ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ;

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ;


Σύναξις των Αρχαγγέλων (Εορτή Μιχάλης, Γαβριήλ, Άγγελος, Αγγελικούλα, Σεραφείμ)

Η Εκκλησία (μας) γιόρτασε τη Σύναξη των αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων. Η Αγία Γραφή, αναφέρει σε πολλά σημεία την επικοινωνία των ανθρώπων με τους αγγέλους και ιδιαίτερα με τους επικεφαλείς των αγγελικών ταγμάτων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Συγκεκριμένα, ο αρχάγγελος Μιχαήλ εμφανίσθηκε στον Αβραάμ για να σώσει τον Ισαάκ, τον οποίο ήταν έτοιμος να θυσιάσει ο Αβραάμ κατά εντολή του Θεού, που θέλησε να δοκιμάσει έτσι την πίστη του δούλου του Αβραάμ. Στον Λώτ, για να τον σώσει όταν ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει τα Γόμορα, στον Πατριάρχη Ιακώβ, στον μάντη Βαρλαάμ, στον Ιησού του Ναυή.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

 

Επίσης ο Μιχαήλ, ήταν αυτός που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο. Οι άγιες Γραφές αναφέρουν ακόμη πολλά θαύματα, τα οποία επιτέλεσε ο αρχιστράτηγος Μιχαήλ.

Ο δε Γαβριήλ ήταν αυτός που ανήγγειλε στην Παρθένο Μαρία το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Ιησού Χριστού, του Σωτήρα του κόσμου. Και σε άλλα σημεία της Αγίας Γραφής, συναντάμε τους αγγέλους να μεταφέρουν στους ευσεβείς ανθρώπους το θέλημα του Θεού, που αποβλέπει πάντα στην προστασία και στη λύτρωσή μας.


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ: ΜΕΤΑ ΘΥΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!! ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο “ΘΕΟΣ” ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ  ΕΣΤΕΙΛΕ “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥΣ” ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΣΤΡΟΠΟ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΟΝ  ΑΙΜΟΜΙΚΤΗ ΛΩΤ; ΤΙ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;

Πηγή…