Εθελοντική δεντροφύτευση από τον Δήμο της Αθήνας

Εθελοντική δεντροφύτευση από τον Δήμο της Αθήνας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Εθελοντική δενδροφύτευση σε λόφους, άλση και δεντροστοιχίες οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων από την Δευτέρα 8 Απριλίου έως και την Κυριακή 14 Απριλίου στις επτά Δημοτικές Κοινότητές του, τα πρώην διαμερίσματα.

Με εναρκτήριο σταθμό την Ακαδημία ος, ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, θα κηρύξει την έναρξη της νέας περιβαλλοντικής εκστρατείας την Δευτέρα 8 Απριλίου, οπότε καλεί όλους τους αθηναίους πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν ενεργά και να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για το περιβάλλον.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Επιδίωξη του δήμου μέσα από τις δράσεις αυτές είναι να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα. «Μέσα

από τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ενημερώνουμε, ευαισθητοποιούμε και εκπαιδεύουμε τους αυριανούς πολίτες για το περιβάλλον. Η προστασία του αστικού πρασίνου είναι υπόθεση όλων μας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Άγγελος Αντωνόπουλος.

Βέβαια δεν αρκεί μόνο η συμμετεχή στην συγκεκριμένη εθελοντική δράση, αλλά και η «υιοθέτηση» στη συνέχεια των δέντρων από τους εθελοντές του δήμου, ώστε να τα περιποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε οι ανάγκες για πότισμα είναι αυξημένες και τα φυτά χρήζουν μεγαλύτερης περιποίησης.

Με την ολοκλήρωση της εθελοντικής δεντροφύτευσης υπολογίζεται ότι θα έχουν φυτευτεί 654 δενδρύλια στους λόφους Στρέφη, Λυκαβηττού, Πατάτσου. Στα άλση Προμπονά, Παγκρατίου, Χωροφυλακής, Γουδή, Ιλισίων αλλά και στην Ακαδημία ος στο Δασύλλιο Μητροπέτροβα και Αραχναίων, στις παιδικές εξοχές του Αγ. Ανδρέα, στην Αλεπότρυπα και στην περιοχή «Νταμάρια». Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν 146 φυτεύσεις σε κενούς λάκκους στα πεζοδρόμια της πόλης.


Εάν υπολογίσει κανείς και την δεντροφύτευση, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου στον Εθνικό Κήπο με 50 δενδρύλια αλλά και τις 202 φυτεύσεις στους κενούς λάκκους της πόλης το διάστημα 1/3/2013 – 05/04/2013, διαπιστώνει ότι στην πόλη της Αθήνας υπάρχουν 1,052 νέα δέντρα που σκοπό έχουν να ομορφύνουν την πόλη και να δώσουν μια πράσινη ανάσα στους κατοίκους της.

Καθημερινά, στο πλαίσιο της εκστρατείας, θα πραγματοποιούνται δράσεις και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου της Αθήνας από την Δευτέρα 8 Απριλίου έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το που και το πότε θα γίνονται οι δεντροφυτεύσεις δίνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα του δήμου και στην ιστοσελίδα του. Δηλώσεις συμμετοχής στην εκστρατεία δεντροφύτευσης συγκεντρώνει ο δήμος στα τηλέφωνα 210 32 39 203 και 210 74 70 458.

http://www.tovima.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x