Διακοπή του καπνίσματος και θετική αλλαγή της προσωπικότητας

Διακοπή του καπνίσματος και θετική αλλαγή της προσωπικότητας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι, βρήκαν ενδείξεις ότι, τα άτομα που διακόπτουν το κάπνισμα, εμφανίζουν βελτιώσεις στην συνολική τους προσωπικότητα.

Στη μελέτη, οι ερευνητές συνέκριναν άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών, τα οποία κάπνιζαν, με εκείνα τα οποία είχαν διακόψει το κάπνισμα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ανακάλυψαν ότι, τα άτομα που καπνίζουν είχαν υψηλότερη βαθμολογία σε δύο χαρακτηριστικά της ψυχολογίας τους κατά τη διάρκεια της ζωής ενήλικου.  Είχαν παρορμητικότητα και έντονα αρνητικά συναισθήματα και άγχος, τον περισσότερο χρόνο.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα άτομα με τα υψηλότερα επίπεδα στα προηγούμενα χαρακτηριστικά, είχαν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να υιοθετήσουν βλαπτικές συμπεριφορές, όπως το κάπνισμα. Όμως οι ερευνητές επίσης βρήκαν ότι, εκείνοι οι οποίοι διέκοπταν το κάπνισμα, είχαν τη μεγαλύτερη μείωση στην παρορμητικότητα  και στην αρνητική συμπεριφορά, από τις ηλικίες 18 έως 25.

Η μελέτη πρόκειται να δημοσιευθεί στο περιοδικό Nicotine and Tobacco Research, με τον τίτλο «Smoking Desistance and Personality Change in Emerging and Young Adulthood».

Υγείαonline.gr


 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x