Το μυστήριο χωριό Τα Απόλλωνα, Ρόδος – Ιερή Γεωγραφία

Το μυστήριο χωριό Τα Απόλλωνα, Ρόδος – Ιερή Γεωγραφία


0 0 ψήφοι
Article Rating
Τη σοφία των Αρχαίων Ελλήνων πολλοί λαοί «ζήλεψαν» και σε αυτή στήριξαν τους δικούς τους πολιτισμούς. Αξιοζήλευτη όσο και ασύλληπτη είναι η μαθηματική ακρίβεια με την οποία έχουν υπολογιστεί οι θέσεις των αρχαίων πόλεων και μνημείων.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς είναι ότι πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο. Ποιος ανθρώπινος νους θα μπορούσε να κάνει ανάλογους υπολογισμούς; Ποιο μυαλό θα μπορούσε να τοποθετήσει με τέτοια ακρίβεια ένα χάρτη ναών και πόλεων επάνω στη χερσόνησο της Αρχαίας Ελλάδας και, το σημαντικότερο, πώς κατάφεραν να ιδρύσουν και να χτίσουν αυτούς τους ναούς και αυτές τις πόλεις-κράτη υπακούοντας με ευλάβεια τις προσταγές αυτού του ασύλληπτου χάρτη; Τι εξυπηρετούσε η μυστική αυτή γεωγραφία; Και κατά προέκταση, γιατί αυτά τα καταπληκτικά επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος δεν τα διδαχτήκαμε ποτέ στα σχολεία μας;

Το μυστήριο χωριό
Τα α – Ρόδος

Όπως διαβάσατε παραπάνω, η ιερή γεωγραφία του Ελλαδικού χώρου, τα διάφορα σημεία, οι ναοί, οι πόλεις, τα μαντεία, δεν βρίσκονται σε τυχαίο χώρο. Διαβάζοντας βέβαια το παραπάνω κείμενο, μου ήρθε η έμπνευση και άνοιξα το google earth να παίξω και γω με διάφορα αρχαιοελληνικά σημεία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Μαντείο των Δελφών ήταν στο Θεό α. Επίσης γνωρίζουμε ότι το νησί Δήλος, ήταν το ιερό νησί του Θεού α. Τί θα γίνει λοιπόν αν τραβήξουμε μία ευθεία γραμμή απο τον Ναό του α στους Δελφούς έως τον Ναό του α στη Δήλο; Είναι ακριβώς 271 χλμ! τί σημαίνει αυτό;

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σημαίνει ότι αν συνεχίσουμε την πορεία για ακόμα 271 χλμ, ακριβώς στην ίδια ευθεία, φτάνουμε στη Ρόδο, ακριβώς πάνω απο το χωριό Τα α!! Ξαφνιάστηκα, μα το μέρος αυτό είναι σχεδόν άγνωστο! Ένα μικρό χωριό περίπου στο κέντρο της Ρόδου! Δεν βρήκα πολλές πληροφορίες για το χωριό αυτό, αλλά αυτό που βρήκα και έμεινα έκπληκτος είναι ότι, το όνομα Τα α ήρθε απο εναν αρχαίο Ναό του α στην περιοχή αυτή! Παραμένει μυστήριο και είμαι σίγουρος ότι πρέπει να ερευνηθεί παραπάνω η περιοχή αυτή, κάτι μεγαλειώδες κρύβεται εκει!

Link…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x