Ηλιακή έκλειψη – Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Ηλιακή έκλειψη – Κυριακή 3 Νοεμβρίου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Αγαπητοί φίλοι του AstroVox,

Το μεσημέρι της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2013 θα έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε και από την Ελλάδα μια έκλειψη ηλίου. Στην Ελλάδα η έκλειψη θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη με μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη . Συγκεκριμένα, ανάλογα και με το γεωγραφικό πλάτος, η θα καλύψει έως και 10% τον ηλιακό δίσκο στη νότια Ελλάδα (το ποσοστό αναφέρεται στην ηλιακή διάμετρο). Στη βόρεια Ελλάδα το ποσοστό θα είναι σταδιακά μικρότερο. Αντίστοιχα και η διάρκεια της έκλειψης θα είναι μεγαλύτερη για τη νότιο Ελλάδα (πάνω από μια ώρα στην Κρήτη) και μικρότερη για τη Βόρεια Ελλάδα (μισή ώρα στη Θεσσαλονίκη). Αναλυτικές πληροφορίες, οδηγίες και χρόνους μπορείτε να βρείτε στο AstroVox:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19176

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί να μην παρατηρηθεί η έκλειψη χωρίς τη χρήση ειδικών φίλτρων. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην υγεία των οφθαλμών. Θα βρείτε οδηγίες στο παραπάνω link.

Εκδηλώσεις με την Ρέα Καραγιάννη

Πέρα από το www.astrovox.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα αστρονομικά γεγονότα από το AstroVox και μέσω των κοινωνικών δικτύων:

http://twitter.com/astrovoxgr
http://www.facebook.com/astrovox

Ευχόμαστε καλή και ασφαλή παρατήρηση του ηλίου!


Ανδρέας Παπαλάμπρου
http://www.astrovox.gr


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x