Ιδρυμα Στ. Νιάρχος | Υποτροφίες με “κουμπαρά” 1 εκατ. δολάρια

Ιδρυμα Στ. Νιάρχος | Υποτροφίες με “κουμπαρά” 1 εκατ. δολάρια0 0 ψήφοι
Article Rating

Σπουδές στην Οτάβα του Καναδά θα μπορέσουν να κάνουν οι δικαιούχοι μεγάλου προγράμματος υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Με αφορμή τον εορτασμό της 70ής επετείου από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Καναδά και της Ελλάδας, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» καθιέρωσε την ετήσια Υποτροφία Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» μέσω της δημιουργίας κεφαλαίου επιχορήγησης ύψους 1.000.000 δολαρίων.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, σκοπός του είναι να βοηθηθούν Έλληνες φοιτητές να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα, σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο για την Ελλάδα.

Το Πανεπιστήμιο της Οτάβα είναι το μεγαλύτερο δίγλωσσο πανεπιστήμιο στον κόσμο, όπου


οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σπουδές στα αγγλικά, στα γαλλικά, ή και στις δύο γλώσσες. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος Νιάρχου, «με έδρα την πρωτεύουσα του Καναδά, χώρα που είναι μέλος του G8, το πανεπιστήμιο έχει άμεση πρόσβαση στα σημαντικότερα ιδρύματα της χώρας. Πρωτοπόρος στους τομείς της υγείας, της επιστήμης, των κοινωνικών και των ανθρωπιστικών επιστημών, το Πανεπιστήμιο της Οτάβας απολαμβάνει παγκόσμια αναγνώριση και κατατάσσεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα ερευνητικά πανεπιστήμια του Καναδά».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διαρκεί μέχρι την 1η Μαρτίου, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν πάρουν πληροφορίες και από την ηλεκτρονική σελίδα του Ιδρύματος

Οι προϋποθέσεις για την υποτροφία αυτή είναι:

  • Ο υποψήφιος να είναι έλληνας υπήκοος, μόνιμος κάτοικος Ελλάδος.
  • Να έχει γίνει δεκτός και να έχει εγγραφεί σε πρόγραμμα Μάστερ πλήρους φοίτησης στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα (uOttawa), σε μία από τις ακόλουθες σχολές: Μηχανικών, Νομική, ή Κοινωνικών Επιστημών.
  • Να έχει μέσο όρο βαθμολογίας (GPA) τουλάχιστον 8,0/10 βάσει της μεθόδου υπολογισμού της Σχολής Μεταπτυχιακών και Μεταδιδακτορικών Σπουδών (Faculty of Graduate and Postdoctoral Studies – FGPS) για εισαγωγή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Το ύψος της υποτροφίας ποικίλλει ανάλογα με το διαθέσιμο ποσό του ταμείου, κατά τη διακριτική ευχέρεια της επιτροπής αξιολόγησης, ενώ θα είναι ανανεώσιμη για ένα έτος (με την προϋπόθεση καλής ακαδημαϊκής παρουσίας, ανελλιπούς φοίτησης και Μέσου Όρου GPA 8,0/10).

Το ΒΗΜΑ via http://www.inout.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x