ReBRANDing Greece: Από την πρόκληση στην πράξη

ReBRANDing Greece: Από την πρόκληση στην πράξη


0 0 ψήφοι
Article Rating

«Ελλάδα»: χώρα της κρίσης, της χρεοκοπίας και της υπανάπτυξης ή «Ελλάδα»: πατρίδα του Αριστοτέλη, σταυροδρόμι πολιτισμών και πεδίο δράσης αναπτυξιακών επιχειρήσεων; Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας της Ελλάδας και η επανατοποθέτησή της ως ένα ισχυρό brand name στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι βρέθηκε στο επίκεντρο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Rebranding Greece», που διοργάνωσε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου το Τμήμα ς της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, στο οποίο έδωσε το «παρών» πλήθος επιχειρηματιών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής σκηνής, το brand name της Ελλάδας έχει δεχθεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα και σήμερα η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι η στιγμή για την αναζήτηση μίας νέας ταυτότητας η οποία θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και θα την επαναφέρει σε αναπτυξιακή τροχιά.

«Το rebranding θα πρέπει να ξεκινήσει από εμάς. Να καταλάβουμε εμείς την αξία μας, την αξία του τόπου μας, αυτά που μπορούμε να κάνουμε συντονισμένα μαζί και το κυριότερο: να τα «εφαρμόσουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος ς της ΕΕΔΕ, Νικόλας Μπακατσέλος κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

«Η χώρα μας παραδοσιακά είχε ένα πολύ ισχυρό Brand βασιζόμενο στην ανυπέρβλητη κληρονομιά των προγονών της. Το 2009 ήταν στην 14η θέση ως παγκόσμιο σήμα χώρας και υποχώρησε στην 22η το 2010», παρατήρησε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Τάσος Κυριακίδης καλώντας τους συνέδρους να αναζητήσουν νέες πρακτικές για την επάνοδο της χώρας στην ανοδική πορεία της.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτηση του Πέτρου Οικονομίδη, brand Strategist, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον γκουρού της πληροφορικής, Steve Jobs. «Το branding δεν είναι απλά ένα σλόγκαν, ή ένα λόγκο. To brand είναι η κοινότητα, το έθνος των 11 εκ. ανθρώπων. Όλοι αυτοί πρέπει να νοιώθουν καλά για τη χώρα τους και να το εκπέμπουν και στους άλλους. Άρα το branding της χώρας θα πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση, να εμπλακούμε όλοι μας, να εμπλέξουμε και τα social media, τις ΜΚΟ και όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς. Είναι ευθύνη όλων μας το νέο brand της Ελλάδας και μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε», ανέφερε.

Πηγή…


.-
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x