Ο στρατός θα μεταφέρει παιδιά με ειδικές ανάγκες στα σχολεία τους

Ο στρατός θα μεταφέρει παιδιά με ειδικές ανάγκες στα σχολεία τους


0 0 ψήφοι
Article Rating

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρατείνεται η διάθεση στρατιωτικού προσωπικού στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου ς, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως οδηγών και συνοδών σχολικών λεωφορείων, προκειμένου να μετακινούνται οι μαθητές Ειδικών Σχολείων, μέχρι και τη λήξη του σχολικού έτους 2012-13.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις αρχές του σχολικού έτους, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει 33 Υπαξιωματικούς ως οδηγούς και 38 συνοδούς για τον σκοπό αυτό.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η απόφαση αυτή ελήφθη, ύστερα από σχετικό αίτημα του Υπουργού ς, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, προκειμένου να μετακινούνται οι μαθητές Ειδικών Σχολείων.

Σύμφωνα με την ίδια

απόφαση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέθεσε έναν ακόμη Υπαξιωματικό ως οδηγό του σχολικού λεωφορείου του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών-Βαρηκόων Αργυρουπόλεως, μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2013, διότι ο μόνιμος οδηγός μετατάχθηκε σε άλλον Φορέα και δεν υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο τους.

Αναφέρεται ότι σε περίπτωση που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ανταποκρινόταν στο αίτημα αυτό, υπήρχε κίνδυνος να μην καταστεί δυνατόν οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων να μεταβούν στον τόπο εκπαίδευσής τους.


Η ανωτέρω διάθεση στρατιωτικού προσωπικού εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στους πολίτες, που δοκιμάζονται καθημερινά και ειδικότερα στις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

http://www.onalert.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x