Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο Βόλου

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο Βόλου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Σύστημα 24 υπόγειων κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας 3m³ περίπου έκαστος, είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο Δήμο Βόλου. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε δέκα κεντρικά σημεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Πρόκειται για ένα εναλλακτικό σύστημα συλλογής απορριμμάτων, το οποίο βοηθά ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης των απορριμμάτων (οικιακών & ανακυκλώσιμων) σε σημεία της πόλης που απαιτούν αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου (π.χ. πλατείες, πεζόδρομοι, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος κλπ).

Όπως σημειώνεται σχετικά από το Δήμο Βόλου, με το σύστημα αυτό επιτυγχάνονται τα εξής πλεονεκτήματα:

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
 • Αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου χάρις στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων. Το μόνο εμφανές

  μέρος του συστήματος είναι η πλατφόρμα κυκλοφορίας μαζί με ένα καλαίσθητο και συμπαγών διαστάσεων πύργο τροφοδοσίας.
 • Αυξάνεται η αποθηκευτική ικανότητα.
 • Αποτρέπεται ριζικά η έκθεση των απορριμμάτων στην κοινή θέα και ελέγχεται με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα δυσοσμιών χάρις στην στεγανότητα του συστήματος.
 • Συμβατότητα με υφιστάμενα απορριμματοφόρα
 • Οι απαιτήσεις συντήρησης είναι σχεδόν μηδαμινές
 • Μηδαμινό ποσοστό πιθανότητας βλαβών
 • Μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις και προσκρούσεις
 • Δεν απαιτούνται αναλώσιμα υλικά ή ανταλλακτικά
 • Υψηλή αισθητική, χαμηλή στάθμη θορύβου, αποτελεσματική αντιμετώπιση οσμών

Το συγκεκριμένο έργο με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού για την αποκομιδή των απορριμμάτων & των ανακυκλώσιμων υλικών με τη μέθοδο της υπογειοποίησης», προϋπολογισμού 442.800 ευρώ, εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία και Ανάδειξη Φυσικού Περιβάλλοντος», του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», του Πράσινου Ταμείου, και χωρίστηκε σε δυο υποέργα: α) την «Προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων», β) την «Προμήθεια γερανών για τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων».

Στη διάρκεια επίδειξης του τρόπου λειτουργίας των κάδων και αποκομιδής των απορριμμάτων, η Αντιδημάρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ς Προστασίας και ΚΕΠ Νατάσας Οικονόμου σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι:« Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην βελτίωση του τρόπου αποκομιδής στον κεντρικό ιστό της πόλης, αφού οι κάδοι είναι χωρητικότητας 3.000 λίτρων και επομένως έχουν πολλαπλάσιες δυνατότητες από το συμβατικό σύστημα.

Είναι θέμα αισθητικής, λειτουργικότητας και εξοικονόμησης χρόνου, πόρων και προσωπικού. Οι πολίτες είναι πλέον πιο ευαισθητοποιημένοι και στόχος μας είναι να καταθέσουμε και νέα πρόταση, ώστε να επεκταθεί το σύστημα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες».


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x