TED Fight Club (video)

TED Fight Club (video)0 0 ψήφοι
Article Rating

Το TED Fight Club: IDEAS Cage Match είναι ένας εξαιρετικά διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος για διάλογο και επιχειρηματολογία ανάμεσα σε δύο διαφορετικές θέσεις και ομιλητές (παλαιστές), πολλοί από τους οποίους είναι ομιλητές του TED που επιχειρηματολογούν με διαφορετικές θέσεις και απόψεις σε ένα απλό θέμα – ερώτημα.

Το διασκεδαστικό κομμάτι της υπόθεσης είναι ότι το κάνουν σε ένα περιβάλλον που μιμείται  ένα ακριβές σκηνικό αγώνα πάλης σε κλουβί σε κάποιο παρακμιακό υπόγειο, με όλα τα σχετικά εφέ.

Δηλαδή οι  ομιλητές “Μαχητές” είναι ντυμένοι παλαιστές με ψευδώνυμα και γενικά υπάρχει

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

όλο το σκηνικό, όπως φώτα, καπνός, σχολιασμός και αναμετάδοση του αγώνα, στοιχήματα κλπ. Και ενώ το περιβάλλον είναι τελείως casual κάτι σαν παράνομο κλαμπ στοιχημάτων, το περιεχόμενο του αγώνα είναι ουσιαστικό, και αφορά σημαντικά θέματα της κοινωνίας και της ανθρωπότητας, και το κοινό ενώ διασκεδάζει και συνεπαίρνεται από τον αγώνα,  του προκαλείται την ΣΚΕΨΗ που δημιουργείται μέσα από την επιχειρηματολογία. Η σκέψη είναι βασικό συστατικό μιας κοινωνίας που προοδεύει ή θέλει να προοδεύσει.


Στόχος είναι μια διοργάνωση στο πνεύμα του TED -ζωντανό, δυναμικό, που προκαλεί την σκέψη σ' ένα απρόσμενο περιβάλλον που εκπλήσσει. Η διοργάνωση του TED σαν δομή αποτελείται από ομιλίες χωρίς να έχει ερωτήσεις και απαντήσεις. Το TED προωθεί τις “Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν” ενώ το  Cage Match αφορά τις “Συζητήσεις που αξίζει να κάνουμε”.

Η βινιέτα της εκδήλωσης:

CageMatchTED

Οι τέσσερεις αγώνες πάλης ιδεών  της εκδήλωσης  ήταν:

1. Η ανθρώπινη εξέλιξη: έχει τελειώσει ή συνεχίζεται; Παρέμβαση ή Δυνάμεις της Φύσης;

Παρέμβαση (Παλαιστής  Nathan Sherdoff με ψευδώνυμο “Napalm”)  εναντίον Δυνάμεις της ς ( Παλαιστής Mark Foster με ψευδώνυμο “12 Cage”)

Το προφίλ των “Παλαιστών

Ο Nathan Shedroff  κατέχει την θέση στο  California College of the Arts' και στο πρωτοποριακό MBA in Design Strategy. Είναι ένας από τους πρωτοπόρους του  experience design, μια προσέγγιση που εμπεριέχει πολλές αισθήσεις και εξερευνεί τα κοινά χαρακτηριστικά σε όλα τα μέσα που κάνουν μια εμπειρία επιτυχημένη.

Το επιχείρημά του: Έχουμε εξελιχθεί όσο χρειάζεται φυσικά και σε λίγο θα έχουμε τον έλεγχο του DNA μας και της βιολογία μας στο σύνολο της.

Ο Mark Foster Gage είναι ο ιδρυτής του  Αρχιτεκτονικού γραφείου  Gage / Clemenceau Architects, μια πρωτοποριακής γενιάς αρχιτεκτόνων που δουλεύουν και συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με καινοτόμες και αναδυόμενες τεχνολογίες. Η δουλειά τους έχει εκτεθεί διεθνώς σε χώρους όπως  the Museum of Modern Art (MoMA) in New York City, το Museum of the Art Institute of Chicago, καθώς και το  Deutsches Architektur Zentrum in Berlin.

Το επιχείρημά του: Η φύση θα οδηγεί την εξέλιξη ανεξάρτητα της ανθρώπινης παρέμβασης.

 

2. Στο Μέλλον θα υπάρχει αφθονία ή έλλειψη?

Μια μάχη μεταξύ του (Peter “Rocket Man” Diamandis – υπερασπιστή της αφθονίας) εναντίον (James “Hacksaw” Hansen -υπερασπιστή της έλλειψης)

Το προφίλ των “Παλαιστών”

> Ο Dr. Peter Diamandis είναι ο Πρόεδρος και  CEO του X PRIZE Foundation, το οποίο ηγείται παγκόσμια τον σχεδιασμό και την θεσμοθέτηση κινήτρων και βραβείων μεγάλης κλίμακας για δραστική αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανθρωπότητα. Γνωστά όπως το Ansari X PRIZE βραβείο 10 εκ $ για ιδιωτικές πτήσεις στο διάστημα, το βραβείο 10 εκ $ Progressive Automotive X PRIZE για 100 mile-per-gallon αυτοκίνητα, καθώς και το βραβείο 10 εκ $ για το X PRIZE  Tricorder.

To   X PRIZE Foundation αθλοθετεί βραβεία στους τομείς της εξερεύνησης του διαστήματος, της ενέργειας, των Ανθρωπιστικών Επιστημών και της εκπαίδευσης.

Το επιχείρημά του: Με την επικέντρωση στα σωστά πράγματα και χρησιμοποιώντας τις σωστές τεχνολογίες σε εκθετικό βαθμό μπορούμε να λύσουμε τα θέματα της ανθρωπότητας και να την οδηγήσουμε στην αφθονία.

Ο James Hansen ηγείται του  NASA Goddard Ινστιτούτου  για σπουδές στο διάστημα, της Νέας Υόρκης και κατέχει την θέση από το 1981.  Είναι επίσης καθηγητής στο Τμήμα Earth and Environmental Sciences του Πανεπιστημίου Columbia.

Το επιχείρημά του: Εάν δεν αλλάξουμε δραστικά τα δρώμενα της ανθρωπότητας, οδηγούμε τον πλανήτη σε μεγάλη έλλειψη.

3. Η Εκπαίδευση: πρέπει να είναι Θεσμική ή εμπειρική;

Μια μάχη μεταξύ των (Vivek “The Voice” Wadhwa ) εναντίον (Dale “Hackademic” Stephens)

Το προφίλ των “Παλαιστών”:

Το επιχείρημά του: Η θεσμική εκπαίδευση είναι κρίσιμη για μια ανταγωνιστική και επιτυχημένη κοινωνία.

Ο Dale J.  Stephens είναι ο συγγραφέα του Hacking Your Education. Ιδρυτής του UnCollege για να αποδείξει ότι η εκπαίδευση δεν πρέπει να περιορίζεται στα όρια του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Προς αναγνώριση της δουλειάς του σαν εκπαιδευτικός μελλοντολόγος ονομάστηκε Thiel Fellow τον Μάιο του 2011. Αποστολή του UnCollege είναι να αλλάξει την πεποίθηση ότι το πανεπιστήμιο είναι η μόνη οδός για την επιτυχία.

Το επιχείρημά του: Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση δεν αξίζει, παράτα το και “κάνε κάτι”.

4. Η : Κατακτάται με γιγάντια ή μικρά βήματα;

Μια μάχη μεταξύ των Γιγάντια βήματα (Astro “Jedi” Teller) εναντίον Μικρά βήματα (Omar “The Ominous” Wasow).

Ο Dr. Astro Teller είναι διευθυντής  New Projects για την εταιρία Google και δουλεύει σε νέους τομείς ανάπτυξης της εταιρίας. Ο Dr. Astro είναι συνιδρυτής και διευθυντής της  Cerebellum Capital, Inc., ένα hedge fund οι επενδύσεις του οποίου σχεδιάζονται, εκτελούνται και βελτιώνονται από ένα λογισμικό σύστημα που βασίζεται σε τεχνικές στατιστικής και συνεχούς μάθησης. Ο Dr.  Astro είναι συνιδρυτής και Δ/της της  BodyMedia, Inc., μια καινοτόμο εταιρία σε τεχνολογία φορητών συστημάτων βιομετρικής παρακολούθησης του ανθρώπινου οργανισμού.

Το επιχείρημά του: Πήγαινε μακριά ή πήγαινε σπίτι σου! Πάρε ρίσκα και βαλε στόχο να κατακτήσεις το φεγγάρι.

Ο Omar Wasow είναι υποψήφιος διδάκτορας στις Αφρικανό Αμερικανικές και Πολιτικές Επιστήμες  στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Η έρευνά τους επικεντρώνεται σε φυλετικές και πολιτικές σχέσεις όσον αφορά την εκπαίδευση και την εγκληματικότητα. Ο Ομάρ είναι συν-ιδρυτής και στρατηγικός σύμβουλος της BlackPlanet.com, ενός κοινωνικού δικτύου το οποίο έχει 3 εκ χρήστες το μήνα. Η δουλειά το Ομάρ επίσης εστιάζεται στην απομυθοποίηση της τεχνολογίας με συχνές παρουσιάσεις και συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το 2003 βοήθησε στην ίδρυση ενός σχολείου στο Μπρούκλιν.

Το επιχείρημά του: Η πραγματική πρόοδος είναι το αποτέλεσμα μιας πρακτικής σκέψης και μιας ρεαλιστικής προσέγγισης.

Εννοείται ότι το σημαντικό δεν είναι ποιά θέση κερδίζει αλλά ποιά διαδικασία σκέψης ενεργοποιείται στο κοινό!

Τα επιχειρήματα είναι ζωντανά στο TED.

Πηγή: Καλά Νέα … Υπάρχουν κι αυτά

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x