Επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται το Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται το Βενιζέλειο Νοσοκομείο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ένα έργο πνοής στον τομέα της υγείας στην Κρήτη, αποτελεί η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Η απόφαση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, για να πάρει το δρόμο της υλοποίησης υπογράφηκε την προηγούμενη  Παρασκευή , στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 19.972.437,91 ευρώ και αφορά στη μελέτη και κατασκευή προσθήκης τριώροφου κτιρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει διάφορα λειτουργικά τμήματα που συμπληρώνουν την κτιριακή υποδομή του νοσοκομείου, ώστε να καλύψει τις σημερινές ανάγκες εξυπηρέτησης της υγειονομικής του περιφέρειας.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οι νέες πτέρυγες του Βενιζέλειου Νοσοκομείου σύμφωνα με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

θα στεγαστούν σ' ένα σύγχρονο κτίριο, ενεργειακά φιλικό, που καλύπτει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η συνολική επιφάνεια των νέων πτερύγων θα είναι 7.100 τετραγωνικά μέτρα κατανεμημένη σε τέσσερα επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους. Στους δύο ορόφους προβλέπονται κλινικά τμήματα συνολικής δυναμικότητας 83 κλινών, καθώς και τρεις κλίνες εφημερευόντων.

Στο ισόγειο θα στεγαστεί η διοίκηση και οι υπηρεσίες του νοσοκομείου και στο υπόγειο θα εγκατασταθούν, το Νεκροτομείο, βοηθητικοί χώροι, αποθήκες και συνεργεία.


Το κτίριο αυτό θα είναι συνδεδεμένο και θα λειτουργεί σε συνεργασία και συμπληρωματικά με το υφιστάμενο νοσοκομείο σε όλα τα επίπεδα και σ' αυτό περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση του εγγύς περιβάλλοντος χώρου, επιφάνειας 300 τ.μ.

http://www.newsbeast.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x