Νέες δωρεές ύψους 4.309.000 ευρώ  σε ΜΚΟ από το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”

Νέες δωρεές ύψους 4.309.000 ευρώ σε ΜΚΟ από το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”


0 0 ψήφοι
Article Rating

 

Δεκατρείς νέες δωρεές σε ΜΚΟ με κοινωφελή δράση, ύψους 4.309.000 ευρώ, ενέκρινε το Δ.Σ. του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κατά τη φθινοπωρινή του συνεδρίαση.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πρόκειται για τον έβδομο κύκλο χορηγιών από την αρχή του 2012, όταν ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία του Ιδρύματος να προσφέρει τα επόμενα τρία έτη 100 εκατ. ευρώ με σκοπό την πρόληψη και την άμεση ανακούφιση από τις συνέπειες της κρίσης, εκ των οποίων ήδη τα 45 εκατ. έχουν εκταμιευθεί.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν

και οι καθιερωμένες δωρεές του Ιδρύματος στον τομέα της ς, ύψους 6.628.000 ευρώ σε 7 κράτη, Τέχνης και Πολιτισμού, ύψους 1.592.000 (σε 4 κράτη), ς ύψους 4.124.000 ευρώ (σε 13 κράτη) και Κοινωνικής Πρόνοιας, ύψους 3.266.000 ευρώ σε 11 χώρες. Και σε αυτές τις δωρεές περιλαμβάνεται η Ελλάδα, από την οποία, όπως αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου, έχουν πολλαπλασιαστεί τα αιτήματα για οικονομική στήριξη λόγω διακοπής οποιασδήποτε κρατικής επιχορήγησης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη χρηματοδότηση για την κάλυψη των διδάκτρων 3.000 παιδιών σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τη χρηματοδότηση για την επέκταση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε σχολεία για άλλους 25.000 μαθητές σε συνεργασία με την «Prolepsis», τη στήριξη της εφαρμογής και στην Ελλάδα του προγράμματος Beatbullying της Μ. Βρετανίας μέσω διαδικτυακού συστήματος μεντόρων. Διακεκριμένες ΜΚΟ (PRAΚSIS, «Κιβωτός του Κόσμου», «Παιδικά χωριά SOS» κ.ά.), η Αποστολή της ς Αρχιεπισκοπής, νοσοκομεία (Αττικόν, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Σισμανόγλειο, Μεταξά, Αγιος Παντελεήμων, ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Αιγινήτειο κ.ά.), γηροκομεία, σύλλογοι στήριξης ατόμων με αναπηρίες και καρκινοπαθών, φορείς πολιτισμού (Εθνική Λυρική Σκηνή, Ελληνικό Φεστιβάλ, Future Library στη Βέροια, Παιδικό Μουσείο, Πρόγραμμα Ανασκαφών στο Αμόριο της Μικράς Ασίας) είναι μόνο μερικοί από τους φορείς που λαμβάνουν χορηγίες του Ιδρύματος. Επίσης ανακοινώθηκε η επέκταση, με στήριξη του Ιδρύματος, των δραστηριοτήτων της Ολυμπιακής Πολυκλινικής με τη σύσταση κινητών μονάδων περίθαλψης, που θα καλύπτουν ανάγκες των πληθυσμών σε ακριτικές περιοχές και όσων πλήττονται από τη φτώχεια.


Ιωαννα Φωτιαδη για την καθημερινή

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x