Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου καλεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου καλεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μια σπάνια εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, καθώς συνδέθηκαν με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και συνομίλησαν για λίγα λεπτά με τον αστροναύτη Chris Hadfield!

Όλα αυτά, χάρη στη συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (ΕΕΡ) της NASA, της ESA (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Διαστήματος) και του οργανισμού ARISS (Amateur Radio on the International Space Station).

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η επαφή των μαθητών έγινε τη στιγμή που ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρισκόταν στα 450 χιλιόμετρα πάνω από τη χώρα μας, μέσω ασυρμάτων VHF και το διακριτικό κλήσης που χρησιμοποιήθηκε από τον αστροναύτη

στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ήταν το OR4ISS. Το διακριτικό που έχει εκχωρηθεί ειδικά για το σχολείο και για τη συγκεκριμένη επαφή από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων είναι το J41ISS.

«Που κοιμούνται οι αστροναύτες»; «Νιώθουν μόνοι τους εκεί πάνω»; «Έχουν δει ποτέ εξωγήινους»; «Βοηθούν την ανθρωπότητα αυτά τα ταξίδια»; Οι ερωτήσεις που απηύθυναν οι μαθητές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Η οργάνωση ARISS (Amateur Radio in International Space Station) είναι μια εθελοντική οργάνωση που απαρτίζεται από μέλη εθνικών ραδιοερασιτεχνικών ενώσεων (όπως η ARRL των , η RSGB της Αγγλίας, η DARC της Γερμανίας, η RAAG της Ελλάδας κ.λπ.). Οι εν λόγω ραδιοερασιτέχνες εργάζονται σε εθελοντική βάση, με σκοπό τη μελέτη, την οργάνωση και την εγκατάσταση ραδιοερασιτεχνικού εξοπλισμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).


Δείτε το ρεπορτάζ από τη «ζεύξη» που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μαθητών και του αστροναύτη, στην έδρα της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, στο Περιστέρι, στις 28/2/2013.

 

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x