Επιχείρηση διάσωσης για ένα περιστέρι στο κέντρο της Αθήνας

Επιχείρηση διάσωσης για ένα περιστέρι στο κέντρο της Αθήνας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο κ. Τάκης είναι ο εφημεριδοπώλης της οδού Λέκκα. Εκεί στο κέντρο της Αθήνας ταΐζει καθημερινά καμιά 200αριά περιστέρια. Σήμερα το πρωί παρατήρησε ότι ένα από τα πουλιά είχε μπλεχτεί πάνω σ' ένα καλώδιο της Δ.Ε.Η. και ενώ πετάριζε δεν μπορούσε να αποδεσμευτεί με αποτέλεσμα να στριφογυρίζει και εξαντλημένο να κρέμεται ανάποδα.

Τότε κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία κατέφθασε σύντομα. Όμως οι πυροσβέστες, που δεν είχαν γερανοφόρο όχημα, συνέστησαν ότι πρέπει να κληθεί συνεργείο του Δήμου Αθηναίων, που εξειδικεύεται σε αυτό, για να μην υπάρξουν ατυχήματα λόγω της παροχής του ρεύματος.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τελικά συνεργείο του

Δήμου Αθηναίων με γερανοφόρο όχημα πήγε επί τόπου απεγκλώβισε το περιστέρι και διαπίστωσε ότι το πουλί είχε ένα σκοινί στα πόδια του. Του το έκοψαν και το άφησαν να πετάξει ελεύθερο.

Ο κ. Τάκης, όπως πληροφορηθήκαμε, συχνά βρίσκει μέσα σε σακούλες με δεμένα τα πόδια αλλά ζωντανά περιστέρια που προφανώς κάποιοι αιχμαλωτίζουν και θέλουν να «ξεφορτωθούν» και εκείνος πάντα τα απελευθερώνει.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι είπαν σήμερα στους περίοικους, που παρατηρούσαν την επιχείρηση διάσωσης, ότι είναι συχνό το φαινόμενο να μπλεχτεί κάτι στα πόδια ενός πουλιού τυχαία και τελικά όταν π.χ. το περιστέρι κάτσει στο καλώδιο αυτό να μπερδευτεί εκεί και να μην μπορεί να φύγει.


Οι φωτογραφίες, που μας έστειλε ο αναγνώστης του www.zoosos.gr Ανδρέας Δραγάτης, δείχνουν καρέ – καρέ την επιχείρηση απελευθέρωσης του περιστεριού.

Άλλη μια διάσωση ενός ανυπεράσπιστου πλάσματος, που αποδεικνύει ότι δεν έχουμε αποκτηνωθεί πλήρως ως κοινωνία, ή πως ακόμα ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι με την ουσιαστική σημασία της λέξης.

δείτε όλες τις φωτογραφίες στο http://www.zoosos.gr/article/3627/epiheirese-diasoses-gia-ena-peristeri-sto-kedro-tes-athenas

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x