Εκθεμελίωσαν και διέλυσαν 10 στρέμματα αρχαίο οικισμό

Εκθεμελίωσαν και διέλυσαν 10 στρέμματα αρχαίο οικισμό


0 0 ψήφοι
Article Rating


Σήμερα είναι μια λαμπρή μέρα για την χώρα μας… Ύστερα από προσπάθειες χρόνων καταφέραμε ως έθνος να χτίσουμε το νέο μουσείο της ς. Όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω του. Από εκεί θα παρελάσουν όλοι οι υπουργοί πολιτισμού της τελευταίας 10ετιας (και όχι μόνο αυτοί) προσπαθώντας να κλέψουν λίγη από την αίγλη του νέου μας μουσείου , κάνοντας τις καθιερωμένες δηλώσεις του τύπου ”αγαπάμε τον πολιτισμό μας και γι αυτό τον στηρίζουμε” ”Η Ελλάδα σέβεται τον πολιτισμό της”…και άλλες πολλές φανφάρες….
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε κάποιες δηλώσεις….

Ο υπουργός Πολιτισμού αμέσως μετά τη συνάντηση(πρωθυπουργό) δήλωσε πως το νέο μουσείο της ς θα γίνει σε λίγες μέρες μία μοναδική στέγη πολιτισμού για ολόκληρο τον κόσμο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ήδη τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, «ρίχνουν με πολύ θετικό τρόπο το φως τους πάνω στην Ελλάδα, την και τα αριστουργήματα του Μουσείου».

Ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο με θέμα «Η Μελέτη της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας: Η άποψη της Οξφόρδης»
Η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν μπορεί να αποτελέσει μόνο σταθερή γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, αλλά και γόνιμο έδαφος για την αλληλεπίδραση που έχουν ασκήσει η μία στην άλλη μέσω του έργου σπουδαίων προσωπικοτήτων.

O υπουργός ς – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης παραβρέθηκε και μίλησε, το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαΐου 2005 σε μια εκδηλωση….
«είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι λαοί χωρίς μνήμη είναι καταδικασμένοι στην αφάνεια. Η αδιάκοπη διαδρομή του Ελληνισμού ανά τους αιώνες αποδεικνύει ότι δεν είμαστε από αυτούς. ”
«μας εμπνέουν σήμερα όλους στη δέσμευσή μας για την οικοδόμηση της πραγματικά ισχυρής Ελλάδας του 21ου αιώνα. Μίας κοινωνίας ευημερίας και συνοχής, ανάπτυξης και αλληλεγγύης για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Σε αυτό το μέλλον που χτίζουμε πάνω στα θεμέλια….”

Λόγια….αέρας….θα….ΕΜΕΙΣ….ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ….ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ….ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ….ΓΟΝΙΜΟ ΕΔΑΦΟΣ….ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ….ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ….
Χτίζετε πάνω στα ΘΕΜΕΛΙΑ λοιπόν κύριοι ε;Ας δούμε σε ποια θεμέλια χτίζετε….

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΗΦΙΣΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14-12-07 και ενώ το νέο ΙΚΕΑ έχει ήδη αρχίσει να χτίζεται….Στο διπλανό οικόπεδο έχουν βρει αρχαία και έχει ξεκινήσει η ανασκαφή….
Δείτε από ψηλά την εικόνα όλου του οικισμού


Αποφάσισα λοιπόν να επισκέπτομαι την περιοχή ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να φωτογραφίζω την περιοχή γιατί βαθιά μέσα μου πίστευα ότι σε λίγο καιρό την θέση όλου αυτού του αρχαίου οικισμού θα την έχει πάρει άλλο ένα σύγχρονο ”τερας” πολιτισμικού εκσυγχρονισμού.

Και ξεκινάμε….
ΚΗΦΙΣΟΣ 14-12-07

ΚΗΦΙΣΟΣ 24-02-08

Ο Καταστροφέας περιμένει ανυπόμονα να ξεκινήσει το έργο του….

ΚΗΦΙΣΟΣ 22-04-08


ΚΗΦΙΣΟΣ 17-05-08


ΚΗΦΙΣΟΣ 17-09-08

Θυμάστε τι είχε πει παραπάνω ε; «μας εμπνέουν σήμερα όλους στη δέσμευσή μας για την οικοδόμηση της πραγματικά ισχυρής Ελλάδας του 21ου αιώνα. Μίας κοινωνίας ευημερίας και συνοχής, ανάπτυξης και αλληλεγγύης για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Σε αυτό το μέλλον που χτίζουμε πάνω στα θεμέλια….”Και αφού έκαναν τα θεμέλια….

ε να μην πετάξουν τα ”αρχαία σκουπίδια” που βρήκαν μέσα στο οικόπεδο….

Και έτσι γεννήθηκε ο σύγχρονος πολιτισμός μας….
ΚΗΦΙΣΟΣ 25-05-09….Και όλα αυτά γιατί για κάποιους σημασία έχει το ”φαινεσθαι” και όχι το ”είναι”.
Σήμερα λοιπόν όλοι αυτοί θα κόψουν κορδέλες θα γελάνε και θα μας πουλήσουν πολιτισμό. Κύριοι κρατήστε αυτές τις κορδέλες, δέστε τες γύρω από τους λαιμούς σας και κρεμαστείτε. Και μην ψάχνετε για συκιές ωσάν τον Ιούδα απλά ανεβείτε στον ιερό βράχο και κοιτάξτε κάτω θα βρείτε το ”γνωστό πορτοφόλι” ….Ξέρω ξέρω όλοι σας θα πηδήξετε εξάλλου 30 αργύρια είναι αυτά….
Λυπάμαι πραγματικά που ζω σ αυτή τη χώρα και έχω για πολιτικούς τέτοια ανθρωπιδια, άχρηστα ξεπουλημένα τομάρια αλλά λυπάμαι περισσότερο για όλους εσάς που τους ψηφίζετε και τους δίνετε λόγο και βάθρο στην εξουσία. Ηθελεστα και παθεστα λοιπόν….
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΣ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
http://paysanias.blogspot.com/
Υ.Γ. ξέρετε ποσά αρχαία κατέστρεψαν για να χτίσουν το ”νεο μουσείο”….;;;;;

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x