ΔΗΜΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΟΥΝ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ.

ΔΗΜΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΟΥΝ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ.0 0 ψήφοι
Article Rating
         
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                               
    ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                                                   
  ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ  

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το Πρακτικό 10/24.04.2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
Αριθμός Απόφασης 173/2013 

Θέμα 3ο Η.Δ.: «Στήριξη αιτήματος Δήμου Σαλαμίνας για προστασία, ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο»
Ο Πρόεδρος, αφού διαπίστωσε απαρτία, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι με το υπ' αριθμ. πρωτ. 573/19-03-2013 έγγραφό του ο Δήμος Σαλαμίνας απέστειλε συνημμένα ένα DVD, στο οποίο απεικονίζεται η προσβλητική κατάσταση που επικρατεί στον κηρυγμένο Ιστορικό

και Αρχαιολογικό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος και ζήτησε τη στήριξη του Δήμου μας για τη σωτηρία και αναβάθμιση της Ιστορικής / Αρχαιολογικής περιοχής της Ναυμαχίας για να αναγνωριστεί ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει χαρακτηρίσει ως Α΄ Ζώνη Ιστορική / Αρχαιολογική την Αρχαία Σαλαμίνα, τον Τύμβο, τον Αρχαίο Λιμένα και τα θαλάσσια στενά της Ναυμαχίας, που αποτελεί το σπουδαιότερο γεγονός της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας. Στη Ναυμαχία αυτή οι Έλληνες θυσιάστηκαν για την όχι μόνο της Ελλάδας άλλα και ολόκληρης της Ευρώπης. Ο ηρωισμός των Ελλήνων έδωσε μια περίλαμπρη νίκη και έσωσε την Ελλάδα και το Δυτικό Πολιτισμό.

Σήμερα, ο ιστορικός αυτός χώρος έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο με τοξικά απόβλητα και καθημερινά καταστρέφονται οι απροστάτευτοι αρχαιολογικοί χώροι από τόνους αμμοβολών και από την ύπαρξη διαλυτηρίων πλοίων, προκαλώντας τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του το υπ' αριθμ. πρωτ. 573/19-03-2013 έγγραφο του Δήμου Σαλαμίνας μετά από ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

 

Στηρίζει το Δήμο Σαλαμίνας στην προσπάθεια του να σώσει και να αναβαθμίσει τον Ιστορικό και Αρχαιολογικό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας για να αναγνωριστεί ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο.  

 

Αφού έγινε η σύνταξη του ανωτέρω πρακτικού υπογράφεται όπως ο νόμος ορίζει.

Η απόφαση αυτή πήρε α/α 173/2013.

 

Ακριβές απόσπασμα

Κόρινθος 08/05/2013

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

Νικόλαος Σταυρέλης
  

Πηγή: ΑΙΑΝΤΙΣ – AIANTIS OF SALAMIS

Link…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x