Tο Φράγμα του Μαραθώνα γίνεται χώρος πολιτισμού.. με ελεύθερη είσοδο

Tο Φράγμα του Μαραθώνα γίνεται χώρος πολιτισμού.. με ελεύθερη είσοδο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ανοίγει ξανά το Φράγμα του Μαραθώνα και γίνεται τόπος συνάντησης πολιτισμού, εκπαίδευσης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το Φράγμα ανοίγει τις πύλες του και γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η ΕΥΔΑΠ στις 8, 9 και 10 Ιουνίου θα δώσει και πάλι «ζωή» στο Φράγμα με πολιτιστικές εκδηλώσεις και παιχνίδια για τα παιδιά. Η «Αποστολή: Ο Κύκλος του Νερού» είναι μια βιωματική περιπέτεια που διαδραματίζεται στο χώρο της βάσης του φράγματος. Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 10-13 ετών.

Τα παιδιά αναλαμβάνουν μια μυστική αποστολή από τον αρχαίο ναό στη βάση του Φράγματος για να «σώσουν» τον κύκλο του νερού. Για να ολοκληρώσουν τα στάδια της αποστολής τους, πρέπει να ξεπεράσουν διάφορα εμπόδια και να συγκεντρώσουν τα πολύτιμα «νομίσματα νερού».

Περιηγούνται στο φυσικό περιβάλλον της βάσης του Φράγματος, διατρέχουν τον κύκλο του νερού, μαθαίνουν για τις πρακτικές εξοικονόμησης – επαναχρησιμοποίησης νερού, για τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το πρωτοποριακό αυτό παιχνίδι αξιοποιεί δημιουργικά και με μοναδικό τρόπο τις κτηριακές εγκαταστάσεις στη βάση του Φράγματος Μαραθώνα και έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών και την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση. Για τα παιδιά όλων των ηλικιών θα υπάρχουν ελεύθερες δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο (ζωγραφική, παζλ, δημιουργική απασχόληση).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 17:00 και στις 18.30 το απόγευμα. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν είτε ατομικά, είτε συλλογικά (σχολεία, σύλλογοι κλπ), στα τηλέφωνα 210 214 4098, 210 214 4031, 210 749 5421. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τις ελεύθερες δραστηριότητες δεν είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Ο Σχεδιασμός και η Υλοποίηση ανήκει στους «Πράκτορες του Πλανήτη» / www.planetagents.org.


Το παιχνίδι θα διαρκέσει για ένα περίπου τρίωρο, από τις 17.00 έως τις 20.15 και λίγο αργότερα θα ακολουθήσει το «Ένας μόνο άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά!».

Πρόκειται για μια συμβολική δράση, αφιερωμένη στην καθημερινή μας προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα φράγματα μέσα μας και να χτίσουμε με αισιοδοξία νέες γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ μας και με το περιβάλλον.

Οι θεατές θα παρακολουθήσουν παρακολουθούν τρία εντυπωσιακά βίντεο «περιβαλλοντικής καταστροφής» στις τρεις πλευρές του ναού του Φράγματος. Με πρωταγωνιστή ένα νεαρό άνδρα, τα βίντεο αυτά περιγράφουν εικόνες καταστροφής από το λιώσιμο των πάγων, τις πυρκαγιές των δασών και τη διάβρωση των εδαφών λόγω λειψυδρίας.

Καλλιτεχνικοί συντελεστές παράστασης:

  • Σκηνοθεσία: Αλεξίου
  • Video: Παύλος Τσιαντός – Δημήτρης Χριστόπουλος
  • Σκηνογραφία: Λιάκουρα
  • Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
  • : Λάμπρος Πηγούνης
  • Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
  • Κατασκευές – τεχνική υποστήριξη: Παύλος Τσιαντός, Ζέκκου, Κώστας Κλίτσας
  • Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Μυτά
  • Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Αποστολοπούλου

Ερμηνεία: Αντώνης Στρούζας, Pauline Huguet

Επίσης θα υπάρχουν και οι παράλληλες δράσεις όπως η επίσκεψη στο Μουσείο του Φράγματος και στην Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας των έργων κατασκευής του. Παράλληλη προβολή του βραβευμένου βίντεο από την αντίστοιχη δράση της ΕΥΔΑΠ το 2010 και ενός σπάνιου βίντεο-ντοκουμέντο από την κατασκευή του Φράγματος.

http://www.newsit.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x