ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ: ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ: ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο Όμιλος Minoan Group Plc, εισηγμένος στη χρηματιστηριακή αγορά AIM του Λονδίνου, με αντικείμενο την ανάπτυξη τουριστικών θερέτρων αναψυχής, επιθυμεί να ενημερώσει την αγορά σχετικά με τις εξελίξεις ως προς το έργο Κάβο Σίδερο σε συνέχεια αναληθών δημοσιευμάτων σχετικά με μία δήλωση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Minoan Group Plc. επιβεβαιώνει ότι δεν έχει ακόμη εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όπως αναφέραμε και στην από 14 Απριλίου 2009 ανακοίνωσή μας, σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους, οι δικαστικές αποφάσεις δημοσιεύονται σε δημόσια συνεδρίαση και όχι δια του Τύπου. Συνεπώς, κάθε σχόλιο του τύπου και των σχετικά με την έκδοση της αποφάσεως ή το περιεχόμενό της αποτελεί εικασίες.

Το ΥΠΕΚΑ, σε απάντηση ερωτήσεως τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν πράττει τίποτα άλλο παρά επαναλαμβάνει ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν αυτή εκδοθεί και δημοσιευτεί, καθώς και ότι θα σεβαστεί τα σχετικά χωροταξικά πλαίσια.

Ο Όμιλος Minoan Group Plc. έχει τη βαθιά πεποίθηση ότι η νέα Ελληνική Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει επιτυχώς τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού και θεωρούμε ότι ένα έργο στον τουριστικό τομέα, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοια προσοχή και στόχο την προαγωγή της αειφόρου αναπτύξεως δεν μπορεί παρά να αποτελέσει τμήμα του.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Μόλις εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Στο διάστημα που μεσολαβεί, ο Όμιλος Minoan Group Plc. παραμένει σταθερός στην υλοποίηση του Έργου Κάβο Σίδερο, μιας πραγματικά πρότυπης αειφορικής τουριστικής μονάδας, που με σεβασμό στο φυσικό και το ανθρώπινο περιβάλλον θα αναδείξει την περιοχή και θα την καταστήσει διεθνή προορισμό για επισκέπτες με υψηλή περιβαλλοντική ευαισθησία, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της περιοχής και των κατοίκων της.

Πηγή: http://www.104fm.gr/all-news/1-general-news/4210-minoan-group-plc-notice-on-the-press.html


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου 2007 η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιττας της Loyalword – Minoan Group σε γνωστό κέντρο της Σητείας.

02.02.2007 – Δηλώσεις του Προέδρου Egleton της κ. Loyalword Minoan Group και το Ο.Κ. του Σουφλιά (πρώην Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε):

«Στόχος της αποψινής συγκέντρωσης είναι η παραδοσιακή κοπή της πίτας, όμως έχουμε και κάποια πολύ ευχάριστα νέα τα οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Εργαζόμαστε συστηματικά για τον Καβο Σιδερο τα τελευταία 15 χρόνια. Έντεκα από αυτά -από το 1995- είμαι και εγώ μέλος της Ομάδας. Εχει περάσει τόσος καιρός που τα μαλλιά μου έγιναν λευκά και άλλαξα τα γυαλιά μου τρεις φορές! Δεν είμαστε Ελληνες αλλά μετά από τόσα χρόνια αγαπάμε την Κρήτη σαν πατρίδα μας. Έχουμε όλοι, κατά καιρούς απογοητευθεί από τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, ελπίζω όμως ότι οι καθυστερήσεις είναι πίσω μας. Η ανακοίνωση του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Σουφλιά στις 6 Νοεμβρίου άνοιξε τελικά τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα, συνεργάτες μας στο Κάβο Σιδερο, και όλους όσοι υποστήριξαν τις προσπάθειές μας -ξέρετε ποιοί είστε-Ευχαριστούμε! Θα ήθελα επίσης με χαρά να σας ανακοινώσω ότι σκοπεύουμε να αρχίσουμε κατασκευαστικές εργασίες τον Μάϊο 2007. Μόλις σε 4 μήνες από σήμερα! Προετοιμαζόμαστε για τη στιγμή αυτή τα τελευταία χρόνια, οργανώνοντας μεγάλη και πολυσχιδή ομάδα και επαναλαμβάνω οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε 4 μήνες.Το μόνο που μπορεί να μας εμποδίσει αυτή την στιγμή είναι μία έφεση εναντίον της απόφασης. Σίγουρα δεν θα μας σταματήσει-έχουμε δεσμευτεί στο έργο αυτό εδώ και 15 χρόνια και θα συνεχίσουμε. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι μια μεγαλύτερη καθυστέρηση- και κάτι τέτοιο δεν είναι επωφελές για κανένα. Η εταιρεία Loyalword Minoan Group, έχει επιδείξει την ικανότητά της να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εμπόδιο, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω όλους ότι θα μείνουμε εδώ για να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Εάν ξεκινήσουμε, όπως έχουμε προγραμματίσει τον Μάϊο του 2007 η πρώτη φάση του έργου θα ολοκληρωθεί γύρω στο τέλος του 2008. Ήρθαμε στην Κρήτη για να κτίσουμε το υψηλότερων προδιαγραφών βιώσιμο έργο στην Ευρώπη και σκοπεύουμε να το ολοκληρώσουμε. Μια έφεση εναντίον της απόφασης μπορεί να μας καθυστερήσει, αλλά σίγουρα δεν θα μας αποκαρδιώσει. Είμαστε εδώ για όλη τη διάρκεια! Προσβλέπουμε στην καλύτερη συνεργασία μαζί σας».

Περισσότερα εδώ: http://www.imis.gr/idryma/html/EKDHLOSH.htm

Αυτή ήταν η ανακοίνωση της Βρετανικής Minoan Group προς τον Ελληνικό τύπο στις 15.01.2010.

Ακολουθεί όμως και μια Επιστολή ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ προς τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, από την Πρόεδρο του Πανεπιστημίου ς της Αυστραλίας Claire Smith.
Ημερομηνία επιστολής: 28.04.2008 πριν περίπου 2 έτη.

Διαβάστε με προσοχή έναν άνθρωπο που δεν είναι Έλληνας, αλλά παρόλα αυτά αγαπάει την χώρα που ο Καραμανλής και ο κάθε Καραμανλής ξεπουλάνε σε μια νύχτα.
Η καταστροφή του Αρχαιολογικού χώρου στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης είναι γεγονός που έχει προετοιμαστεί καλά εδώ και καιρό και που σύντομα θα γίνει πράξη.

Συνημμένα:

karamanlis_minoan1.jpg

karamanlis_minoan2.jpg


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x