Ο ΟΛΠ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Ο ΟΛΠ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ0 0 ψήφοι
Article Rating

 

Επιτέλους η Ιερή γη των Σαλαμινομάχων επιστρέφει στον Δήμο Σαλαμίνος με σκοπό να αξιοποιηθεί και να προβληθεί παγκοσμίως!
Οταν ο Σύλλογος Αιαντίς και ο Πρόεδρος  Χ. Μαριδάκης πριν απο 40 σχεδόν χρόνια   επεδίωξαν  την  απομάκρυνση  του ΟΛΠ από την Κυνοσούρα και τον Αρχαίο Λιμένα  φανταζόταν από ορισμένους από εξωπραγματικό έως και φανταστικό. Καμία Δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν πίστευε ότι  θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα ενώ κανείς ΠΟΤΕ δεν ασχολήθηκε  σοβαρά  με  το θέμα της προστασίας και αξιοποίησης του γεγονότος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και της  αλλαγής  χρήσης γης από βιομηχανικής σε Τουριστικής.

Πρίν

απο μια εβδομάδα το πρώτο βήμα είχε γίνει και ήταν πλέον γεγονός  με την  ομόφωνη απόφαση που πηρε ο Δήμος Σαλαμίνος για  την απομάκρυνση του ΟΛΠ από τους Ιστορικούς χώρους της Ναυμαχίας Αρ. 161/12. Μετά από λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Σαλαμίνος μαζί με τον  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κόγια Νίκο, τους  Αντιδήμαρχους  κ.κ. Παπαθεοχάρη Π. , Σπηλιόπουλο Ι. και τον Δημοτικό Σύμβουλο / Επικεφαλή Δημ. Παράταξης κ. Μπακαούκα Στάμο επισκέφτηκαν το Πρόεδρο του Ο.Λ.Π. και το Δ.Σ. για να τους ανακοινώσουν την απόφαση του Δήμου.
Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η Ιδέα και το Όραμα του ΑΙΑΝΤΙΣ για την ιερή γη των Σαλαμινομάχων παίρνει σάρκα και οστά αφού Ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Π. κ. Ανωμερίτης  πρότεινε στον  Δήμαρχο Σαλαμίνος τη δημιουργία Φορέα Ειδικού Σκοπού κατά το πρότυπο του «Αθήνα 2004» για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2020 « 2020»   όπως και την έναρξη των διαδικασιών παραχώρησης του χώρου της Κυνόσουρας για τη δημιουργία πολιτιστικού και αρχαιολογικού πάρκου .
Ο ΑΙΑΝΤΙΣ  οφείλει για άλλη μια φορά να συγχαρεί τον Δήμαρχο κ. Τσαβαρή  όπως και όλους τους επικεφαλείς των Συνδυασμών του Δήμου  κκ. Σοφρά , Νάννου , Μπακαούκα  και το Δ.Σ.  για την ομόφωνη απόφαση που πήραν που είχε ως αποτέλεσμα ο  ΟΛΠ να παραχωρήσει την Ιστορική Κυνόσουρα στο Δήμο μας μετά από σχεδόν 40 χρόνια !

Τελικά όλοι εμείς που συμμετέχουμε στον Σύλλογο ΑΙΑΝΤΙΣ (“γραφικοί”  και   “ονειροπόλοι” μας είχαν χαρακτηρίσει )  είμαστε  διπλά υπερήφανοι που κατορθώσαμε μετά από πολλά χρόνια αγώνων και προσπαθειών σε Ελλάδα, Ευρώπη και Η.Π.Α.να προστατέψουμε την  Ιστορική και Αρχαιολογική περιοχή της Ναυμαχίας( Τύμβος,Αρχαίος Λιμένας,Κυνοσούρα,Αρχαία Πόλη) και  να προβάλετε παράλληλα η   Κυνοσούρα μαζί με  τον Αρχαίο Λιμένα ως ένα  Αρχαιολογικό /  Ναυτικό Πάρκο  – Παγκόσμιο σύμβολο της ς και  της Δημοκρατίας.
ΑΙΑΝΤΙΣ 


Σύσκεψη μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και Δήμου Σαλαμίνας

 

Πειραιάς, 18.07.2012

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 


Τη σύμφωνη γνώμη τους εξέφρασαν ο Δήμος Σαλαμίνας και ο ΟΛΠ Α.Ε. για :

α) την άμεση σύγκληση, υπό τον συντονισμό και ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, σύσκεψης για τη δημιουργία Φορέα Ειδικού Σκοπού κατά το πρότυπο του «Αθήνα 2004» για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2020.

β) την έναρξη των διαδικασιών παραχώρησης του χώρου της Κυνόσουρας για τη δημιουργία πολιτιστικού και αρχαιολογικού πάρκου και

γ) την ολοκλήρωση εντός του 2012 των περιβαλλοντικών όρων αποκατάστασης της περιοχής Τούρλας.

 

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκτός από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη και στελέχη του ΟΛΠ, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κόγιας Νίκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παπαθεοχάρης Π., Σπηλιόπουλος Ι. και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπακαούκας Στάμος.

 

Πηγή: ΑΙΑΝΤΙΣ – AIANTIS OF SALAMIS

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x