Πρωτοποριακή μέθοδος «βιοκατάλυσης» σε ΧΑΔΑ στην Καρδίτσα

Πρωτοποριακή μέθοδος «βιοκατάλυσης» σε ΧΑΔΑ στην Καρδίτσα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Στην Καρδίτσα βρίσκεται ο διακεκριμένος παγκοσμίως ερευνητής – μηχανικός Ρόλαντ Πλόχερ. Η πρωτοποριακή μέθοδός του εφαρμόζεται στην αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στη θέση Ξηραύλακας στο δήμο Καρδίτσας.

Με τον ερευνητή, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή εφαρμογή- μέθοδο «βιοκατάλυσης» που χρησιμοποιείται και για την ταχύτερη και την ασφαλέστερη αποδόμηση του όγκου των απορριμμάτων κατά την περιβαλλοντική αποκατάσταση χώρων διάθεσής τους, συναντήθηκε σήμερα στο δημαρχείο ο δήμαρχος Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Παπαλός.

Ο κ. Πλόχερ επισκέπτεται τη χώρα μας μαζί με ομάδα γερμανών συνεργατών του και συνοδευόμενος από

τον συνεργάτη του στην Ελλάδα πολιτικό μηχανικό- περιβαλλοντολόγο, Νικ. Νικολαϊδη επιθεωρεί έργα, όπου εφαρμόζεται η μέθοδός του.
Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε και την πόλη της Καρδίτσας για αυτοψία στον πρώην ΧΑΔΑ του Δήμου Καρδίτσας στη θέση Ξηραύλακας που αποκαθίσταται περιβαλλοντικά με τη χρήση της μεθόδου του.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, καθώς και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των υδάτων, τομέας στον οποίο ειδικεύεται ο γερμανός επιστήμονας, ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της συνεργασίας που έχει με το Δήμο Καρδίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες μετρήσεις στο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ, όσον αφορά τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, κρίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της σύσκεψης.


Πηγή: Newsbeast

Πηγή: Η καλή πλευρά της Ελλάδας

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x