ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ “ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ” ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ;

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ “ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ” ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ;


0 0 ψήφοι
Article Rating

 

Πολύ θέμα έγινε τις ημέρες αυτές για την συγκάλυψη της μεγάλης φοροδιαφυγής από την Κυβέρνηση. Μάλιστα έγινε θέμα από την αντιπολίτευση η οποία δηλώνει ότι δεν γνωρίζει συγκεκριμένα ονόματα και καταστάσεις.

Διαβάστε λοιπόν για συγκεκριμένη υπόθεση που αραχνιάζει από το 2010 στο ΣΔΟΕ, για την οποία γνωρίζουν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών που πέρασαν και φυσικά όλοι οι βουλευτές, και της αντιπολίτευσης.

 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Με κέντρο το Κολωνάκι, μια ομάδα Ελλήνων επενδύσει για λογαριασμό της και για λογαριασμό ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών σημαντικά ποσά. Από τα στοιχεία που έχει το ΣΔΟΕ, τα ποσά αυτά ξεπερνάνε τα 150.000.000€. Τα ποσά αυτά αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα ενώ στοιχεία υπάρχουν για επενδύσεις σε γειτονικές χώρες (Σερβία κλπ) ύψους άνω των 150 εκ. ευρώ.


 

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ» ΣΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΝΗΣΟΥΣ

Οι επενδύσεις γίνονται μέσω εταιρικών σχημάτων που σημαίνουν απόκρυψη των φυσικών προσώπων των ιδιοκτητών. Συνήθως επενδύουν εταιρείες από το Λουξεμβούργο που ανήκουν σε άλλες εταιρείες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τα Channel Islands.

Για παράδειγμα μια ελληνική εταιρεία του «συστήματος» ανήκει (σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα) σε τρεις εταιρείες στο Λουξεμβούργο, που ανήκουν σε μια άλλη εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους η οποία ανήκει με την σειρά της σε 33 άλλες offshore εταιρείες και άγνωστα φυσικά πρόσωπα.

 

ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Η εταιρεία στο Κολωνάκι ιδρύθηκε το έτος 2000.

Στο ΔΣ της ήταν ένας πολύ γνωστός εφοπλιστής με όλα τα πλοία του με ελληνική σημαία και ένα στέλεχος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ένα πολύ σημαντικό στέλεχος αυτής, πάρα πολύ σημαντικό στέλεχος αυτής. Από τα στελέχη που έχουν ως αρμοδιότητα τον έλεγχο του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος από τα τραπεζικά ιδρύματα (και φυσικά τον έλεγχο των offshore που επενδύουν). Μάλιστα ο τραπεζικός αυτός εμπλέκεται και ως σύμβουλος στον Εμπορικό Κόσμο, τι συμβουλές δίνει άραγε στις εμπορικές ενώσεις? Πώς να στήνουν offshore στις Παρθένες Νήσους?

Βασικό στέλεχος της εταιρείας στο Κολωνάκι ήταν επί σειρά πολλών ετών (μέλος του ΔΣ με δικαίωμα υπογραφής) κορυφαίο στέλεχος του κόμματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Είναι τυχαίο ότι δικηγόρος του εφοπλιστή ήταν ένας πρώην προεδρεύων της μεγαλύτερης ΠΑΕ της Αθήνας, γνωστός για την νομική του στήριξη στον μεγαλύτερο επιχειρηματία της χώρας? Μάλλον…

Είναι τυχαίο ότι εμπλεκόμενη στους αγοραστές ακινήτων περίπου 20.000.000€ από την εταιρεία στο Κολωνάκι (μέσω μεταβίβασης των μετοχών σε offshore εταιρεία) είναι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, βουλευτής της ΝΔ, μαζί με την οικογένειά της? Μάλλον…

Είναι τυχαίο που ανάμεσα στους συνεργάτες της εταιρείας στο Κολωνάκι είναι και τουλάχιστον 2 ονόματα από τα 10 που περιλαμβάνει έκθεση του ΣΔΟΕ για την εταιρεία που σχετίζεται με τα 550.000.000 δολάρια της λίστας Λαγκάρντ? Μάλλον…

 

ΓΙΑΤΙ ΘΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ

Μια υπόθεση στο ΣΔΟΕ δεν σημαίνει αμέσως ότι υπάρχει φοροδιαφυγή. Όμως όταν εμπλέκονται σωρεία offshore εταιρειών στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους με Έλληνες ιδιοκτήτες, τουλάχιστον ένας έλεγχος θα έπρεπε να γίνει.

Και αναρωτιέμαι: για ποιο λόγο το ΣΔΟΕ έχει τον ογκώδη φάκελο στα συρτάρια του? Για ποιο λόγο έχουν αλλάξει 4 χειριστές στην υπόθεση χωρίς να έχει προχωρήσει καθόλου?

Έχω άδικο να υποθέσω ότι κάποιος θάβει εσκεμμένα τον έλεγχο στην εταιρεία στο Κολωνάκι?

Προφανώς το ΣΔΟΕ δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί γιατί, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, κυνηγάει τους τυροπιτάδες μην και δεν κόψουν καμία απόδειξη. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

 

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Και επειδή χορτάσαμε από σωτήρες, τα ανωτέρω στοιχεία είναι εις γνώση όλων των Βουλευτών της αντιπολίτευσης και δεν έχουν πράξει το παραμικρό. Γιατί αν ήθελαν με μια απλή αναφορά στον Εισαγγελέα θα εξετάζονταν αμέσως ποιος προστατεύει τους ισχυρούς. ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ?

 

Με καμία εκτίμηση για όσους καλύπτουν την φοροδιαφυγή των φίλων της Κυβέρνησης

Φλωράς Γιώργος

Πανεπιστημίου 59 Αθήνα, τηλ. 210523262

 

Πηγή: ηλ.τα.


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x