Κάλεσε κατά λάθος 21.000 άτομα στο πάρτυ της μέσω Facebook

Κάλεσε κατά λάθος 21.000 άτομα στο πάρτυ της μέσω Facebook


0 0 ψήφοι
Article Rating
21.000 άτομα βρέθηκαν προσκεκλημένοι στο πάρτυ μιας 14χρονης που δημιούργησε ένα event στο Facebook για να καλέσει αρχικά τους φίλους της στα γενέθλιά της.


Η κοπέλα είχε σκοπό να καλέσει 15 άτομα στο σπίτι της για να γιορτάσουν τα γενέθλιά της όμως οι προσκλήσεις μέσω Facebook ξέφυγαν πέρα από κάθε έλεγχο και άρχισαν όλοι να καλούν τους πάντες. Ως αποτέλεσμα βρέθηκαν προσκεκλημένοι 21.000 χρήστες του Facebook, άγνωστοι στην κοπέλα, που δήλωναν ότι θα παρευρεθούν στο πάρτυ που θα γινόταν στο σπίτι της στις 7 Οκτωβρίου.

Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι η κοπέλα είχε αναγράψει τη διεύθυνσή της στο Facebook με αποτέλεσμα 21.000 άτομα να γνωρίζουν που θα γίνει το πάρτυ.

Φυσικά το πάρτυ αναβλήθηκε ενώ ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία δήλωσε ότι θα κάνει περιπολίες γύρω από το σπίτι την ημέρα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο το πάρτυ.

Το κορίτσι από το Harpenden της Βρετανίας πήρε ένα καλό μάθημα για τη σωστή χρήση των social media και του Facebook.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το λάθος φυσικά ανήκει ολοκληρωτικά στην 14χρονη που δημιούργησε στο Facebook ένα ανοικτό event, προσβάσιμο σε όλους, στο οποίο ανέγραφε τη διεύθυνσή της.

Πως δημιουργούμε event στο Facebook

Το Facebook δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν event (εκδηλώσεις), δηλαδή να φτιάξουν μια σελίδα στο Facebook όπου θα αποτελεί “πρόσκληση” για μια εκδήλωση που θα γίνει.


Τέτοια εκδήλωση μπορεί να είναι ένα πάρτυ, μια δεξίωση, μια κινηματογραφική πρεμιέρα, μια συναυλία ή μια εταιρική παρουσίαση κλπ.

Ο χρήστης που δημιουργεί τη σελίδα με το event στο Facebook μπορεί να επιλέξει αν θα βλέπουν την πρόσκληση όλοι οι χρήστες του Facebook ή μόνο οι φίλοι του.

Επίσης μπορεί να επιλέξει ποιος θα απευθύνει προσκλήσεις για συμμετοχή στο συγκεκριμένο event.

Για παράδειγμα μπορεί ο χρήστης να επιλέξει να καλεί μόνο ο ίδιος στο event ή να καλεί ο οποιοσδήποτε, να είναι δηλαδή ένα ανοικτό event όπου όλοι θα καλούν όποιον θέλουν.

Αυτό είναι ιδανικό για ανοικτές εκδηλώσεις όπως φιλανθρωπικές εκδήλώσεις και συναυλίες, δενδροφυτεύσεις και άλλες εκδηλώσεις όπου οι διοργανωτές θέλουν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Τα 2 λάθη της 14χρονης

Φυσικά στην περίπτωση της 14χρονης, το λάθος ήταν ότι δημιούργησε ένα ανοικτό event και επιπλέον έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να καλούν όποιον θέλουν. Με αυτόν τον τρόπο οι προσκλήσεις ξέφυγαν από τον έλεγχό της και βρέθηκαν να είναι καλεσμένα 21.000 άτομα σε ένα πάρτυ γενεθλίων μιας ανήλικης σε ένα σπίτι στο Harpenden.

Επίσης το δεύτερο λάθος που έκανε η κοπέλα είναι να αναγράψει τη διεύθυνση του σπιτιού της στη συγκεκριμένη σελίδα με αποτέλεσμα να αποκαλύψει που μένει σε 21.000 ξένους σε εκείνη ανθρώπους.

Πηγή: nerdtechnews.gr

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x