Ξεκινά διαγωνισμός για να αναβαθμιστούν τα «3-5 Πηγάδια»

Ξεκινά διαγωνισμός για να αναβαθμιστούν τα «3-5 Πηγάδια»


0 0 ψήφοι
Article Rating

Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια» στη Νάουσα ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.

Το έργο θα κατασκευαστεί μέσω της Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ) με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 25-30 εκατ. ευρώ.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το χιονοδρομικό κέντρο σήμερα διαθέτει 4 πίστες, πίστες για cross country ski και 5 αναβατήρες, καθώς και το μοναδικό σύστημα τεχνητής χιόνωσης στην Ελλάδα. Το έργο αφορά:

  • Τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου χιονοδρομικού (επέκταση χιονοδρομικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση υπηρεσιών, δημιουργία συμπληρωματικών υποδομών στη βάση, όπως εστιατόριο και καταστήματα, ανάπτυξη 3 νέων διαδρομών στη θέση «Μπαλόνι» και αναβάθμιση του σαλέ

    στην κορυφή του βουνού).
  • Τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου στη θέση Ντορντόπολη.
  • Τη δημιουργία προπονητικού και αθλητικού κέντρου στη θέση Ντορντόπολη, σε χέρσα έκταση 371 στρεμμάτων (σε απόσταση 1,5 χλμ. από τη βάση του χιονοδρομικού). Στόχος είναι η προσέλκυση περισσότερων ομάδων, αλλά και ιδιωτών αθλητών και για τη θερινή τους προετοιμασία.

Αναθέτουσα αρχή είναι ο Δήμος Νάουσας. Ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις: στην πρώτη φάση θα γίνει προεπιλογή ανάμεσα στους υποψηφίους και στη δεύτερη φάση θα ξεκινήσει ανταγωνιστικός διάλογος, που θα καταλήξει στην υποβολή δεσμευτικής προσφοράς.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τον ιδιωτικό φορέα σύμπραξης και εκτιμάται σε 25-30 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια της σύμπραξης θα είναι για περίοδο 40 ετών και η αποπληρωμή θα γίνει από τα παραγόμενα έσοδα της επένδυσης. Ο Δήμος Νάουσας αναμένεται να λαμβάνει ένα ποσοστό από τα ετήσια έσοδα, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια του ανταγωνιστικού διαλόγου.


http://news.kathimerini.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x