Ποδηλατοδρομία – Περίπατος για την ανοχή στη διαφορετικότητα και την πρόληψη της ρατσιστικής βίας

Ποδηλατοδρομία – Περίπατος για την ανοχή στη διαφορετικότητα και την πρόληψη της ρατσιστικής βίας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Οι Γιατροί του Κόσμου σας καλούν σε Ποδηλατοδρομία που διοργανώνουν την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, στα πλαίσια στήριξης του προγράμματος ENOUGH!/ΑΡΚΕΤΑ! που υλοποιούν σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Μία δράση αφιερωμένη στην  προώθηση  της ανοχής στη διαφορετικότητα και πρόληψης της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στις 09.30 Αφετηρία: Πλατεία Συντάγματος | Τερματισμός: στο Πάρκο Φλοίσβου, Π. Φάληρο

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Όροι συμμετοχής:

1.    Ενήλικες (άνω των 18)
2.    Χρήση κράνους
3.    Εθελοντική συμμετοχή
4.    Ατομική ευθύνη σωματικής ακεραιότητας

Δείτε την διαδρομή στο παρακάτω link:

www.ploigos.gr/?sessionid=cc25f716e5596b051d29bfaa1e36d01c


www.mdmgreece.gr

www.facebook.com/events/652019408148546

twitter.com/GTKGreece

“ENOUGH!/ΑΡΚΕΤΑ! ” | Πρόγραμμα προώθησης της ανοχής στη

διαφορετικότητα και πρόληψης της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα

alt

 

Σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που οδηγεί σε έξαρση των φαινομένων της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, οι Γιατροί του Κόσμου και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ενώνουν τις δυνάμεις τους υλοποιώντας το πρόγραμμα “ENOUGH!” – «ΑΡΚΕΤΑ!», το οποίο χρηματοδοτείται από το Open Society Foundations στο πλαίσιο του Fund to Counter Xenophobia. Ο σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τις επώδυνες επιπτώσεις του ρατσισμού, την καταπολέμηση των ρατσιστικών εγκλημάτων και της ατιμωρησίας που τα συνοδεύει, την προστασία των θυμάτων και την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών για τη χάραξης μιας επίσημης εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση του φαινομένου μέσω και της εκπόνησης Εθνικής Έκθεσης.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος οι δύο οργανώσεις λαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση  της ατιμωρησίας που συνοδεύει τα ρατσιστικά εγκλήματα εξασφαλίζοντας τη νομική υποστήριξη των θυμάτων και προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση των συμβάντων από την ελληνική . Παράλληλα, εξασφαλίζουν την πλήρη ιατρική υποστήριξη των θυμάτων με σκοπό την πολύπλευρη προστασία τους.

Το πρόγραμμα “ENOUGH!” (Αρκετά!) προβλέπει:

1. στην παροχή νομικής συνδρομής σε θύματα ρατσιστικής βίας και την πλήρη υποστήριξη των υποθέσεων που καταλήγουν στην προσοχή των Ελληνικών Δικαστηρίων
2. στην εξασφάλιση της ιατρικής κάλυψης των θυμάτων μέσω των Ανοιχτών Πολυιατρείων των Γιατρών των Κόσμου
3. στην κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων
4. στην εκπόνηση της Εθνικής Έκθεσης για την Ξενοφοβία και τη Ρατσιστική Βία στην Ελλάδα
5. στην πραγματοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
6. στην πραγματοποίηση επισκέψεων σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική που βρίσκονται σε περιοχές με έντονο το φαινόμενο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού

Τέλος, η ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] δημιουργήθηκε με σκοπό τη διευκόλυνση της καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας, τον εντοπισμό των θυμάτων και τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για τις υποθέσεις που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη και είναι ανοιχτή σε όλα τα άτομα και τους φορείς που ενδιαφέρονται να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

http://www.ygeiaonline.gr/

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x