Το βραβείο Robert Sommer στον Ελληνοαυστραλό καθηγητή Χρήστο Παντελή

Το βραβείο Robert Sommer στον Ελληνοαυστραλό καθηγητή Χρήστο Παντελή


0 0 ψήφοι
Article Rating

Με το κορυφαίο βραβείο Robert Sommer, το γερμανικό πανεπιστήμιο Justus Liebig University τίμησε τον Ελληνοαυστραλό καθηγητή Χρήστο Παντελή «για τα εξαιρετικά επιτεύγματα του στον τομέα της ψυχιατρικής έρευνας».

Ο καθηγητής Παντελής, από το πανεπιστήμιο Μελβούρνης, είναι επικεφαλής ενός τμήματος με 80 ερευνητές που ασχολούνται με όλους τους τομείς της ψυχιατρικής έρευνας. Ο ίδιος έχει γράψει τρία βιβλία και έχει δημοσιεύσει πάνω από 380 επιστημονικά άρθρα για την σχιζοφρένεια, την κατάθλιψη, τον αυτισμό και άλλα σχετικά θέματα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πέρσι ο καθηγητής Παντελής μαζί με τον καθηγητής Νανοηλεκτρονικής, Σταν Σκαφίδας, «ένωσαν» τις επιστημονικές τους γνώσεις προκειμένου να «χαρίσουν»

στην ανθρωπότητα το «γενετικό κώδικα» του αυτισμού… Οι δυο καθηγητές του πανεπιστημίου Μελβούρνης κατάφεραν να αναπτύξουν ένα τεστ που εκπέμπει πολλά θετικά σήματα για τη διάγνωση του αυτισμού και, ίσως, και της σχιζοφρένειας, αλλά και για το κατά πόσο ένα νεαρό άτομο βρίσκεται στις ομάδες μεγάλης επικινδυνότητας για την εκδήλωση αυτών των παθήσεων.

Και οι δύο επιστήμονες τόνισαν ότι το τεστ βρίσκεται στην πειραματική του φάση και ότι δεν είναι διαγνωστικό. «Η εξέταση είναι περισσότερο προληπτική και θα δίνει την ευκαιρία στους θεράποντες ιατρούς να το χρησιμοποιήσουν σε συνδυασμό με άλλες εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου» ανέφεραν.

Οι δύο ομογενείς επιστήμονες, όμως, με αυτήν την έρευνά τους, φαίνεται να ανοίγουν ένα ακόμα μεγαλύτερο και, σίγουρα, αισιόδοξο κεφάλαιο για την ανθρωπότητα, αυτό που λέγεται «σχέση γενετικού κώδικα και ψυχασθενειών”


Imerisia.gr via http://www.inout.gr

 

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x