ΕΞΩ Ο ΟΛΠ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΕΞΩ Ο ΟΛΠ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Απόφαση Δημ.Συμβουλίου σχετικά με την απομάκρυνση του ΟΛΠ από τους Ιστορικούς χώρους της Σαλαμίνος Αρ. 161/12.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΠ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΙΣ.
26 Ιουνιου2012
Μια Ιστορική απόφαση κλήθηκε να πάρει ο Δήμαρχος της Ιστορικής Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής και σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο. Το θέμα το έφερε προς συζήτηση ο κ. Στάμος Μπακαούκας επικεφαλής του Συνδυασμού «Πρώτα η Σαλαμίνα» ο όποιος ανέφερε μεταξύ άλλων τις καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ΟΛΠ αλλά προπάντων στο αρχαιολογικό , Ιστορικό και Παγκόσμιο μνημείο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας .

Ο κ. Μπακαούκας ήταν απόλυτος και σαφείς στις θέσεις του όπως στην αλλαγή χρήσης της ζώνης από βιομηχανικής σε τουριστικής, να φύγει ο ΟΛΠ όσο το δυνατόν γρηγορότερα , μεταφορά των Ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων στο Σκαραμαγκά όπως έχει ήδη υπάρξει υπουργική απόφαση , για να συμπεριλήφθη όλο το Ιστορικό τρίγωνο ( Αμπελάκια – Κυνόσουρα – Σελήνια) στους Διεθνείς οργανισμούς και υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ αφού όσο παραμένει ιδιοκτήτης ο ΟΛΠ δεν μπορεί να παρέμβει ούτε ο Δήμος Σαλαμίνος αλλά ούτε το ίδιο το Ελληνικό κράτος. Εντύπωση προκάλεσε η επίμονη του κ.Μπακαούκα να συμπεριλήφθη στο ψήφισμα οι πάγιες θέσεις του ΑΙΑΝΤΙΣ ότι εάν δηλαδή ο ΟΛΠ δεν παραδώσει τον χώρο στη Δήμο Σαλαμίνος να διωχθεί στα αρμόδια δικαστήρια για την καταστροφή του φυσικού , πολιτιστικού , Ιστορικού και αρχαιολογικού χώρου της Σαλαμίνας.

 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
Η Κηρυγμένη Ιστορική και Αρχαιολογική περιοχή της Ναυμαχίας
Ο Πρόεδρος τους Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κόγιας ζήτησε να εισηγηθεί το μείζον αυτό θέμα ο Πρόεδρος του ΑΙΑΝΤΙΣ κ. Χρήστος Μαριδάκης ο όποιος ανέλυσε το διαχρονικό ξεπούλημα του Ιστορικού χώρου της Ναυμαχίας από το 1965 από τις τότε Τοπικές αυτοδιοικήσεις την εγκληματική αδιαφορία όλων των Δημαρχών στο παρελθόν χωρίς να έχουν πάρει ΠΟΤΕ ένα ψήφισμα εναντίων του ΟΛΠ και τις πολύχρονες καταγγελίες και προσπάθειες του Αιαντις σε Ελλάδα και Εξωτερικό χωρίς δυστυχώς την υποστήριξη των Τοπικών αυτοδιοικήσεων του νησιού.

 


Μνημείο των Σαλαμινομάχων.
Ο Δήμαρχος της Σαλαμίνος κ. Γιάννης Τσαβαρης διευκρίνισε ότι βασική του προτεραιότητα είναι η προστασία και η ανάδειξη της Ναυμαχίας και δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλο παιχνίδια σε βάρος της Ιστορίας και του Πολιτισμού από ΚΑΝΕΝΑΝ και θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να αλλάξει την χρήση γης και να επανέλθει η ιδιοκτησία του ιερού χώρου της Ναυμαχίας στον Δήμο, ο ίδιος εξάλλου έχει βάλει ως Δήμαρχος πολύ ψηλά τον πήχη και εύχεται όπως και όλοι μας το Ιστορικό νησί του Αίαντα να γίνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2020 με την συμπλήρωση των 2.500 χρονών από τη Ναυμαχία της Σαλαμινας.Πρωτα όμως θα πρέπει να έχει φύγει ο ΟΛΠ και να αλλάξει το ιδιόκτητο καθεστώς.

 

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση της κ. Ρούλας Νάννου επικεφαλής «Κοντά στο Δημότη» αφού αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στους πολύχρονους αγώνες και την πρόσφορα του κ. Χρήστου Μαριδάκη στον Πολιτισμό της Σαλαμίνας τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος απομάκρυνσης του ΟΛΠ και όπως είπε χαρακτηρίστηκα « ήρθε η ώρα να σεβαστούμε την Ιστορία μας και τους προγόνους μας». Μετά από μια εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία αναφέρθηκε επίσης για τις τεράστιες ιστορικές και περιβαλλοντικές καταστροφές του ΟΛΠ σε όλη την περιοχή και ζήτησε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τον Δήμαρχο κ. Τσαβαρή , τον κ. Σπύρο Σοφρά,την κ. Ρούλα Νάννου και τον κ. Στάμο Μπακαούκα πολλοί Δημοτικοί σύμβουλοι συνεχάρησαν τον Πρόεδρο του ΑΙΑΝΤΙΣ κ. Χρήστο Μαριδάκη για την δικαίωση των πολύχρονων προσπαθειών του για την προστασία και ανάδειξη της Ναυμαχίας.

 

Τύμβος των Σαλαμινομάχων.
Τέλος μετά από τρεις ώρες σχεδόν και αφού όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι πήραν ομόφωνη θέση για την απομάκρυνση του ΟΛΠ αποφασίστηκε να γίνει Διακομματική επιτροπή και να ζητήσουν από τον Πρόεδρο του Οργανισμού να δώσει πίσω την περιοχή στον Δήμο Σαλαμίνος αλλιώς θα συνεχίζουν δικαστικά.

 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο της Σαλαμίνος κ. Γιάννη Τσαβαρή όπως και τους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πήραν μια απόφαση υπέρ της Ιστορίας και κατά όσον μέχρι σήμερα κατέστρεφαν ένα Παγκόσμιο μνημείο. Είναι η πρώτη φορά που στα 40 χρόνια παρουσίας του ΑΙΑΝΤΙΣ στη Σαλαμίνα οι αγώνες του δικαιώνονται με αυτήν την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.
Ελπίζουμε ότι η Πολιτεία θα αναλάβει τις ευθύνες τις όσο αφορά την αποκατάσταση του κηρυγμένου Ιστορικού και αρχαιολογικού χώρου προκειμένου να υποδεχτούμε το 2020 που συμπληρώνονται τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνος που έσωσε την έννοια της της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Πηγή: ΑΙΑΝΤΙΣ – AIANTIS OF SALAMIS

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x