ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ


0 0 ψήφοι
Article Rating
Βρετανός φυσικός ισχυρίζεται πως απέδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί τον χώρο και το χρόνο με αποτέλεσμα ολόκληρα γεγονότα να αποκρύβονται από την κοινή θέα.
Η όχι και τόσο κατατοπιστική αυτή περιγραφή, μπορεί να σημαίνει πάντως σύμφωνα με τον φυσικό πως κάποιος ή κάτι μπορεί να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς η μετάβασή του να γίνεται αντιληπτή στο γυμνό μάτι.

Η δυνατότητα αυτή απόκρυψη στο χώρο και το χρόνο, χρησιμοποιεί φυσικούς νόμους διαχείρισης του φωτός ώστε «γεγονότα» καθώς εξελίσσονται στην πραγματική ζωή μπορούν να αποκοπούν από τη θέαση όπως ένας μοντέρ κόβει κομμάτια από ένα φίλμ κινηματογράφου.

Μπορεί τόσο η θεωρεία όσο και η συσκευή που θα έκανε κάτι τέτοιο πραγματικό, να φαντάζει ως έργο επιστημονικής φαντασίας, οι επιστήμονες όμως του Imperial College London ισχυρίζονται πως κάτι τέτοιο έχει δουλέψει έστω και σε θεωρητική βάση έστω και για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα. Ο καθηγητής Martin McCall, δήλωσε πως η τεχνική που χρησιμοποιείται ουσιαστικά διαιρεί εκτρέποντας τις ακτίνες φωτός που συλλαμβάνει το ανθρώπινο μάτι. Αυτό επιτυγχάνεται, πάντα σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο με την «επιτάχυνση» του εμπρός μέρους μιας ακτίνας φωτός και με ταυτόχρονη «επιβράδυνση» του πίσω μέρους αυτής μπορεί να δημιουργηθεί ένα κενό μέσα στο οποίο μπορεί να «χωρέσει» μια συγκεκριμένη αλληλουχία γεγονότων η οποία δε θα γίνει αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι.
Στη συνέχεια και ακολουθώντας την αντίθετη ακριβώς διαδικασία το «κενό» αυτό μπορεί να κλείσει και όλα αυτά πριν το φως φτάσει στον παρατηρητή ο οποίος δε θα έχει αντιληφθεί το παραμικρό. Από τη στιγμή ισχυρίζονται οι επιστήμονες του βρετανικού κολεγίου φυσικής που είναι δυνατή η πραγματοποίηση αυτή της τεχνικής για διάστημα εκατομμυριοστών του δευτερολέπτου στο μέλλον αυτό θα μπορεί να γίνει για δευτερόλεπτα ακόμη και λεπτά.
 «Αποδείξαμε θεωρητικά» λεει ο McCall «πως διαχειριζόμενοι τον τρόπο που το φως των γεγονότων που φτάνει σε ένα παρατηρητή, είναι δυνατό «κρύψουμε» ένα συγκεκριμένο πέρασμα του χρόνου με τον ίδιο τρόπο.
Εάν έχεις κάποιον που κινείται σε ένα διάδρομο –και χρησιμοποιήσει την τεχνική- θα εμφανιστεί στον παρατηρητή ως να έχει μετατοπιστεί ξαφνικά δημιουργώντας την ψευδαίσθηση που βλέπουμε στα ταινίες του Star Trek με τις συσκευές απόκρυψης του διαστημοπλοίου . Έτσι θεωρητικά πάντα το άτομο αυτό μπορεί να προβεί σε μια πράξη και ο παρατηρητής να μην το αντιληφθεί καθόλου» συμπλήρωσε ο βρετανός επιστήμονας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πηγή: GREEK SURNAMES

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x