Γερμανοί πολίτες διαδηλώνουν ενάντια στο ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρόμιων της Ελλάδας στη Fraport

Γερμανοί πολίτες διαδηλώνουν ενάντια στο ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρόμιων της Ελλάδας στη Fraport


0 0 ψήφοι
Article Rating

Γερμανοί αλληλέγγυοι της “Επιτροπής Αλληλεγγύης με την Ελλάδα” “Griechenland-Solidaritaetskomite”διαδηλώνουν στη πόλη του Βισμπάντεν με “χάπενινγκ” έξω από το τοπικό κοινοβούλιο του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Έσης, κατά της παράδοσης- ξεπουλήματος των Αεροδρομίων της Ελλάδας στην γερμανική κρατική εταιρεία “Fraport”.
“H Ελλάδα εξαναγκάζεται στο ξεπούλημα κρατικής περιουσίας και υποδομών” είπε ο Dieter Hooge: “Αυτό είναι αποικιοκρατική πολιτική στον 21ο αιώνα και μετατρέπει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο”
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε έξω από το κοινοβούλιο της Έσσης ενώ μία γυναίκα που είχε το ρόλο της Ελλάδας ήταν σιδηροδέσμια, σα ένα σημάδι του εκβιασμού της κυβέρνησης από την τρόικα ενώ σε σάκους ήταν τα κέρδη που μεταφέρονται από την Ελλάδα στη Fraport.
 
Με ανοικτή τους επιστολή οι διαδηλωτές ενημερώνουν τα μέλη της Βουλής ότι η πλειοψηφία των μετοχών της Fraport βρίσκεται στα χέρια του κρατιδίου της Έσσης  και στην πόλη του Φρανκφούρτου.
“Αν πλέον η συμφωνία δε μπορεί να αναστραφεί το κρατίδιο της Έσσης και η πόλη της Φρανκφούρτης ως οι κύριοι μέτοχοι της Fraport θα πρέπει να αποδεχτούν ότι πρέπει να επεκταθούν και να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση όλες οι υποδομές της Ελλάδας. Επίσης θα πρέπει να αναγνωρίσουν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και η ύπαρξη συλλογικών συμβάσεων για τους εργαζόμενους που θα διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσουν νέες”, σημειώνουν στην ανοιχτή τους επιστολή τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης.
“Eίναι μία παρωδία όλο αυτό. Ξεπουλιούνται τα ασημικά της χώρας. Τα κέρδη δεν πάνε στην ελληνική κυβέρνηση αλλά σε γερμανικές εταιρείες. Είναι αναμφίβολα εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας.”, είπε ο Janine Wissles, Επικεφαλής του Τομέα Μεταφορών και Εκπρόσωπος τύπου του Die Linke.

griechenland-fraport-3

Πηγή…


Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x