Το Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις σε αμφιλεγόμενες σελίδες

Το Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις σε αμφιλεγόμενες σελίδες0 0 ψήφοι
Article Rating

Το Facebook αναμένεται να απομακρύνει κάθε διαφήμιση που βρίσκεται σε σελίδες της με πιθανά προσβλητικό υλικό, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από διαφημιζόμενους με σημαντικό προφιλ.

Η αλλαγή ανακοινώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα (1/7).  Το Facebook συγκεκριμένα, εφάρμοσε διαδικασία αναθεώρησης υλικού, με την οποία θα αποφασίσει σε ποιες σελίδες θα πρέπει να υπάρχουν διαφημίσεις. Ήδη το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, εφαρμόζει πολιτική απομάκρυνσης κάθε προσβλητικής σελίδας, όπως για παράδειγμα τις σελίδες που περιέχουν δηλώσεις μίσους ή γυμνό. Το νέο όμως σύστημα θα

απαγορεύσει τις διαφημίσεις σε σελίδες με κάθε βίαιο ή σεξουαλικό περιεχόμενο, ακόμη και αν η σελίδα δεν παραβιάζει την πρότυπη πολιτική του Facebook.
Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ιστοσελίδας, πριν από την αλλαγή αυτή, σε σελίδα η οποία εμπορεύεται προϊόντα για ενήλικες το Facebook εμφάνιζε διαφημίσεις στο δεξί μέρος. Πλέον, δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις σε σελίδες αντίστοιχου ύφους. Η διαδικασία αναθεώρησης προσβλητικού περιεχομένου, θα γίνει αρχικά σε στάδια και στη συνέχεια αυτόματα. Όλα τα παραπάνω, θα βελτιώσουν την ανίχνευση αμφιβόλου περιεχομένου, το οποίο σημαίνει ότι θα γίνεται καλύτερη δουλειά ώστε τα διαφημιστικά μηνύματα να εμφανίζονται δίπλα σε κατάλληλες σελίδες και ομάδες.

Οι υπεύθυνοι του μεγαλύτερου ίσως κοινωνικού δικτύου, κινητοποιήθηκαν μετά από ακύρωση διαφημιστικής καμπάνιας εταιρειών όπως οι BSkyB, Marks & Spencer, Nissan και Nationwide. Ιδιαίτερα οι δύο τελευταίες σταμάτησαν πλήρως τη διαφήμισή τους στο Facebook, μετά από ανησυχίες για περιεχόμενο μισογυνισμού. Εκπρόσωποι αυτών των εταιρειών, ανέφεραν πως κατόπιν έρευνας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα νέο είδος μάρκετινγκ σε συνεργασία με το Facebook, που βασίζεται στην εκ νέου στοχοθέτηση. Η πρακτική αυτή περιλαμβάνει προβολή διαφήμισης ανάλογα με τα πρόσωπα και τις αντίστοιχες σελίδες που επισκέπτονται οι χρήστες στο ίντερνετ.


Πηγή: Ποιότητα ς

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x