Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ένας από τους αρχαιολόγους που εργάστηκε τα τελευταία χρόνια στην αναστήλωση της ς σχολίαζε πρόσφατα: «Χρησιμοποιήσαμε τα ίδια εργαλεία που είχαν εφεύρει οι πρόγονοί μας, δηλαδή γερανούς και τροχαλίες, όπως κι εκείνοι που έχτισαν τον Παρθενώνα. Μόνο που εμείς, αντί για άλογα, χρησιμοποιήσαμε ηλεκτρισμό για την κίνησή τους». Τελικά, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, πολλά από τα εν χρήσει τεχνολογικά εργαλεία έχουν ανακαλυφθεί από τους αρχαίους Έλληνες. Πρέσες λαδιού, γνώμονες, χάρτες, φορητά ηλιακά ρολόγια, γερανοί, βαρούλκα, πλανητάρια, συσκευές μέτρησης της απόστασης των άστρων, αστρολάβους, νυστέρια, καθετήρες, κολποσκόπια, αντλίες, όλα τα είχαν εφεύρει οι αρχαίοι Έλληνες . Μέχρι και σεξουαλικά βοηθήματα, όπως αυτά που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη: ψεύτικοι φαλλοί από κεραμικό ή ξύλο, πρόδρομοι των σημερινών δονητών! Κι αν ο μετροπόντικας μας εντυπωσιάζει σήμερα, τι να πει κανείς για την πανάρχαια, ηλικίας 2.500 ετών, υπόγεια σήραγγα των 1.040 μέτρων η οποία διασφάλιζε την ύδρευση του Πυθαγορείου στη Σάμο; Από το – 425 επίσης χρονολογείται η πρώτη ιπτάμενη μηχανή στην ιστορία του κόσμου. Ήταν η «περιστερά» ή «πετομηχανή», που κατασκευάστηκε από το μαθηματικό και φίλο του α, Αρχύτα. Γύρω στο -240 ο Αρχιμήδης, αυτός ο μέγας μαθηματικός και εφευρέτης, επινόησε μια απίστευτη σειρά συσκευών που ξεκινούσαν από τον ατέρμονα κοχλία, ένα είδος στριφογυριστής βίδας που ίδια κι απαράλλαχτη χρησιμοποιείται ακόμα, μέχρι το υδραυλικό ρολόι που υπολόγιζε την ώρα με απόκλιση μόλις δυο λεπτών! Άφταστος αποδείχτηκε και στην κατασκευή όπλων, όπως τα κάτοπτρα με τα οποία έκαψε το στόλο των Ρωμαίων ή το ατμοπυροβόλο. Την ίδια περίπου εποχή ανακαλύφθηκε και ο ύδραυλος, ο οποίος υπάρχει σήμερα στο Δίον στο μουσείο της περιοχής. Πρόκειται για τον προπομπό του εκκλησιαστικού οργάνου, του αρμονίου και του πιάνου. Όσο για την αντλία που χρησιμοποιείται σήμερα από τους πυροσβέστες, είναι παρόμοια με αυτή που είχαν εφεύρει οι προγονοί μας από το – 200Γύρω στο 100 μετά την αρχή της χριστιανικής χρονολόγησης, η τεχνολογία των Ελλήνων είχε εξελιχτεί τόσο, ώστε οι πόρτες σε ορισμένους ναούς άνοιγαν αυτόματα με υδραυλικούς μηχανισμούς.
Καθόλου άδικα λοιπόν γκρίνιαζε ο Σίλερ: «Καταραμένε Έλληνα τα βρήκες όλα. Φιλοσοφία, , , , . Τίποτα δεν άφησες για μας». Και ο Γκαίτε παραδεχόταν από την πλευρά του: «Ότι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα».
Μπορεί οι αρχαίοι Έλληνες να μην είχαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είχαν όμως, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα, το καταλληλότερο εργαλείο για τους υπολογιστές τελευταίας γενιάς, κι αυτό είναι η Ελληνική γλώσσα! Από τα πανεπιστήμια του Τόκιο και από τα αμερικανικά ειδικά εργαστήρια, όπου γίνονται εντατικές προσπάθειες για τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης, έρχεται η πληροφορία πως οι έξυπνοι υπολογιστές θα «μιλούν» αρχαία Ελληνικά. Κι αυτό γιατί η Ελληνική είναι η μόνη γλώσσα που λόγω της μαθηματικής δομής της και της ευελιξίας της μπορεί να τροφοδοτήσει με ευφυΐα έναν υπολογιστή.
Οι Ιάπωνες ειδικοί, μάλιστα, είναι κατηγορηματικοί: Από τον 21 ο αιώνα και μετά όποιος δεν μιλά αρχαία Ελληνικά θα είναι αποκλεισμένος από τον κόσμο της εξελιγμένης πληροφορικήςΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Πηγή: ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x