Ακόμα τρία πράσινα λιμάνια και με τη βούλα

Ακόμα τρία πράσινα λιμάνια και με τη βούλα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τρία ακόμα λιμάνια, μέλη της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα (PERS) ως ECOPORT (πράσινα λιμάνια) σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Πρόκειται για τα λιμάνια Βόλου, Κέρκυρας και Καβάλας για τα οποία η ESPO (Ένωση Λιμένων Ευρώπης) απένειμε στις διοικήσεις των λιμανιών τα σχετικά πιστοποιητικά.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης το οποίο και συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία ως partner. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Γ. Γραμματέας της ESPO κ. Patrick Verhoeven, o Γ. Γραμματέας του Υ.Ν.Α. κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Πρόεδρος της MedCruise κ. Σταύρος

Χατζάκος, ο κ. Γ. Καστελλάνος Εκτελεστικός Δ/ντής της ΕΛΙΜΕ και στελέχη του ΟΛΠ Α.Ε.

Στην ίδια εκδήλωση αναγνωρίσθηκε ως ECOPORT και το ιταλικό λιμάνι του Piombino. Υπενθυμίζεται ότι από το 2011 έχει πιστοποιηθεί ως «πράσινο» φιλοπεριβαλλοντικό λιμάνι o Πειραιάς και το 2012 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Υποψηφιότητα για επόμενη πιστοποίηση έχει υποβάλει και ο Ο.Λ.Ηγουμενίτσας, ο οποίος αναμένεται επίσης να πιστοποιηθεί.

Με τις πιστοποιήσεις αυτές η Ελλάδα καθίσταται η πρώτη σε πιστοποιήσεις ECOPORT λιμενική βιομηχανία της Ευρώπης.


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) κ. Γιώργος Ανωμερίτης, αφού συνεχάρη τις διοικήσεις των αναγνωρισθέντων ως «πράσινων λιμανιών», δήλωσε ότι «βασική αξία της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας είναι μαζί με την ανταγωνιστικότητα και τη διαφάνεια, ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το οποίο υφίσταται πλείστες επιπτώσεις από τη χερσαία και μεταφορική επιχειρηματική δραστηριότητα. Όπως έγινε και με τον ΟΛΠ Α.Ε. για το λιμάνι του Πειραιά, που άνοιξε το δρόμο της πιστοποίησης, έτσι ως στόχος πλέον της ΕΛΙΜΕ είναι η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των βασικών ελληνικών λιμανιών στα περιβαλλοντικά προγράμματα της ESPO».

http://www.zougla.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x