Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΓΑΛΗ!!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΓΑΛΗ!!!


Σημαντικές εξελίξεις για τον Ελληνισμό έχουμε στις μέρες μας. Περνώντας από μια φάση τραγική για την οικονομία, και έχοντας δημογραφικό πρόβλημα που τείνει να μειώσει δραματικά τον Ελληνικό πληθυσμό, έχουμε ταυτόχρονα θετικές εξελίξεις που θα σημαδέψουν το Ελληνικό μας μέλλον. Η Ελλάδα είναι έτοιμη στο εγγύς μέλλον για την εθνική της ολοκλήρωση! Στη Σικελία και τη Νότια Ιταλία (την πάλαι ποτέ Μεγάλη Ελλάδα) υπάρχουν έντονα κινήματα ανεξαρτησίας τα οποία ισχυροποιούνται συνεχώς και θεωρείται βέβαιο ότι στα επόμενα χρόνια θα φέρουν εις πέρας το έργο της ανεξαρτησίας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο τελευταίος περιφερειάρχης Σικελίας, ο Ραφαέλε Λομπάρντο ο οποίος εξελέγη με σημαντική πλειοψηφία, είναι υπέρμαχος της Ανεξαρτησίας της Σικελίας και με αυτό το σύνθημα κατέβηκε στις εκλογές. 
 
Η ανεξαρτητοποίηση της Μεγάλης Ελλάδας είτε ως ένα ενιαίο «Κράτος των Δύο Σικελιών» είτε ως δύο κράτη αναξάρτητα η ομόσπονδα: Σικελία και Ναπολιτανία, θα δημιουργήσει κρατικές οντότητες οι οποίες θα φύγουν από την σφαίρα επιρροής της Ρώμης και θα ενταχθούν εκεί που συνιστά η γεωπολιτική τους θέση και ιστορία τους: Στο κέντρο της Μεσογείου, στο ζωτικό χώρο του Ελληνικού πολιτισμού. Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή αυτή είχε ελληνική γλώσσα για 1700 χρόνια (900 π.Χ. – 800 μ.Χ.) και ονομάστηκε Μεγάλη Ελλάδα γιατί είχε περισσότερες μεγάλες ελληνικές πόλεις από τη μητροπολιτική Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Σικελία υπήρχαν 2 ναοί που ήταν σε μέγεθος τριπλάσιοι περίπου από τον Παρθενώνα (ναός Ολυμπίου Διός στον Ακράγαντα και Απόλλωνος στον Σελινούντα) και πως οι Συρακούσες ήταν η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου με 550.000 κατοίκους όταν η Αθήνα είχε μόλις 270.000.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;
 
-Μπορούμε ο καθένας στον τομέα ευθύνης του και στο μέτρο των δυνατοτήτων του να αναπτύξουμε κάθε είδους σχέσεις (οικονομική, πολιτιστική, κλπ) με τους ανθρώπους της Μεγάλης Ελλάδας. Έμποροι, δήμαρχοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, κλπ  μπορούν να πυκνώσουν το δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Ελλάδας. Η ουσιαστική επικοινωνία με τους ανθρώπους αυτούς είναι το κλειδί για ένα κοινό μέλλον.
 
-Η σελίδα στο facebook «Magna Grecia Commonwealth» επικεντρώνεται ακριβώς στη σύνδεση Σικελίας, Ναπολιτανίας, Ελλάδας, Κύπρου σε μια Κοινοπολιτεία η Ομοσπονδία αδελφών κρατών, με αναφορά το κοινό Αρχαιοελληνικό και Βυζαντινό παρελθόν. Η σελίδα εργάζεται λοιπόν για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Μεγάλης Ελλάδας. Οι διαχειριστές της σελίδας είναι από τη Νάπολη (Καμπανία), την Αθήνα, το Παλέρμο (Σικελία), τον Τάραντα (Απουλία), τις Συρακούσες (Σικελία), την Τρίπολη (Αρκαδία), το Πιστίτσι (Βασιλικάτα) και τη Σκαλέα (Καλαβρία).
 
Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τη σελίδα τους, προτείνοντάς τη στο διαδίκτυο, σε σελίδες συζητήσεων, και οπωσδήποτε καλώντας Συνέλληνες να την γνωρίσουν και να την στηρίξουν. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τον Ελληνισμό ισχυρή δύναμη στο κέντρο της Μεσογείου όπως ήταν κάποτε!
 
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ καλώντας Συνέλληνες να την γνωρίσουν:
 
 
Α.Β.