Προβλέψεις για το Μέλλον


Γράφει ο *Αμφικτύων

Οι χριστιανοί εδογμάτισαν και σ’ αυτό το σημείο λέγοντες ότι: «Ουδείς προφήτης μετά Χριστόν» Όμως αυτό δεν μας εμποδίζει να εκφράσουμε ορισμένες απόψεις για το μέλλον της ανθρωπότητος , δεδομένης της γενικής τάσεως των πάντων προς αλλαγήν (δεν έχει σημασία αν είναι προς το καλύτερο ή το χειρότερο). Όμως οταν μαίνεται η οικονομική κρίση και καλπάζει η οικολογική καταστροφή οι οιωνοί γίνονται ζοφερότεροι , εφ’ όσον δεν ανακοπούν και αντιστραφούν .
Παρότι ορισμένοι ειδικοί λένε ότι αρχίζουν να διαφαίνονται σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, άλλοι μελετητές θεωρούν ότι η κρίση του 1929 θα φαντάζει σαν ανεμοστρόβιλος μπρος στον τυφώνα τύπου «Κατρίνα» που θα ξεσπάσει το 2011. Μελετώντας την ιστορία υπάρχουν πολλά παραδείγματα πτώσεως ισχυρότατων αυτοκρατοριών (Βυζαντινή, Ρωμαϊκή,Οθωμανική, Βρετανική και τώρα η Αμερικανική αυτοκρατορία) λόγω υπεραναπτύξεως και επεκτάσεως των εκτός συνόρων. Η πτώση των αυτοκρατοριών επέρχεται πρώτα στην οικονομία και εν συνεχεία ολοκληρώνεται με την εσωτερική διάλυση. Οι ΗΠΑ -και όχι μόνον- από καιρό καταστρέφει το νόμισμα της με την εκτύπωση πληθωρικού χρήματος, γεγονός που την οδηγεί στην χρεωκοπία. Η οικονομική όμως χρεωκοπία οδηγεί συντόμως σε εσωτερική αναταραχή(βίαιες συγκρούσεις των πολιτών) , στην δημιουργία χάους και τελικά την επιβολή στρατιωτικού νόμου .
Τα σημεία της γενικής πτώσεως μιάς κοινωνίας είναι:
Η διάλυση της οικογένειας, το γενικευμένο έγκλημα και η βία, η υποβάθμιση της παιδείας-υγείας, η πτώση των διαχρονικών αξιών (χωρίς να αντικατασταθούν από άλλες), ο παράλογος (ανορθολογισμός) τρόπος σκέψεως , η εισβολή του ψέματος σε όλους τους τομείς δράσεως (ακόμη και στην επιστήμη) , η λατρεία του χρήματος, η υπερκαταναλωτική μανία , η θεοκρατία των τριών Εβραιογενών μονοθειστικών θρησκειών (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός) . Ωστόσο ως πρωταρχικοί παράγοντες της επερχομένης καταστροφής θεωρούνται:
1/ Ο Υπερπληθυσμός
2/ Οι Κλιματικές Αλλαγές.
Στο μέτρο που ο άνθρωπος δεν θα μπορέσει να τις ελέγξει εγκαίρως θα αποβούν μοιραίες για μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο Υπερπληθυσμός εν συνδυασμώ με τις κλιματικές αλλαγές θα φέρουν τεράστια κύματα μεταναστών στις χώρες του Δυτικού Κόσμου. Αυτά θα οδηγήσουν σε ανατροπές που δεν θα έχει ξαναδοκιμάσει η ανθρωπότης . Σύμφωνα με μελέτες του ΟΗΕ εκατοντάδες εκατομμύρια μετανάστες του Τρίτου Κόσμου θα μεταναστεύσουν στο Βορρά για να βρουν εργασία και ελάχιστη τροφή, διότι οι χώρες τους άρχισαν να πλήττονται από την ξηρασία, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την έλλειψη προγραμμάτων αναπτύξεως και της αστικοποίησης των πληθυσμών τούτων, σε συνδυασμώ και με την νεοαποικιοκρατία των ΗΠΑ. Όμως επειδή η κρίση πλήττει εξ ίσου και το βορρά , η απορρόφηση των στρατιών των μεταναστών είναι αδύνατη και ως εκ τούτου θα υπάρξουν συγκρούσεις, πόλεμοι και επιβολή αυταρχικών καθεστώτων .
Βέβαια αν υπήρχαν εχέφρονες κυβερνήσεις θα μπορούσαν να τα προλάβουν πριν ξεσπάσει η κρίση . Όμως ούτε οι κυβερνήσεις είναι κατάλληλες , ούτε οι λαοί έχουν συνειδητοποιήσει την τεράστια ατομική των ευθύνη. Απόδειξη τούτου η πρόσφατη μεγάλη αποχή από τις ευρωεκλογές. Ένας άλλος παράγων της κρίσεως είναι οι κυβερνήσεις , οι οποίες δεν ενεργούν ως φορείς της λαϊκής εντολής ,όπως θα έπρεπε, αλλά εκτελούν σαν μαριονέτες τις εντολές της οικονομικής ολιγαρχίας. Τούτο έχει σαν αποτέλεσμα την εκρηκτική συσσώρευση των προβλημάτων της κοινωνίας. Η μορφή αυτή του πολιτεύματος πόρρω απέχει από την δημοκρατία και μοιάζει περισσότερο με κοινοβουλευτική ολιγαρχία οικογενειοκρατία και συγκαλυμμένη δικτατορία. Από την εποχή του προέδρου Αϊζενχάουερ και μετά τον κόσμο κυβερνά μια μικρή ολιγαρχία των τραπεζών και του στρατιωτικο-βιομηχανικού κατεστημένου. Απλώς οι πολιτικοί ενεργούν σαν υπηρέτες των. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον. Τώρα γκρεμίζεται ο ψεύτικος Πύργος της Βαβέλ και παρασύρει-όπως το ντόμινο- τα πάντα στην πτώση της. Η πτώση των ΗΠΑ θα επιφέρει δομικές αλλαγές παγκοσμίως, όπως συνέβη με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενώσεως. Όταν κοστίζει περισσότερο η συντήρηση των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας από τον πλούτο που αρπάζουν από τις ξένες χώρες, τότε η πτώση είναι αναπότρεπτη. Αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη οι λαοί και ξοδεύουν τους πενιχρούς τους πόρους στους άσκοπους εξοπλισμούς. [ Όμως όταν έχεις απέναντι σου μια επεκτατική και ιμπεριαλιστική Τουρκία, δεν μπορείς εσύ να είσαι λογικός , φιλειρηνιστής και να αγνοήσεις την απειλή]
Όταν δεν είσαι παραγωγικός και δανείζεσαι από τους τοκογλύφους για να διάγεις πολυτελή βίο , τότε η πτώση σου είναι εξασφαλισμένη. Όταν διαθέτεις τον μεγαλύτερο πολιτισμό και τα παιδιά σου γίνονται ξενολάγνα μιάς υποκουλτούρας της παρακμής, τότε η διάλυση έχει επέλθει. Όταν οι γηγενείς προσκαλούν ή ανοίγουν τα σύνορα τους στους ξένους να τους κάνουν τις δουλειές, τότε οι ξένοι σε λίγο καιρό θα γίνουν αφεντικά και οι γηγενείς οι δούλοι. Όταν δεν αναπτύσσεις τις πλουτοπαραγωγικές σου πηγές και εισάγεις τροφές, ενέργεια και λοιπά χρεώδη απ’ έξω, τότε το έχεις χάσει το παιχνίδι. Επιζητούμε τον γρήγορο πλουτισμό, χωρίς την ποιότητα, πτυχία χωρίς την γνώση, διεκδίκηση χωρίς εργασία, δικαιώματα χωρίς υποχρέωσεις, απομιμήσεις χωρίς καινοτομία, τέλος εφαρμογή του νόμου για τους άλλους, όχι όμως για μας. Και σαν να μην έφθαναν αυτά αντί για τα σπουδαία και τα μεγάλα ασχολούμεθα με τους γάμους των ομοφυλοφίλων, με τα σκάνδαλα, με την αμοιβή του δείνα ποδοσφαιριστή, ή της τάδε τηλε-κοκότας και για κουτσομπολιά της γειτονιάς . Τα παιδιά μας ντύνονται , τραγουδούν , χορεύουν , συμπεριφέρονται με βαρβαρικά ήθη και έθιμα και λατρεύουν παρακμιακά πρότυπα. Πιστεύουμε Εβραίο θεό και υβρίζουμε τους προγόνους μας , κακοποιούμε και περιφρονούμε την Γλώσσα μας και βιάζουμε την Δικαιοσύνη. Η οικονομική μας ολιγαρχία χωρίς φιλοπατρία και χωρίς συλλογική συνείδηση προσκυνά τον Μαμμωνά και επιδίδεται στον πλουτισμό με όλα τα μέσα (θεμιτά και αθέμιτα) Κατ’ όνομα είμαστε δημοκρατία, αλλά απαγορεύεται κάθε αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος και η κριτική των «εκλεκτών» . Παληά αγοράζαμε ό,τι θέλαμε τοις μετρητοίς, σήμερα τα δανειζόμαστε από τον τοκογλύφο. Ενώ οι πρόγονοι μας έχυσαν ποταμούς αίματος υπέρ της ελευθερίας τώρα τα παιδιά μας και οι πρώην σύμμαχοι μας έχουν βαλθεί να μας διαμελίσουν στο σφαγείο της ιστορίας.
Οι ειδικοί προβλέπουν αποπληθωρισμό ακινήτων και πληθωρισμό του χρήματος. Ο χρυσός θα πάει στα ύψη , η ανεργία θα είναι μόνιμη και διαρκής (άνω του 16%) , θα συνεχισθεί η εξαθλίωση των πόλεων, η πτώση του ηθικού του πληθυσμού, τα κυβερνητικά σκάνδαλα, η αδυναμία συγκεντρώσεως των φόρων, οι συγκρούσεις με διαδηλωτές και η σκλήρυνση των μέτρων καταστολής. Σ’ αυτό το κλίμα η διεθνής εξουσία θα προωθήσει αποσχίσεις πολιτειών και περιοχών. Πως θα σωθούμε; Με την ενίσχυση της αυτογνωσίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της κοινωνικής συνεργασίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πότε θα λήξει η κρίση; Όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) και η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα(ΕΚΤ), γίνουν και πάλι ομοσπονδιακές και εκδιωχθούν οι σφετεριστές Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες-τοκογλύφοι. Ωστόσο ας επαγρυπνούμε να μην μας ξαναρίξουν σε κάποιο νέο-κομμουνιστικό παράδεισο, ή σε κάποια παγκόσμια δικτατορία. Και να ξέρετε: Ο, τι σας λένε τα ΜΜΕ είναι τα περισσότερα ψέματα ή η μισή αλήθεια. Μακάρι να διαψευσθώ .

*Αμφικτύων: ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης


Επισκεφθείτε το : http://www.amphiktyon.blogspot.com

Πηγή…