Τα Νέα Μερομήνια (Αυγ.2009-Αυγ.2010)


Κύκλος του νερού-περιοχή Θεσ/νίκης, Β. Ελλάδα

Μπαίνουμε σε κυκλική μετάβαση καιρικά & συνειδησιακά. Οι καταιγίδες τον Αύγουστο ήταν προβλεπόμενες. Από τοπική έρευνα στη Βόρεια Ελλάδα πολύ, πολύ το νερό. Μαζί ευεργετικό & “κούφιο”.  Πιο πολύ το κρύο διαρκείας από την περσινή χρονιά, πιθανότητα για χιόνι, ακόμη & παροδικό πάγο (κυκλική μετάβαση του νερού από υγρό-στερεό)*. Το επόμενο καλοκαίρι μοιάζει να έρχεται (Ιούνιος-Ιούλιος) με καταιγίδες. Βλέπουμε…

Σεπτέμβριος 2009
‘Ηπιος, πιθανότητα απότομης, παροδικής αλλαγής γύρω στις 5 Σεπτ. Αστάθεια νοτιοδυτικά στα μέσα του μήνα γύρω στις 13 Σεπτ.

Οκτώβριος  2009
Πιο δροσερός από το Σεπτέμβρη. Σταθερός στα μέσα του μήνα. Πριν τα τέλη του μήνα αστάθεια βορειοδυτικά, πιθανές τοπικές βροχές αρχές & τέλη του μήνα.

Εστία - 2o και 3ο Εργαστήριο Κυριαρχίας

Νοέμβριος  2009
Σταθερός, πιο ζεστός στις αρχές του μήνα. Διαβάθμιση καθημερινά προς καθαρές-κρύες μέρες.

Δεκέμβριος  2009
Χειμώνας. Απο σταθερότητα στην μετάπτωση. Ιδιαίτερα γύρω στις 10 Δεκ. Μπαίνουμε κανονικά στο χειμώνα .Νότια βαριά συννεφιά, κύκλος του νερού*.

Ιανουάριος  2010
Κρύο. Μέρες πρωτοχρονιάς είτε χιόνι, βροχές, πάγο κλπ. Κύκλος του νερού*. Αλκιονίδες μέρες αργά μετά τα μέσα του μήνα.


Φεβρουάριος 2010
Συννεφιασμένος, αρχίζει με ανέμους, βροχές, βορεινό κρύο, συννεφιές γύρω στις 11 του μήνα.

Μάρτης 2010
Αρχές με βροχή, συνέχεια συννεφιά, αέρα γύρω στις 13 του μήνα & ο ήλιος δειλά μας χαμογελάει.

Απρίλιος 2010
Συννεφιασμένος έως τα μέσα του μήνα μας φαίνεται πιο κρύος από το Μάρτη, τα σύννεφα απλώνονται σε διάφορες κατευθήνσεις, ο ουρανός τοπικά καθαρίζει.

Μάιος 2010
Ήλιος που μαδάει τη μαργαρίτα-έρχεται και φεύγει, ένας καλοκάγαθος μήνας, σταδιακά πιο θερμά, μέσα προς τέλη πιο ζεστός.

Ιούνιος 2010
Ξαφνικά πιο δροσιά, τα σύννεφα χαμηλόνουν, καταιγίδες βαριές γύρω στις 19-20 του μήνα. ισχυροί άνεμοι γύρω στις 20-22 με βαριά “κούφια” βροχή.

Ιούλιος 2010
Απροσδόκητος, της καταιγίδας, καταλύτης στον κύκλο του νερού*.

Τα Νέα Μερομήνια συμπίπτουν με την πλανητική μεταμόρφωση από Παρθένο στο Ζυγό. Αντιστάθμιση (από την “ειρηνοποίηση” στην αναταραχή, από την παθητικότητα στη δράση) το βήμα να αποδεχτούμε τα όρια που διαγράφονται από τη σκοτεινή μας πλευρά, Σκορπιό φθινόπωρο του 2012.

Το νερό διαφαίνεται να είναι καταλύτης για ουσιαστικές αλλαγές. Ρεαλιστικά, είμαστε σε ετοιμότητα, αν όχι τότε τι μας δεσμεύει να αποβάλουμε την αυτοκαταστροφική μας τάση;

από την κα. Άνθη Δόμη (by Anthie Domi)

Η almanac πειραματική μελέτη & συνεχή έρευνα γίνεται εμπειρικά στηριγμένη σε φόρμουλες “δοκιμασμένες & ξεχασμένες”. Σκοπός εκπαιδευτικός, ψυχαγωγικός, υποστηρικτικός, πειραματικός για τις τάσεις της εποχής. Οι καιρικές δυνάμεις αλλάζουν χωρίς προειδοποίηση, αρκεί να εμπιστευόμαστε τη διαίσθηση μας, μαθαίνουμε για τα βασικά των φυσικών επιστημών, συμβουλευόμαστε τα τοπικά δελτία ειδήσεων & είμαστε σε ετοιμότητα για την αλλαγή.