DNA: Έλληνας επιστήμονας ανακάλυψε δεύτερο γενετικό κώδικα

DNA: Έλληνας επιστήμονας ανακάλυψε δεύτερο γενετικό κώδικα


0 0 ψήφοι
Article Rating
[taxopress_postterms id="1"]

Επιστήμονες στην Αμερική, με επικεφαλής Έλληνα γενετιστή, ανακάλυψαν ότι μέσα στο DNA «κρύβεται» δεύτερος κώδικας, γεγονός που φέρνει τα πάνω – κάτω στον ιατρικό κλάδο και τις ερμηνείες του γενετικού υλικού από τους γιατρούς! Ο Γιάννης Σταματογιαννόπουλος, καθηγητής – γιατρός στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον του Seattle έφερε στο φως ότι το σώμα μιλάει με δυο διαφορετικές «γλώσσες», καθώς το γονιδίωμα εκμεταλλεύεται τον γενετικό κώδικα….

Στην ουσία, η πρώτη γλώσσα δείχνει το σωστό δρόμο στις πρωτεΐνες, ενώ η δεύτερη κινεί το κύτταρο ανάλογα με τον έλεγχο των γονιδίων. Σύμφωνα με τον Γιάννη Σταματόπουλο και το περιοδικό Science: «Για περισσότερα από 40 χρόνια, πιστεύαμε ότι οι αλλαγές στο DNA επηρέαζαν αποκλειστικά τη δημιουργία των πρωτεϊνών. Με τις τελευταίες ανακαλύψεις είδαμε στην πράξη πόσο ισχυρό είναι το DNA ως ένα εργαλείο αποθήκευσης πληροφοριών».

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Εδώ και 50 χρόνια, οι επιστήμονες δεν καταλάβαιναν την ύπαρξη των δυο «γλωσσών», καθώς η μια ήταν γραμμένη πάνω στην άλλη. Αποτέλεσμα δεν ήταν άλλο από το να διαβάζουν λανθασμένα (κατά το ήμισυ) τις οδηγίες που περιέχονται στο DNA. Άλλωστε, είχαν ως δεδομένο ότι ο γενετικός κώδικας «ξεκλειδώθηκε» το 1960 και ότι χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά σαν ένας οδηγός σύνθεσης πρωτεϊνών. Ωστόσο, σήμερα αποκαλύφθηκε ότι και οι δυο «γλώσσες» βρίσκονται σε «συνεννόηση» μεταξύ τους, ακόμα και εάν διαθέτουν διαφορετική λειτουργία…

Η σημασία της ανακάλυψης είναι τεράστια, αφού έγινε πια αντιληπτό ότι οι αλλαγές του DNA δεν θα μετατρέπουν μόνο τις αλληλουχίες των πρωτεϊνών, αλλά είναι ικανές να δώσουν την απάντηση στην πρόκληση μιας ασθένειας! Εξέλιξη υπήρχε και στο θέμα των ιατρικών «ορισμών», καθώς τα 64 γράμματα του γενετικού κώδικα μετονομάστηκαν από κωδικόνια… σε duons! Αυτό, βέβαια, δεν είναι τυχαίο, αφού πια τα γράμματα έχουν διττή χρήση, δηλαδή συνδέονται, όχι μόνο με τις πρωτεΐνες, αλλά και με τον έλεγχο των γονιδίων.

Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x