Έλληνες φοιτητές ζητούν την αναγνώριση του παθητικού καπνίσματος ως μορφή βίας

Έλληνες φοιτητές ζητούν την αναγνώριση του παθητικού καπνίσματος ως μορφή βίας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συμφώνα με όλες τις μετρήσεις ο επιπολασμός του καπνίσματος και η κατανάλωση τσιγάρων στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά από το 2007 μέχρι σήμερα.

Επίσης, παρά τη μη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας έχει μειωθεί και η ρύπανση από το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη γενικότερη μείωση του καπνίσματος αλλά και τη μεταστροφή της κουλτούρας πολλών καπνιστών που σέβονται το δικαίωμα του κάθε πολίτη να αναπνέει καθαρό αέρα σε αυτούς τους χώρους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος 20.000 Έλληνες φοιτητές συμμετείχαν σε έρευνα γνώμης που διεξήχθη Πανελλαδικά

από την Εθνική Επιτροπή σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και ς (ΕΔΕΤ) σύμφωνα με την οποία το 90% των φοιτητών πιστεύει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα εμφανίζεται ανεξέλεγκτη και το κράτος δεν κάνει ό,τι πρέπει για την εφαρμογή του νόμου κατά του καπνίσματος καθώς επίσης και ότι μόνο το 10 % των ερωτηθέντων αντιμετώπισε δυσκολία να αγοράσει τσιγάρα κατά την παιδική ηλικία.

Στην ίδια έρευνα περισσότεροι από 10.000 φοιτητές προσυπογράφουν κείμενο και ζητούν την αναγνώριση του παθητικού καπνίσματος ως εκτεταμένης μορφής βίας στην σημερινή κοινωνία. Οι ίδιοι φοιτητές προτείνουν επίσης την ενεργοποίηση Ευρωπαϊκών μηχανισμών για την αναγνώριση του παθητικού καπνίσματος ως ζητήματος παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους τομείς, υγείας εργασίας και προστασίας της γυναίκας και του παιδιού.

Η Εθνική Επιτροπή δεσμεύεται ότι θα ενεργήσει προς κάθε κατεύθυνση ώστε η φωνή των Ελλήνων φοιτητών να μεταφερθεί σε κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο με την παρότρυνση να ακούσουν αυτούς τους νέους σήμερα διότι αλλιώς δεν θα έχουν τι να τους απαντήσουν αύριο.


Οι δράσεις για την συνέχιση της μείωσης του καπνίσματος στην Ελλάδα στρέφονται σήμερα στην εκπαιδευτική διαδικασία με την ανάπτυξη και εφαρμογή μεγάλης έκτασης επιμορφωτικών προγραμμάτων στα σχολεία.

http://www.econews.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x