ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΘΗΣΕΙΟΥ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΘΗΣΕΙΟΥ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συγκέντρωσις στον αρχαιολογικό χώρο, Κυριακή 13 Μαρτίου, 11.00 π.μ.

Σύσσωμη η Ελληνική Κοινότητα και πλήθος Ελλήνων και ξένων προσωπικοτήτων, κινητοποιούνται για να σταματήσει η (κακοήθης πλέον) υποτίμηση και αρπαγή αρχαίων μνημείων του Πολιτισμού μας.

Φανερά το ξενοκίνητο κράτος του ελλαδιστάν «αδιαφορεί», δήθεν, για τα ιερά και τα όσια της Πατρίδος μας. Στην πραγματικότητα, όμως, ό,τι ξεθάβεται από την αρχαιότητα τους προκαλεί τρόμο… αντί χαρά, επειδή ακριβώς κάθε τι ελληνικό σβήνει κάθε ξένη προσπάθεια περαιτέρω διαβρώσεως του ελληνικού έθνους και δεσμεύσεως του ελληνικού λαού.

Αυτά τα παραπεταμένα «αγκωνάρια», στην καλυτέρα των περιπτώσεων να τα δουν ως αντικείμενα προς εκμετάλλευσιν. Όμως, μήπως η σημερινή δυσμενής πολιτισμική (όσο και οικονομική) κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα αυτής της βαρβαρότητας των «συμμάχων» και της αδιαφορίας των Ελλήνων;

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Με ποία λογική παραμερίζεται ή θάπτεται ένα θεμέλιο του παγκόσμιου πολιτισμού, που εκφράζει το ύψιστο ιδανικό, την σεβασμιότητα του ανθρωπίνου γένους προς το θείον δημιουργικόν αίτιον, αντί να επιλεχθεί μια άλλη λύση, και μάλιστα ως ευκαιρία; (π.χ. υπόγεια διαδρομή).

ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ ΠΗΡΑΜΕ; Σχετικώς προς την κινητοποίηση των ενδιαφερομένων, επισημαίνω πως η κύρια προσδοκία των Ελλήνων δεν περιορίζεται σε ένα μικρό μέρος των ευρημάτων, αλλά σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο της παλαιάς Αθήνας. Το ιδανικό θα είναι να ξηλωθούν οι επιφανειακές γραμμές του ηλεκτρικού συρμού και να συνεχιστεί υπόγεια διέλευση του μετρό, τουλάχιστον μέχρι τον σταθμό Πετραλώνων. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία να καθαριστεί ο χώρος από τα σίδερα και να ενοποιηθεί με τον υπόλοιπο, καθ' ότι μάλιστα βρίσκεται στην κεντρική περιοχή των αρχαιοτήτων.

Σχετικώς προς τα δημοσιευθέντα στις διάφορες ιστοσελίδες και άλλα μέσα, παρατηρώ πως αναναπαράγετα από αυθόρμητο συνειρμό και διατυπώνεται ένα αίτημα εσφαλμένως. Δίδεται η εντύπωσις ότι μας ενδιαφέρει μόνον ο βωμός των ολυμπίων θεών. Έτσι περιορίζεται ή διαστρεβλώνεται το κύριο αίτημά μας, με κίνδυνο να φανεί η προσπάθεια ως μια κίνηση μερικών πολιτών για θρησκευτικούς λόγους, ενώ στην πραγματικότητα αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον του ελληνικού έθνους.


Παρακαλώ, όπου είναι δυνατόν να γίνεται η διατύπωση ότι:
α) μας ενδιαφέρει η προστασία και επέκταση όλου του αρχαιολογικού χώρου μεταξύ Μοναστηρακίου και πέραν του σταθμού του Θησείου,
β) προτείνουμε ως λύση την υπόγεια διέλευση της γραμμής κάτω από τους υπάρχοντες σταθμούς (διότι η επιφανειακή θα προκαλέσει άλλα προβλήματα αισθητικής), και
γ) υπ' όψιν ότι είναι αδύνατον να γίνει τόσο μικρή παράκαμψη μόνο για τον βωμό, επίσης τέτοια έργα πρέπει να έχουν πρόβλεψη μακροχρόνιας λειτουργίας.

Εύμολπος Τσάμης

Πηγή: email


.-
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x