Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων και Ανέργων για το Ασφαλιστικό


0 0 ψήφοι
Article Rating
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Συνάντηση για τη συγκρότηση
«Ανοιχτής Συνέλευσης Εργαζομένων και Ανέργων για το Ασφαλιστικό»
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη. Η κυβέρνηση έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις που οδηγούν σε κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και της νεολαίας, καθώς και στη συνολική υπονόμευση του ασφαλιστικού συστήματος αφού αμφισβητούν τον κοινωνικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα του.

Η ΝΔ συνεχίζει στην ουσία τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (βλ. Νόμοι Σιούφα και Ρέππα), σε αγαστή συνεργασία με τους βιομηχάνους και τις πολυεθνικές (βλ. έκθεση Αναλυτή, πρώην προέδρου του ΣΕΒ) και πιστή στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προετοιμάζει την πλήρη και καθολική μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδωρήματα, την αλλαγή των όρων και ορίων συνταξιοδότησης, τον αποχαρακτηρισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και Συντάξεων Αναπηρίας, την κατάρρευση του ΙΚΑ με τις ενοποιήσεις ταμείων, την κατάργηση πρόωρων συντάξεων ιδίως για τις γυναίκες, τη συνέχιση της λεηλασίας των ταμείων (βλ. χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα κτλ.), την κατάργηση της έννοιας της Κοινωνικής Ασφάλισης για όλη τη νέα γενιά. Έτσι θα χαρίσουν τα χρήματα των εργαζομένων στο κεφάλαιο και θα μετατρέψουν την ασφάλιση σε εμπόρευμα για να κερδίζουν οι επιχειρηματίες.
– Είναι μια κρίσιμη μάχη για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία.
Σε αυτή τη μάχη πρέπει να μπούμε με συγκροτημένη άποψη υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων ενάντια στους «νόμους της αγοράς», στους νόμους των επιχειρήσεων, και με οργανωμένη, ενωτική δράση.
– Χρειάζεται μια ιδιαίτερη και διεισδυτική παρέμβαση στη νέα εργατική βάρδια που θεωρεί το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης, της σύνταξης, της περίθαλψης σαν κάτι μακρινό και από χέρι χαμένο.
– Δεν είναι η θέση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος στο «διάλογο» με τους υπεύθυνους της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων και της κατάργησης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
– Η θέση όλων μας είναι στους αγώνες και την πάλη – με οργανωμένες απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις – για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης, Σ.Ε.Β., Ε.Ε.
Αυτός ο αγώνας είναι ΚΟΙΝΟΣ και πρέπει να δοθεί από όλους μαζί!
ΚΑΛΟΥΜΕ σε συνάντηση όποιον εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, μετανάστη, νεολαίο θέλει να παλέψει για αυτή την υπόθεση…
ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7.30 μ.μ. στο ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ (Ζωοδόχου Πηγής 95 – 97 Εξάρχεια) για να συζητήσουμε σχετικά με:
α) Τη συγκρότηση μιας ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
β) Το περιεχόμενο, τα χαρακτηριστικά, τις προτάσεις, τα αιτήματα μιας τέτοιας ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.
γ) Τον τρόπο λειτουργίας της.
δ) Τις μορφές δράσης που θα υιοθετήσουμε για να είναι μαζικός και αποτελεσματικός ο αγώνας μας.
ε) Τις «συμμαχίες» και τις κινήσεις ταχτικής που θα ακολουθήσουμε απέναντι σε άλλες διεργασίες και πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται (ή θα αναπτυχθούν) για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ π.χ. συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ- Ομοσπονδιών), κλάδων, πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστικών παρατάξεων, εργατικών συσπειρώσεων, σε πόλεις εκτός Αθηνών…
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x