Διαδυκτιακό Δίκτυο Ανταλλαγής Χρόνου time4time

Διαδυκτιακό Δίκτυο Ανταλλαγής Χρόνου time4time


Το Δίκτυο Ανταλλαγής Χρόνου time4time ή σε ελεύθερη μετάφραση «ο χρόνος μου για το χρόνο σου», αποτελεί μια ανοικτή πρωτοβουλία για όλους τους Έλληνες. Πρόκειται για ένα σύστημα ανταλλαγής υπηρεσιών με «μονάδα πληρωμής» το χρόνο.

Χωρίς φυσικό ή λογιστικό χρήμα να παρεμβαίνει στη συναλλαγή. Τα μέλη της νέας πλατφόρμας social media ανταλλάσσουν μεταξύ τους υπηρεσίες, χρεώνοντας απλά το χρόνο που διαθέτουν. Κυρίαρχη έννοια είναι αυτή της ισοδύναμης αξίας της κάθε προσφερόμενης ώρας. Όποιο και αν είναι το επάγγελμα, όσο απλή ή


σύνθετη και αν είναι η υπηρεσία.

Η δημιουργία της νέας πλατφόρμας έγινε με Λογισμικό ΕΛ/ΛΑΚ. Για την ιστοσελίδα χρησιμοποιήθηκε το Joomla CMS και για την πλατφόρμα ανταλλαγής το λογισμικό Cyclos, ενώ η παραμετροποίηση έγινε σε συνεργασία με τα τμήματα πληροφορικής της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, του Δήμου Καλαμαριάς και το Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ο ρόλος των δύο Δήμων και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, θα είναι να προσφέρουν στους πολίτες την υποδομή, την τεχνογνωσία, και το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτούνται, για την εκκίνηση του εγχειρήματος αυτού, αναλαμβάνοντας τα σχετικά λειτουργικά κόστη και φιλοδοξώντας, έτσι, να παίξουν τον ρόλο του καταλύτη, διευκολύνοντας πρακτικά τους δημότες να οργανώσουν και να κάνουν πράξη την αλληλεγγύη τους.

Η Ένωση Ελλήνων Φίλων και Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα» (GreekLUG) θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της ιστοσελίδας και της πλατφόρμας.

Εκδηλώσεις με την Ρέα Καραγιάννη

http://www.olakala.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα … Υπάρχουν κι αυτά

Σύνδεσμος στην Πηγή…