Το Street View πάει παντού!

Το Street View πάει παντού!0 0 ψήφοι
Article Rating

Σας αρέσει η πεζοπορία σε δυσπρόσιτες περιοχές και η περιπέτεια; Ηλθε η ώρα να εξασκήσετε το χόμπυ σας για να χαρτογραφήσετε τον πλανήτη! Η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι αναζητά εθελοντές, οι οποίοι θα τη βοηθήσουν να τελειοποιήσει την υπηρεσία Street View στο σύστημα Google Maps, με σκοπό όχι μόνο να χαρτογραφήσει κάθε γωνία του πλανήτη (αυτό έχει γίνει κατά μεγάλο ποσοστό), αλλά να προσφέρει και την ακριβή εικόνα κάθε περιοχής, ακόμα κι αν αυτή είναι ψηλά βουνά, χαράδρες και ζούγκλες!

Το φιλόδοξο σχέδιο της Google βασίζεται στο

Trekker, το ειδικό σακίδιο που προσαρμόζεται στην πλάτη του εθελοντή και είναι εφοδιασμένο με μία κάμερα, η οποία αποτυπώνει τον περιβάλλοντα χώρο σε στιγμιότυπα 360 μοιρών. Με αυτό τον τρόπο οι πεζοπόροι θα μπορέσουν να ψηφιοποιήσουν τις δυσπρόσιτες περιοχές. Εννοείται ότι τα… πεζοπόρα τμήματα εθελοντών της Google θα κληθούν να χαρτογραφήσουν περιοχές εκτός δρόμων, αφού ήδη η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτοκίνητα, ποδήλατα, ή ακόμα και snowmobile για να χαρτογραφήσει όλες τις οδούς του κόσμου.
Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Αν κρίνετε, λοιπόν, ότι μία περιοχή στην Ελλάδα ή σε άλλο μέρος του κόσμου είναι απρόσιτη από δρόμους, αλλά μπορεί να χαρτογραφηθεί, δεν έχετε παρά να υποβάλλετε τη σχετική αίτηση στην εταιρεία ( η φόρμα της αίτησης βρίσκεται σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση).

Η φόρμα σας ζητάει να διευκρινίσετε αν είστε μέλος κάποιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, ενός οργανισμού ή ενός ερευνητικού ιδρύματος. Θα πρέπει, επίσης, να διευκρινίσετε αν εκτός από τον εξοπλισμό που θα σας σταλεί χρειάζεστε κάτι άλλο για να κάνετε τη δουλειά π.χ. κάποιο χρηματικό ποσό, ώστε να μεταβείτε στην απρόσιτη περιοχή και να αγοράσετε εξοπλισμό, προκειμένου να διαβιώσετε στην συγκεκριμένη περιοχή μέχρι να ολοκληρώσετε την ψηφιακή χαρτογράφηση.


Πηγή: Ποιότητα ς

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x