Δεν θα πιστέψετε με τη φόρτισε κινητό τηλέφωνο Έλληνας επιστήμονας

Δεν θα πιστέψετε με τη φόρτισε κινητό τηλέφωνο Έλληνας επιστήμονας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μία πρωτοποριακή μελέτη έκαναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία, με επικεφαλής τον Ελληνα Δρ. Ιωάννη Ιερόπουλο.


Οι επιστήμονες κατάφεραν να φορτίσουν κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιώντας ούρα.
Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η ερευνητική ομάδα δημιούργησε μία κυψέλη καυσίμων, που χρησιμοποιεί βακτήρια, για να διασπάσει τα υγρά απόβλητα και να παράγει ηλεκτρική ενέργεια ικανή να φορτίσει ένα τηλέφωνο.

Η συσκευή που δημιούργησαν οι ερευνητές είναι αρκετά ογκώδης, ωστόσο υποστηρίζουν ότι μελλοντικά θα καταφέρουν να μικρύνουν το μέγεθός της ώστε να είναι πιο εύκολο να μεταφερθεί και να αντικαταστήσει αρκετές συσκευές.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες καλλιέργησαν βακτήρια σε ειδικά κατασκευασμένα ηλεκτρόδια ανόδου από ανθρακονήματα και στη συνέχεια τα τοποθέτησαν σε κεραμικούς κυλίνδρους δημιουργώντας ένα κύκλωμα όμοιο με αυτό της μπαταρίας.

Οταν έριξα ούρα στους κυλίνδρους, τα βακτήρια διέσπασαν τα σάκχαρα παράγοντας ηλεκτρόνια και έτσι δημιούργησαν ένα μικρό ηλεκτρικό φορτίο το οποίο στη συνέχεια αποθηκευόταν στον πυκνωτή.

Όπως αναφέρει ο Δρ. Ιερόπουλος,

 «είναι η πρώτη φορά που παράγει κάποιος ηλεκτρική ενέργεια από ούρα και θεωρούμε πως είναι μία εκπληκτική ανακάλυψη, καθώς δεν εξαρτόμαστε από την απρόβλεπτη φύση του αέρα ή του ήλιου, αλλά επαναχρησιμοποιούμε τα υγρά απόβλητα του οργανισμού μας, που είναι η μοναδική σίγουρη πηγή για ατελείωτη παραγωγή ενέργειας.»


Πηγή: ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x