Η ξεχωριστή ομιλία του ανθρώπου που επέζησε 62 μέρες στις Άνδεις

Η ξεχωριστή ομιλία του ανθρώπου που επέζησε 62 μέρες στις Άνδεις


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο Nando Parrado, ο άνθρωπος που κατάφερε να επιβιώσει για μήνες στις Άνδεις μετά τη συντριβή του αεροσκάφους που επέβαινε, βρέθηκε στη χώρα μας και έδωσε μια ξεχωριστή ομιλία, καθηλώνοντας το κοινό, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Κολλεγίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Linkage Greece, την Πέμπτη 31 Μαΐου, ο κορυφαίος ομιλητής σε θέματα ηγεσίας παγκοσμίως αφηγήθηκε τη μοναδική βιωματική του ιστορία κι έδειξε τον τρόπο για την έξοδο από την κρίση. Ο Nando Parrado συνάντησε 800 στελέχη από 76 μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων με την παρουσία τουλάχιστον 60 γενικών διευθυντών, σε μια εκδήλωση που αποτέλεσε σημείο αναφοράς.

Στη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα ομιλία, που είχε τίτλο «Το θαύμα στις Άνδεις. Η Ελπίδα στην Κρίση είναι υπόθεση Ηγεσίας», ο Nando Parrado περιέγραψε το θαύμα που έζησε στις Άνδεις το 1972. Πρόκειται για έναν από τους 16 επιζήσαντες του θρυλικού αεροπορικού δυστυχήματος που ενέπνευσε και την επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία, όπου ύστερα από 62 ημέρες απάνθρωπης επιβίωσης, αντλώντας κάθε ψυχική δύναμη που του είχε απομείνει, οργάνωσε και ηγήθηκε της συγκλονιστικής προσπάθειας για διάσωση.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σήμερα, είναι συγγραφέας του best seller «Miracle in the Andes», το οποίο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 15 γλώσσες και συγκαταλέγεται στους τοπ 10 ομιλητές παγκοσμίως σε θέματα ηγεσίας, ομαδικού πνεύματος, αποφασιστικότητας και επίτευξης στόχων, βάσει του World Business Forum, ενώ συμμετέχει στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις κύρους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Nando Parrado συγκίνησε κι ενέπνευσε το κοινό με την ομιλία του, δηλώνοντας την αγάπη του για την Ελλάδα και τη βαθιά πίστη του ότι η κρίση που διανύουμε μπορεί να ξεπεραστεί με ομαδικότητα, αυτό-οργάνωση κι εμπιστοσύνη στην ηγεσία.

Με μότο «προχωράμε μπροστά», ο Nando Parrado αναφέρθηκε σε αντίστοιχες περιόδους κρίσης που έχει ο ίδιος βιώσει στην Ουρουγουάη, την πατρίδα του, και την Αργεντινή, χώρα που έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά, δίνοντας σε όλους ρεαλιστική ελπίδα για το πώς μπορούμε να την ξεπεράσουμε, με συνεισφορά των δυνάμεών μας για ένα σκοπό: ένα καλύτερο μέλλον και υποστήριξη του ηγέτη στην εφαρμογή των αποφάσεών του για μια δυναμική, θετική εξέλιξη για το σύνολο.


Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, ενώ οι οικοδεσπότες, Δημήτρης Παπανικητόπουλος, πρόεδρος της Linkage Greece και Αρτέμης Μυρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Linkage Greece, καλωσόρισαν το κοινό δηλώνοντας εξαιρετικά υπερήφανοι για την ανταπόκριση και συμμετοχή στην ομιλία του Nando Parrado.

Ξεχωριστή ενότητα αποτέλεσαν οι βιωματικές ιστορίες ηγεσίας που αφηγήθηκαν καταξιωμένα και κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων: οι κ.κ. Εμμανουήλ Ραπτόπουλος – διευθύνων σύμβουλος της SAP, Αντώνιος Κεραστάρης – διευθύνων σύμβουλος Hellas On Line, Ευτυχία Κασσελάκη – αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού ομίλου τράπεζας Πειραιώς, Giuseppe Zorgno – διευθύνων σύμβουλος Chartis Greece, Georg Schroeckenfuchs – διευθύνων σύμβουλος NOVARTIS Ελλάδος, Μιχάλης Ρούσσος – πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ISS, Fernando Casado – πρόεδρος και γενικός διευθυντής Pepsico, Θεόδωρος Λιακόπουλος διευθύνων σύμβουλος ιατρικού κλάδου Johnson και Johnson Hellas και Γεράσιμος Κοσμάτος διευθύνων σύμβουλος καταναλωτικού κλάδου Johnson & Johnson Hellas, δίνοντας το δικό τους αισιόδοξο, ηγετικό στίγμα.

Ο Phil Harkins, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Linkage Inc., έδωσε και αυτός το παρόν απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό και δηλώνοντας τη σημαίνουσα αξία της ομιλίας του Nando Parrado τη δεδομένη χρονική στιγμή για την Ελλάδα.

Η ομιλία του Nando Parrado αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους την παρακολούθησαν, με τη δύναμη, το βάθος και την αισιοδοξία που απέπνευσε, με το κοινό να αναμένει με ενθουσιασμό την επόμενη διοργάνωση του Linkage Network.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Johnson & Johnson και χορηγούς επικοινωνίας τη Boussias Communications, το Newsbeast.gr και την εφημερίδα Κέρδος.

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x