φάμε και να πιούμε.

Ο ρομαντισμός είναι το απαραίτητο προκαταρκτικό παιχνίδι για μία γυναίκα και, επίσης, φέρνει τον άνδρα σ' επαφή με την ευαίσθητη πλευρά του.

Κατά συνέπεια, ένας άνδρας που θέλει να αντλήσει περισσότερη,  υψηλότερη και απολαυστικότερη ποιότητα από το ερωτικό παιχνίδι, θα πρέπει να μάθει να είναι πιο συναισθηματικός, επειδή ο δρόμος προς την ιερή ερωτική περιοχή μίας γυναίκας, ο δρόμος προς τα γεννητικά της όργανα είναι διαμέσου της καρδιάς, διαμέσου της συναισθηματικής επαφής. Συναισθηματική επαφή σημαίνει βαθιά, ουσιαστική και αυθεντική επαφή. Σημαίνει ότι επιτρέπουμε στον άλλο να δει ποιοι είμαστε πραγματικά και ότι επιτρέπουμε στα εσωτερικά μας συναισθήματα να εκφραστούν.

Οι γυναίκες ερμηνεύουν κάθε έλλειψη συναισθηματικής επαφής ως ψυχρότητα και όσο μεγαλύτερη ψυχρότητα νιώθουν ότι έχει ένας άνδρας στην καρδιά του, τόσο πιο πολύ ψυχραίνονται τα γεννητικά τους όργανα. Αυτό που συμβαίνει, όταν μία γυναίκα δεν θέλει να κάνει έρωτα είναι να κλείνει τη σεξουαλικότητα της και, συνήθως, αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν δεν εισπράττει αρκετή προσοχή, αρκετό συναίσθημα μέσα στα πλαίσια της σχέσης. Όταν μία γυναίκα κλείνει τη σεξουαλικότητα της, τότε ο άνδρας αρχίζει, συχνά ασυνείδητα, να κλείνει την καρδιά του περισσότερο και να αποφεύγει τη συναισθηματική επαφή ακόμη περισσότερο. Στη συνέχεια, η γυναίκα κλείνεται ερωτικά ακόμη περισσότερο και αν αυτό συνεχιστεί για αρκετό χρονικό διάστημα, τότε το ζευγάρι εγκλωβίζεται σε αυτόν τον αδιέξοδο κύκλο που, συνήθως, οδηγεί αναπόφευκτα στον χωρισμό.

Όταν ένας άνδρας συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι μία γυναίκα προσεγγίζει τη σχέση από το επίπεδο της καρδιά της και ότι αυτό που θέλει είναι περισσότερη συναισθηματική επαφή και ρομαντισμό και η γυναίκα συνειδητοποιήσει με τη σειρά της ότι όσο παραμένει κλειστή σεξουαλικά δεν πρόκειται ποτέ να εισπράξει τη συναισθηματικότητα του, τότε θα πρέπει αμοιβαία να κάνουν κάτι γι' αυτή την κατάσταση. Η επαφή με τα συναισθήματα της αγάπης που προέρχονται από την καρδιά είναι ένα από τα υπέροχα μυστικά του Ταντρικού έρωτα.

Η Τρίτη πτυχή του Ταντρικού έρωτα είναι ο ιερός ερωτισμός. Ο Ταντρικός έρωτας μπορεί, επίσης να είναι και μία πνευματική πραχτική. Στην Αρχαία , ο έρωτας θεωρείτο ως ένα μονοπάτι που οδηγούσε στο Θείο. Στην Τάντρα χρησιμοποιούμε τον έρωτα ως τμήμα της πνευματικής μας πραχτικής. Το ερωτικό παιχνίδι μετουσιώνεται σε απολαυστικό διαλογισμό.

Αν μας αρέσει το σεξ και, παράλληλα, ο διαλογισμός ή αν θέλουμε να ενσωματώσουμε τον διαλογισμό μας στη ζωή μας, τότε θα απολαύσουμε την παρακάτω πραχτική:

Μία διαλογιστική πραχτική Ταντρικού έρωτα είναι η ακόλουθη: Καθόμαστε απέναντι από την / τον σύντροφο μας, κλείνουμε τα μάτια και οραματιζόμαστε την ενέργεια μας να κινείται προς το επάνω τμήμα της σπονδυλικής στήλης, κατά την εισπνοή σε συνδυασμό με τη σύσπαση των ΗΒ-μυών και, κατά την εκπνοή, οραματιζόμαστε την ενέργεια να κατεβαίνει προς το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης σε συνδυασμό με την χαλάρωση των ΗΒ-μυών.

Συνεχίζουμε την πραχτική για αρκετά λεπτά, ανοίγουμε τα μάτια και συγχρονίζουμε την αναπνοή μας με αυτή της / του συντρόφου μας. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να ανταλλάσσουμε ενέργεια. Καθώς κατευθύνουμε την ενέργεια προς το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, οραματιζόμαστε την ενέργεια να περνάει από τα γεννητικά μας όργανα στα γεννητικά όργανα της / του συντρόφου μας και στη συνέχεια να κατευθύνεται στο Κέντρο της Καρδιάς του άλλου που βρίσκεται στο κέντρο του στήθους.

Κατά την εισπνοή, συσπάμε τους ΗΒ-μύες και οραματιζόμαστε την ενέργεια που έχει τώρα αναμιχθεί με την ενέργεια της / του συντρόφου μας, να επιστρέφει πίσω σε μας κατά τον ίδιο τρόπο. Αυτή την πραχτική μπορούμε, επίσης, να την κάνουμε και όταν κάνουμε έρωτα ή όταν φιλιόμαστε. Μετά από 5 ή 10 λεπτά, κάνοντας αυτή την πραχτική, έχουμε συχνά την αίσθηση ότι έχουμε συγχωνευτεί με την / τον σύντροφο μας, μία αίσθηση διευρυμένης συνειδητότητας, μία αίσθηση ένωσης με το σύμπαν.

Στην παράδοση των θρησκειών της Ανατολής, αυτή η κατάσταση αποκαλείται Σαμάντι ή Ευδαιμονία. Μπορεί στο παρελθόν να είχατε ανάλογες εμπειρίες, κατά τη διάρκεια του έρωτα, χωρίς όμως να γνωρίζετε πως αυτό συνέβη ή πως θα μπορούσατε να το βιώσετε και πάλι. Διαμέσου των πραχτικών της Τάντρα, μπορείτε να οδηγείστε συνειδητά σε αυτή την κατάσταση με βάση τη θέληση σας.

Αυτές είναι μόνο λίγες από τις τεχνικές του Ταντρικού έρωτα. Τα ερωτικά μυστικά και οι ερωτικές πραχτικές της Τάντρα έχουν μία παράδοση περισσότερη από 2.000 χρόνια και μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να διερευνήσουμε και να διευρύνουμε το ερωτικό μας δυναμικό. Η πραχτική της Τάντρα από ένα ζευγάρι μπορεί να μετατραπεί σε ένα ταξίδι προς την αγάπη που θα προσφέρει περισσότερη αγάπη, ευτυχία και πάθος σε μία σχέση. Η αξιοποίηση της Τάντρα ως διαλογισμό, εστιάζει τον νου στην παρούσα στιγμή και συνδέει το πνεύμα με το Σύμπαν και το Αιώνιο Τώρα.

 

Χάρης Κλωνάρης, Ph.D. 

Ψυχοθεραπευτής – Δάσκαλος της Τάντρα

 

Πηγή…


5 1 ψήφος
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x