Έρευνα: Το κάπνισμα των γονέων βλάπτει τα παιδιά κάθε ηλικίας!

Έρευνα: Το κάπνισμα των γονέων βλάπτει τα παιδιά κάθε ηλικίας!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τσιγάρο στο σαλόνι ή στο αυτοκίνητο, όταν το επτάχρονο παιδί σας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής; Λάθος! Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία απέδειξε οτι μια οικογένεια καπνιστών “μεγαλώνει” παιδιά με προβλήματα υγείας, καθώς το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον τον κίνδυνο των καρδιακών ή αναπνευστικών παθήσεων και του καρκίνου των πνευμόνων.

Επιστήμονες άρχισαν τις μελέτες στις αρχές της δεκαετίας του 90′, εξετάζοντας πάνω από 3000 επτάχρονα παιδιά, τα οποία έκλεισαν φέτος τα 15 χρόνια ηλικίας, διαπιστώνοντας οτι σήμερα διαθέτουν αυξημένα επίπεδα κοτινίνης– υποπροϊόν της νικοτήνης-στο αίμα τους. Έτσι, μεγαλώνουν με προβλήματα υγείας, ακόμα και μικρά στην αρχή, τα οποία στη συνέχεια διογκώνονται… εντελώς ξαφνικά!

“Έχουμε διαπιστώσει ότι τα παιδιά των μητέρων, που καπνίζουν, έχουν αυξημένα επίπεδα κοτινίνης, δείχνοντας σαφή στοιχεία για τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος. Αυτό αποτελεί μήνυμα δημόσιας υγείας! Το ίδιο ισχύει και για τα μεγαλύτερα παιδιά, που ήδη βρίσκονται στην εφηβεία”, αναφέρει ο Alex Stilby, επικεφαλής της έρευνας.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τα επίπεδα της ουσίας ήταν ιδιαίτερα υψηλά σε παιδιά των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν δέκα ή περισσότερα τσιγάρα την ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, τα επίπεδα κοτινίνης στα επτάχρονα παιδιά ήταν τέσσερις φορές πιο ανεβασμένα σε σχέση με τα παιδιά που ζουν με μη καπνιστές γονείς. Σκοπός της μελέτης, όπως δήλωσαν οι ειδικοί, είναι να βγουν στο φως νέα στοιχεία για να μειωθεί το κάπνισμα στις ιδιωτικές κατοικίες και τα αυτοκίνητα.

Η κινητοποίηση των γιατρών είναι ιδιαίτερα εμφανής, αφού σύμφωνα με έρευνα στο Royal College of Physicians περίπου 17.000 παιδιά στη Βρετανία καταλήγουν στο νοσοκομείο κάθε χρόνο λόγω των ασθενειών που προκαλούνται από το παθητικό κάπνισμα. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε οτι οι επιπτώσεις του είναι ιδιαίτερα επιζήμιες και λειτουργούν αθροιστικά.


Πηγή: Ποιότητα ς

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x