65ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενώσεως ΗΠΑ

65ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενώσεως ΗΠΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Ένα δυναμικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις εδόθη από το 65ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενώσεως ΗΠΑ, στην πόλη του Worcester της Μασαχουσέτης όπου και διεξήχθη το Συνέδριο από τις 26 έως τις 30 Μαΐου 2011. Τη διοργάνωση του συνεδρίου την ανέλαβε η διοργανωτική επιτροπή του Πολιτιστικού Κέντρου Χρυσοχωραφιτών Μέγας Αλέξανδρος με Συντονίστρια την δυναμική Χρυσοχοραφίτισα κ. Ροδή Βασιλειάδου Μητκώνη η οποία με τις επιτροπές της ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην διοργάνωση του Συνεδρίου.

Το τέλεια διοργανωμένο 65ο Συνέδριο προσέφερε τα πάντα: παιδεία, κουλτούρα, διασκέδαση.
Η έναρξη του Συνεδρίου ευλογήθηκε από τους ιερείς της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος Πατέρων Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Γρηγορίου Χρηστάκου. Ο δε Δήμαρχος του Worcester, Joseph C. O’Brien τίμησε με την παρουσία του και παρέδωσε στους σύνεδρους επίσημη δήλωση της πόλης του που αναφερόταν στο πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου των Χρυσοχωραφιτών, καθώς και της ιστορικής αλήθειας, της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Worcester εδόθη η ευκαιρία στους συνέδρους και τους φίλους και επισκέπτες τους να θαυμάσουν τα έργα τέχνης του μουσείου, αλλά και να ακούσουν ελαφρά ελληνική μουσική από τον γνωστό μουσικοσυνθέτη και πιανίστα Παναγιώτη Λιαρόπουλο. Τα χορευτικά της νεολαίας των Χρυσοχωραφιτών και των Υιών και Θυγατέρων του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάτω από την εποπτεία των χοροδιδασκάλων Χρυσούλας και Δημήτρη Βασιλειάδη και του πρώην Υπάτου Προέδρου Γιώργου Παπαδόπουλου έδειξαν με χάρη και τέχνη τις χορευτικές τους ικανότητες. Η πιο τέλεια μορφή ανάδειξης Τέχνης σε μουσειακό πλαίσιο!


Στο ακαδημαϊκό πάνελ το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου 2011, εισηγήθηκαν οι εξής εμπειρογνώμονες: Ο Δικηγόρος κ. Δημήτρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στο Ελληνικό, Εβραϊκό και Τουρκικό Λόμπι στην Ουάσιγκτον, ενώ ο Βαλκανολόγος Μάρκος Τέμπλαρ εισηγήθηκε για τους Σλάβους των Νοτίων Βαλκανίων και ο τίτλος της εισήγησης του Δρ. Χρήστου Καράτζιου ήταν: Μακεδονισμός: Αλήθεια ή Φαντασία. Οι εμπειρογνώμονες έκαναν εκτενείς παρουσιάσεις των καλά οργωμένων λόμπι γκρουπ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ,  την αναδρομική πορεία  των Σκοπίων στο βαλκανικό χώρο, αλλά και την πλημμυρίδα της προπαγάνδας στην οποία επιδίδονται εδώ και πολλά χρόνια σε διεθνές επίπεδο. Ο κ. Ιωάννης Δημητρακάκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ελληνικού Επιχειρηματικού Δικτύου (Hellenic Business Network -HBN) με την παρουσίασή του έδωσε στη Νεολαία πληροφορίες και κατευθύνσεις οι οποίες θα είναι χρήσιμες για μελλοντικές προοπτικές.

Στη δεξίωση η οποία έγινε στο εστιατόριο Coral Seafood τίμησαν την οργάνωση με την παρουσία τους οι ιερείς του Αγίου Σπυρίδωνος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βοστόνης κ. Μεθόδιος, καθώς και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της Παμμακεδονικής και την επιμονή των Μακεδόνων, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στην υποστήριξη της ιστορικής αλήθειας της Μακεδονίας. Χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε: «Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ αποτελεί πατριωτικό θεσμό, ο οποίος αποτελεί έργο σημαντικό στην δύσκολη εθνική και παγκόσμια ιστορική συγκυρία την οποία βιώνουμε…Είσθε άξιοι πολλών συγχαρητηρίων για το έργο το οποίο επιτελείτε ανύστακτα επί πολλά έτη, ενώ ο Σεβασμιότατος κ. Μεθόδιος τόνισε: «Σας προτρέπω όπως εντείνετε τις προσπάθειές σας για την προάσπιση της εθνικής μας κληρονομιάς…» Ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής της Μασαχουσέτης κ. James McGovern επεσήμανε πως «Αυτή η Οργάνωση εργάστηκε ασταμάτητα για να διατηρήσει το Μακεδονικό πολιτισμό από το 1947». Ο Γενικός Πρόξενος εν Βοστόνη κ. Ηλίας Φωτόπουλος ανέφερε: «Για όλους εμάς η Μακεδονία είναι σημείο αναφοράς. Σημείο αναφοράς είναι ο τόπος και οι άνθρωποι, η πολιτιστική κληρονομιά και η πνευματική παράδοση, η μουσική και ο χορός, η ιστορία και ο διάλογος των κοινωνικών ομάδων». Η δε Συντονίστρια του 65ου Συνεδρίου κ. Ροδή Βασιλειάδου Μητκώνη, αναφερόμενη στα βιβλίο Macedonia-Evidence που πρόσφατα εξέδωσε το Μακεδονικό Κέντρο Σπουδών στη Νέα Υόρκη  τόνισε: «Οι περίπου 400 ιστορικοί, αρχαιολόγοι και ερευνητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια της υφηλίου δεν έγραψαν την επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα υπερασπίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ελληνικότητα του Μέγα Αλέξανδρου απλώς για να τοποθετηθούν με το μέρος των Ελλήνων. Έγραψαν την επιστολή για να προστατέψουν την επιστήμη τους, να υπερασπιστούν και προστατέψουν τα ευρήματα και τα μνημεία που ανακάλυψαν στο χώρο της αρχαίας Μακεδονίας, να υπερασπίσουν το αληθές της Ιστορίας».

Επίσης στη δεξίωση παραβρέθηκαν ο Υποκυβερνήτης της Μασαχουσέτης κ. Tim Murray, ο Πολιτειακός Γερουσιαστής Michael Moore, η κ. Γιούλη Σπυρίδου η οποία αντιπροσώπευσε τους Σερραίους της Ελλάδας, η κ. Ελένη Βιδάλη-Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανική Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας, ο κ. Γιώργος Βληκίδης – Συντονιστής Εκπαίδευσης, ο Ελληνικής καταγωγής Σερίφης του Worcester Λου Ευαγγελίδης, ο δε Πρόεδρος της Νεολαίας κ. Στηβ Πηλίδης ήταν μια υπόσχεση ελπίδας για την συνέχιση των προσπαθειών των Μακεδόνων.  Τα χορευτικά συγκροτήματα του Ποντιακού συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Βοστώνης, του Πολιτιστικού Κέντρου Χρυσοχωραφιτών και οι «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ο απερχόμενος Ύπατος Πρόεδρος Δρ. Αντώνης Παπαδόπουλος δήλωσε: «η έννοια να έχουμε ένα κράτος Μακεδονικό εβδομήντα χιλιόμετρα από τον Λευκό Πύργο είναι πρόβλημα», ενώ ο νεοεκλεγείς Ύπατος Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης τόνισε: «Είμαι υπερήφανος που υπηρετώ ένα Οργανισμό με ιστορία, έχει κάνει μεγάλο αγώνα εναντίον των επιδιώξεων των γειτόνων μας για το όνομα της Μακεδονίας».

Εκδόθηκε επίσης  λεύκωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μηνύματα, αλλά και η ιστορία των Χρυσοχωραφιτών στο Worcester της Μασαχουσέτης. Το καλαίσθητο αυτό λεύκωμα το επιμελήθηκε η κ. Ρουμπίνα Κυριακίδου. 

Το αποκορύφωμα και η ουσία αρμονικής συνεργασίας με κέφι, μεράκι και υπερηφάνεια για την πολιτιστική μας κληρονομιά ήταν ο θεατρικός παραδοσιακός γάμος του χωριού που παρουσίασαν το Λύκειο Ελληνίδων, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Κέντρου Χρυσοχωραφιτών Μέγας Αλέξανδρος και οι Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάτω από την επίβλεψη της χοροδιδασκάλου κ. Ειρήνης Σάββα η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου κατά τη διάρκεια του πικνίκ που διοργανώθηκε από την επιτροπή της διοργανωτικής επιτροπής. Στις εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο 28 Μαϊου 2011 εκλέχτηκαν οι κάτωθι:  

Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης-Ύπατος Πρόεδρος

Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής- Ύπατος Αντιπρόεδρος

Χαράλαμπος Σταθόπουλος-Β’ Αντιπρόεδρος (Πρόεδρος Νεολαίας)

Δημήτρης Χατζής -Ύπατος Γραμματέας

Σοφία Στρουμπάκη – Ύπατη Ταμίας

Δημήτριος Τασσόπουλος – Βοηθός Ταμία

Επίσης, κατά περιφέρειες κυβερνήτες εκλέχτηκαν οι εξής:

Ροδή Βασιλειάδου Μητκώνη, Ιορδάνης Αλεξιάδης, Στάθης Πηλίδης, Σοφία Μέσκου, Χρήστος, Παπαδήμας, Μαρία Χατζηνάκου, Ιωάννης, Κωστούλας, Νίκος Κομνηνός.

Ευχόμαστε οι πρώην ικανότατοι κυβερνήτες Γιάννης Κατσαρός, Μαρίνα Μουστάκα, Φώτης Παπαγερμανός και Ευάγγελος Αμπατζής να ξαναεπανέλθουν στις επάλξεις της Παμμακεδονικής Ένωσης για να συνεχιστεί ο αγώνας.

Κατά τη διάρκεια του 65ου Συνεδρίου ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις και δηλώσεις:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 65ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε από τις 26-30 Μαΐου 2011, στο Worcester της Μασαχουσέτης έχοντας υπ’ όψη τις τελευταίες εξελίξεις στην Π.Γ.Δ.Μ αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Ποτέ δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της Π.Γ.Δ.Μ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του. Παροτρύνουμε τον Ελληνισμό να ερευνήσει τον προκείμενο κίνδυνο μιας ονομασίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα αυτού.

2. Η Παμμακεδονική Ένωση ζητεί από την Ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία  της Ελλάδας, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και την υπόλοιπη Διεθνή Κοινότητα, όπως η τελική ονομασία του κρατιδίου της Π.Γ.Δ.Μ ξεχωρίζει με ακρίβεια τους κατοίκους αυτής της χώρας από εμάς τους Μακεδόνες.

3. Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.  Η ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ και ως πατρική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους.

4. Η μόνιμη ονομασία της χώρας της Π.Γ.Δ.Μ οφείλει να εκφράζει την πολυεθνική της σύσταση η οποία θα επιτρέψει σε όλους του κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά.

5. Απαιτούμε όπως δοθούν σε άτομα Ελληνικής προέλευσης κατοικούντων στην Π.Γ.Δ.Μ  όλα τα ανθρώπινά τους δικαιώματα.

6. Η Μακεδονική ταυτότητα είναι πολιτιστικά και ιστορικά ελληνική. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε έννοια Μακεδονικής εθνολογικής ταυτότητας και Μακεδονικής γλώσσας.

7. Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια της Μακεδονίας.  Το απαιτεί η Ιστορία.

8. Ζητούμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η τελική συμφωνημένη ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ή τα παράγωγά του.

9. Zητούμε όπως η τελική ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ αντανακλάται στο σύνταγμά της.

10. Υποστηρίζουμε την ύπαρξη του κρατιδίου βορείως των συνόρων της Ελλάδος με το ενδιάμεσο όνομα της Π.Γ.Δ.Μ.  Θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειές του να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, μόνον εφ’όσον το επίσημο όνομα του δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία η παράγωγο του ονόματος αυτού.  Περαιτέρω, δεν τρέφουμε κακία η δόλο για τους πολίτες του κράτους αυτού ή της διασποράς του. Επιπλέον θεωρούμε πως οι καλές γειτονικές σχέσεις θα αποτελέσουν ένα περαιτέρω κριτήριο για την ευρω-ατλαντική του ένταξη.


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 65ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε από τις 26 έως τις 30 Μαΐου του 2011 στο Worcester της Πολιτείας της Μασαχουσέτης αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Απαιτούμε όπως η συνεχής προπαγάνδα για αλυτρωτισμό που εκπέμπεται από την ΠΓΔΜ, συμπεριλαμβανομένης της οικειοποίησης και διαστροφής της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, παύσει παντελώς.

2. Δεν θα δεχθούμε ποτέ οποιαδήποτε Εκκλησία, που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» η παράγωγό του στο όνομά της.

3. Διαφωνούμε με την χρήση του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε οποιοδήποτε έγγραφο από Ελληνικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες εντός Ελλάδος και παγκοσμίως.

4. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους 371 Ακαδημαϊκούς ειδικούς της Ελληνορωμαϊκής εποχής παγκοσμίως για την διακήρυξη της ιστορικής αλήθειας της Μακεδονίας.

5.Το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να επικυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία για την αποδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, με οποιοδήποτε όνομα που περιέχει τον όρο «Μακεδονία», ή παράγωγα του όρου αυτού.

6.Συμφωνούμε με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία απέκλεισε τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγά του από οποιαδήποτε μελλοντική επίσημη ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. Οποιαδήποτε αλλαγή της απόφασης αυτής πρέπει να είναι απόφαση των Ελλήνων μέσω δημοψηφίσματος.

7. Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της.

8. Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Πρέπει να αποσύρει αμέσως όλα τα κατοχικά στρατεύματά της, να αποσύρει τους παράνομους εποίκους οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Τουρκική ενδοχώρα πρέπει να επιστρέψει όλες  τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες και να προβεί σε αποζημιώσεις προς τους Κυπρίους.

9. Θεωρούμε τις συνεχείς διακρίσεις , πράξεις, κανονισμούς και τακτικές της Τουρκίας ενάντια στο Οικουμενικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης παραβίαση θρησκευτικής  ελευθερίας κάτι που τυγχάνει ασυμβίβαστο με τις φιλοδοξίες της να γίνει μέλος της ΕΕ. Απαιτούμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την επιστροφή της κατησχυμένης περιουσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον σεβασμό των περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.  Η τελευταία απόφαση του Ανωτάτου Τουρκικού Δικαστηρίου να αρνηθεί την οικουμενικότητα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως αντιτίθεται με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

10. Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας να αναγνωρίσουν την γενοκτονία κατά των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων εκ των οποίων η πλειονότητα ήταν οι Έλληνες Πόντιοι.

11. Καταδικάζουμε τις συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού χώρου από την Τουρκία.

12. Απαιτούμε την επιστροφή των ιερών κειμηλίων των μοναστηριών Δράμας και Σερρών από τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας.

13. Απαιτούμε από το Ηνωμένο Βασίλειο την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στον τόπο της καταγωγής τους.

14. Οι Καλλάς, είναι Έλληνες, απόγονοι των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα βόρεια Ιμαλάια στην ορεινή  περιοχή Χιντου Κους  του Πακιστάν. Ο γηγενής λαός των Καλλάς κατόρθωσε να διατηρήσει τον αρχαίο πολιτισμό και παραδόσεις του από τον 4ο αιώνα π.χ. αλλά απειλείται με αφανισμό.  Ως αδερφοί  Έλληνες, Μακεδόνες, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες τους να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα και αξίες.

15. Υποστηρίζουμε την πρόταση των Καλλάς “Bring the Glory Back”  (Επαναφέρετε την Δόξα) η οποία προτρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος του Μ. Αλέξανδρου ως πρότυπο λειτουργίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

16. Η συλλογή των οστών Ελλήνων στρατιωτών, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν είναι οικονομική συναλλαγή, αλλά ανθρωπιστικό ζήτημα και εθνικό καθήκον μας. Η πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί το Σεβασμό των Ανθρωπίνων, Πολιτικών, Πολιτιστικών, Θρησκευτικών και Εκπαιδευτικών Δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας.

17. Οι Αλβανοί οφείλουν να σταματήσουν τις προπαγανδιστικές προσπάθειες των Τσάμηδων, εάν η Αλβανία επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

18. Αναρωτιόμαστε για το δεσμό μεταξύ του Τουρκικού Λόμπι στις ΗΠΑ και της Ηνωμένης «Μακεδονικής» Διασποράς.


RESOLUTION

The Pan-Macedonian Association of the USA in a duly convened meeting at its 65th National Convention held from May 26 to 30, 2011 in Worcester, MA, decided the following:

1. We shall never accept, for the country of The FYROM, any name that will include the term Macedonia    or any of its derivatives. We urge the Greeks to investigate the pitfalls and potential damage to Greece of accepting a potential official name of The FYROM any name that includes the term Macedonia or any of its derivatives.

2. The Pan-Macedonian Association expects from the Greek Government, the Political Leadership of Greece, the United States Government, and the rest of the International Community that the final agreed upon name of the country of The FYROM, should clearly differentiate the residents of that country from us, the Macedonians.

3. The name Macedonia is unquestionably a historical and cultural heritage of Greece.  The history of Macedonia and particularly its name are NOT NEGOTIABLE and as a paternal legacy cannot be ceded to third parties.

4. The permanent name of the country of The FYROM should express its multiethnic composition and thus shall permit all its inhabitants to co-exist peacefully.

5. We demand that the people of Hellenic origin residing in The FYROM be accorded all their human rights.

6. The Macedonian identity is historically and culturally Hellenic. We do not accept any concept of a “Macedonian” ethnicity and “Macedonian” language.

7. It is our sacred duty to continue our struggle for the rights of Macedonia.  History demands it.

8. In the event that the final agreed upon name of the FYROM includes the term “Macedonia” or its derivatives, should be ratified by a referendum by the Greek people.

9. The final agreed upon name of the FYROM should be reflected in its constitution.

10. We fully support the existence of a country north of Greece with the interim name of The FYROM.  We support its efforts to join the EU and NATO, provided its final official name does not include the term “Macedonia” or its derivatives.  Further, we harbor no animosity or any ill feelings towards its citizens or its Diaspora. Furthermore we expect good neighboring relations as an additional criterion for its Euro-Atlantic integration.


DECLARATION

The Pan-Macedonian Association of the USA in a duly convened meeting at its 65th National Convention held from May 26 to 30, 2011 at Worcester, MA declares the following:

19. We demand that the continuous irredentist propaganda emanating from The FYROM, including the falsification of the Hellenic heritage of Macedonia, stops immediately.

20. We shall never accept an Orthodox Church with the term “Macedonia” or its derivatives in its name.

21. We oppose the use of the name Republic of “Macedonia” in any legal document within the Hellenic Republic, or by Hellenic interests worldwide.

22. We express our gratitude to the 371 scholars of Greco/Roman Antiquity from around the world for their declaration of historical truth regarding Macedonia.

23. The Greek Parliament should not ratify any agreement for the admission of the FYROM into NATO or the European Union under any name that includes the term “Macedonia” or its derivatives.

24. We agree with the decision of the Greek Political Leaders of 1992, which excluded the name of Macedonia or any of its derivatives from any future official name of “The FYROM”. Any other change of that decision must go through a referendum.

25. We condemn terrorism in all of its forms.

26. Turkey must respect the territorial integrity of the Republic of Cyprus, which is a full EU member. Turkey must immediately remove all its occupation troops, it must remove the illegal settlers who were brought to Cyprus from the mainland of Turkey, return all properties to the rightful owners and make all due reparations to the Cypriots.

27. We regard the continued discriminatory acts, rules, and policy of Turkey towards the Orthodox Ecumenical Patriarchate of Constantinople, a violation of freedom of religion which is inconsistent with that country’s aspirations to become a member of the European Union. We demand the reopening of the Theological School of Halki, the restoration of the confiscated property of the Ecumenical Patriarchate and the respect for the property rights of Hellenes in Constantinople. The recent decision by the Turkish Supreme Court rejecting the ecumenicity of the Eastern Orthodox Patriarch of Constantinople is contrary to European Union Laws.

28. We demand recognition by the U.S.A. and Turkish governments of the genocides against the Armenians, Assyrian and the Hellenes of which the majority were the Pontian Greeks.

29. We condemn the continuous violations of the Greek territorial space by Turkey.

30. We demand the Republic of Bulgaria returns the Holy Relics that were removed from the monasteries of Drama and Serres.

31. We demand that the United Kingdom returns the Parthenon Marbles to the place of their origin.

32. The Kalash of the northern Himalayan region of the Hindu Kush Mountains of Pakistan are Hellenic descendants of the armies of Alexander the Great. The Kalash Indigenous people have sustained their ancient culture and traditions since the 4th century B.C., yet they are in danger of extinction. Being our Hellenic Macedonian brothers and sisters, we support their efforts to sustain their ethnic values and identity.

33. We support the Kalash proposal to “Bring the Glory Back” which is, to apply the rule of Law of Alexander the Great, as the guideline for the Security Council of the United Nations”.

34. The retrieval of remains of Greek soldiers, who fell in the battlefield during WWII battles in the mountains of Northern Epirus, is not an economic transaction, but a humanitarian issue and our national duty. The road of Albania to the European Union requires the Respect of Human, Political, Cultural, Religious and Educational Rights of the Greek minority.

35. The Albanians should cease all propaganda regarding the Chams if Albania is to proceed in its European integration.

36. We are questioning the relationship between the Turkish Lobby in the US and the UMD.

Πηγή: ηλ.τα.

.-