Εμπρακτη αλληλεγγύη από Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ

Εμπρακτη αλληλεγγύη από Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ελληνικό δίκτυο έμπρακτης αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης δημιούργησε η Ένωση Ελλήνων Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Προτεραιότητα του φορέα είναι η παροχή πληροφοριών και η εύρεση εργασίας σε Έλληνες φοιτητές, απόφοιτους αμερικανικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και γενικότερα σε συμπατριώτες μας που αναζητούν εργασία στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

«Ένα δίκτυο είναι πανίσχυρο μέσο επικοινωνίας, προσφέροντας σημαντικές δυνατότητες για να βοηθά Έλληνες σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης

Ελλήνων Φοιτητών στο φημισμένο πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, Γιώργος Πετρόχειλος, ο οποίος κατάγεται από την Αθήνα και σπουδάζει Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

«Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για συνεργασία μεταξύ μας» ανέφερε ο κ. Πετρόχειλος, θεωρώντας ότι «εκείνο που κράτησε πάντα τον Ελληνισμό ζωντανό και δημιουργικό είναι η αλληλεγγύη και το πείσμα για εθνική περηφάνια. Όπου και να βρισκόμαστε, οι Έλληνες έχουμε τη δύναμη να κάνουμε πολλά πράγματα και κάθε φορά που βοηθούμε ένα φοιτητή, ένα ομογενή, ένα επιστήμονα να βρει δουλειά ή να κάνει μια γνωριμία που θα του φανεί χρήσιμη στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, είναι για μας χαρά και υποχρέωση».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «υπάρχει αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που προσπαθούν να βρουν δουλειά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται είτε για Αμερικανούς υπηκόους ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι ζούσαν στην Ελλάδα και τώρα επιστρέφουν στις , είτε για φοιτητές που όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε αμερικανικά πανεπιστήμια και κολέγια αναζητούν εργασία στην Αμερική.


Επειδή όμως -τόνισε χαρακτηριστικά- υπάρχει το πρόβλημα της βίζας και της απόκτησης άδειας εργασίας για όσους δεν είναι Αμερικανοί υπήκοοι, έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει γερουσιαστές και βουλευτές, ζητώντας κάποια ειδική ρύθμιση για τους Έλληνες, λόγω της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα». Επίσης, διατύπωσε την άποψη ότι «οι πρέπει πάντα να έχουν την πόρτα τους ανοιχτή για εκπαιδευμένους μετανάστες, ενώ όποιος ξένος αποφοιτήσει από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής θα πρέπει αυτόματα να λαμβάνει άδεια μόνιμης εργασίας στις ».

Όσον αφορά άτομα και φορείς στον ελληνοαμερικανικό χώρο που συνεργάζονται μαζί τους, ανέφερε ότι «όλα ξεκίνησαν όταν γνώρισα τον Άρη Μελισσαράτο, έναν από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της ελληνικής κοινότητας. Ο κ. Μελισσάρατος, ο οποίος διετέλεσε ανώτατο στέλεχος της μεγάλης εταιρίας Westinghouse Electric, αλλά και υπουργός Οικονομικών του Μέρυλαντ, βοηθάει τους Έλληνες για πολλά χρόνια.

Ο κ. Μελισσαράτος με ενέπνευσε λοιπόν να ξεκινήσω τη δημιουργία αυτού του δικτύου, το οποίο αρχικά είχε τριάντα περίπου άτομα και σήμερα έχει φτάσει γύρω στα εφτακόσια άτομα ελληνικής καταγωγής, αλλά και γενικότερα Αμερικανούς που ενδιαφέρονται για ελληνικά ζητήματα και είναι ευαισθητοποιημένοι για την κατάσταση στη χώρα μας».

Aπό το Newsbeast via http://kali-mas-mera.blogspot.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x