Η ανάπηρη Φράνκα βοηθάει τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Η ανάπηρη Φράνκα βοηθάει τα άτομα με ειδικές ανάγκες


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η Φράνκα είναι ένα σκυλάκι 4 χρόνων και στις αρχές Φεβρουαρίου βρέθηκε στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, σοβαρά τραυματισμένη.

Μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.) και εκεί, μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας της ήταν μη αναστρέψιμη.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η Φράνκα είχε σπασμένη σπονδυλική στήλη, πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη. Η τύχη της ζωή του ζώου θα κρινόταν από την απόφαση της 5μελους επιτροπής για τη διαχείριση των αδέσποτων της Θεσσαλονίκης, καθώς ο νόμος ορίζει την ευθανασία ως λύση για τ' άρρωστα αδέσποτα – που δεν υιοθετούνται – των οποίων

η κατάσταση της υγείας είναι μη αναστρέψιμη και δεν μπορούν να επανενταχθούν.

Η Ιζαμπέλα Μποτονάκη, ως μέλος της επιτροπής αυτής και ως πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ – Η ΑΓΑΠΗ» μας εξηγεί: «επειδή πάντα ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, ζητήσαμε μία εβδομάδα προθεσμία. Και η λύση βρέθηκε ευτυχώς, γιατί τρεις άνθρωποι που γνώριζαν τη Φράνκα και την φρόντιζαν θέλησαν να βοηθήσουν. Η χαρά μου ήταν πραγματικά μεγάλη!

Και τώρα η Φράνκα ένα ήρεμο ζώο, το οποίο απολαμβάνει τη χαρά της ζωής, και η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται πολύ καλά σε χώρο που της προσφέρεται μεγάλη αγάπη και πολλή φροντίδα. Πιστεύουμε σε καλύτερες ημέρες για την Φράνκα και φυσικά πολλές ευχαριστίες σε όλους αυτούς που την βοήθησαν και την φροντίζουν.


Η Φράνκα στις 3 Μαρτίου επισκέφθηκε παιδιά με αναπηρία και πρόσφερε με την παρουσία της πολλή χαρά και ελπίδα σ' αυτά. Και εκείνη άλλωστε πλέον μετακινείται μόνο με το αναπηρικό της αμαξίδιο…

Εμείς από την μεριά μας θέλουμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην ομάδα που ξεκίνησε και στη Θεσσαλονίκη τη θεραπεία ανθρώπων με ειδικές ανάγκες με τη βοήθεια των σκυλιών. Ο σύλλογος Φίλων Α.ΜΕ.Α., «Δράση για το κάτι άλλο» κάνει σπουδαίο έργο με τη βοήθεια της Μαρίας Στογιάννη, που είναι θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, της φιλοζωικής «Φροντίζω», και της Τατσίδου, η οποία είναι ειδική παιδαγωγός.

Μπράβο λοιπόν γι' αυτήν την πρωτοβουλία, ευχόμαστε να γιγαντωθεί, να υπάρξουν και άλλοι εθελοντές, ώστε το πρόγραμμα αυτό να καλύψει όλα τα ιδρύματα αναπηρίας και ηλικιωμένων ανθρώπων, γιατί πραγματικά η ανιδιοτελής προσφορά και η αγάπη στον συνάνθρωπο, ειδικά στις δύσκολές ημέρες που όλοι περνάμε, μας φέρνει κοντά και μας κάνει σίγουρα καλύτερους ανθρώπους».

www.zoosos.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x