Τέσσερις νέες λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις νέες λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη


Στο τέλος του καλοκαιριού θα αρχίσουν να κατασκευάζονται τέσσερις νέες λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη, αφού η αρμοδιότητα πέρασε, επιτέλους από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στα χέρια του δήμου.

Η προεργασία για τον καθορισμό των νέων λεωφορειολωρίδων έχει γίνει από το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), ο δήμος Θεσσαλονίκης θα περάσει το ζήτημα από το δημοτικό συμβούλιο και θα προχωρήσει στην εκπόνηση των μελετών εφαρμογής, ενώ η χρηματοδότηση για την κατασκευή των νέων λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας των αστικών είναι διασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ποσό περίπου

500.000 ευρώ.


Οι νέες λωρίδες θα βρίσκονται:

1) Στην οδό Γ. Παπανδρέου, στο τμήμα της από την οδό Κορομηλά και μέχρι 35 μέτρα πριν από τη διασταύρωση με την οδό Θ. Σοφούλη, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων.

2) Στην οδό Αγγελάκη, από την πλατεία ΧΑΝΘ και έως 60 μέτρα πριν από την πλατεία Σιντριβανίου, στη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση από την πλατεία ΧΑΝΘ προς την πλατεία Σιντριβανίου.

3) Στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου α) στο τμήμα της από τον κόμβο με την οδό Βαλαγιάννη και μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Στρατού, στη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, β) στο τμήμα της από τον κόμβο Κωνσταντινουπόλεως – λεωφόρου Στρατού και μέχρι 27 μέτρα πριν από τη διασταύρωσή της με την οδό Βαλαγιάννη, στη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς Χαριλάου.

4) Στη λεωφόρο Στρατού α) στο τμήμα της από την οδό Ι. Χρυσοστόμου και μέχρι την οδό Κυβερνίδου, στη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, β) στο τμήμα της από την οδό Ν. Ζέρβα και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Μπιζανίου, στη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς Χαριλάου.

Οι νέες λεωφορειλωρίδες θα ισχύουν από Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός αργιών), από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Ομως ειδικά για τη λεωφορειολωρίδα της οδού Γ. Παπανδρέου, οι ρυθμίσεις απαγόρευσης θα ισχύουν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ.

Αγγελιοφόρος via http://www.thestival.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα … Υπάρχουν κι αυτά

Σύνδεσμος στην Πηγή…